До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найочікуваніші кінопрем’єри осені

Цієї осені в прокат виходить стільки прекрасного й по-справжньому довгоочікуваного кіно, що очі розбігаються. Серед найважливіших кіноновинок: "Дюна" Дені Вільнева, 25-та ювілейна частина бондіани "007: Не час помирати", яку десь чотири рази переносили через пандемію, "Французький вісник" Веса Андерсона — і не тільки. Всі подробиці шукайте нижче.

"Дюна"
"Респект"

"Респект" — байопік королеви соулу Арети Франклін. Співачку грає Дженніфер Гадсон, лауреатка премії "Оскар" за роботу у фільмі "Дівчата мрії". Перед смертю у 2018 році Арета Франклін особисто затвердила Дженніфер Гадсон на головну роль у фільмі про власне життя — і перший трейлер Respect пояснює, чому. Гадсон так пронизливо співає гіт Respect, і її голос такий подібний до вокалу Франклін, що в слухачів точно мурашки по спині бігатимуть. Сюжет фільму розповідає про кар’єру співачки: починаючи з періоду, коли вона підлітком співала в баптистській церкві свого батька в Детройті, і до того часу, коли стала світовою зіркою в середині 60-х, підписавши контракт з Atlantic Records.

Реклама

14 жовтня

"Дюна"

"Дюна" Френка Герберта — один з найвідоміших науково-фантастичних романів XX століття. Події стрічки відбуваються в загадковій галактиці в далекому майбутньому, де правлять феодальні клани, а головний конфлікт зосереджений навколо особистості молодого аристократа Пола Атрейдеса, якому належить врятувати планету. В екранізації Дені Вільнева, про яку йшлося майже 10 років, Пола Атрейдеса грає Тімоті Шаламе, а батька Пола, герцога Лето Атрейдеса, грає Оскар Айзек. "Дюна" Вільнева в принципі вражає акторським складом: крім Шаламе та Айзека, у кадрі з’являться Хав’єр Бардем, Зендая, Джош Бролін, Джейсон Момоа, Ребекка Фергюсон. За кадром також найкращі — музику, наприклад, написав композитор Ганс Циммер, автор музики до фільмів "Людина дощу", "Ангели й демони", "Інтерстеллар". Знімали стрічку здебільшого в кам’янистій пустелі Ваді-Рам у Йорданії. Докладніше про фільм читайте в нашому матеріалі.

22 жовтня

"Веном: Карнаж"

Продовження супергеройського бойовика "Веном" (2018) розповідає історію запеклого ворога Людини-Павука — Венома (Едді Брок), якого грає Том Гарді. У синопсисі мовиться про те, що в другій частині фільму "над світом нависла загроза. Тандем Едді Брока й інопланетного симбіота Венома кидає свою силу проти нового ворога — нестримного монстра-вбивці Карнажа". У продовженні "Венома" ми побачимо чудовий акторський склад. Крім Гарді, у фільмі знявся Вуді Гаррельсон, який зіграв головного лиходія — вбивцю-психопата, що стає симбіотом Карнажем, а також Мішель Вільямс у ролі колишньої нареченої Едді Брока, героя Гарді.

16 вересня

"007: Не час помирати"

Прем’єра 25-ї ювілейної частини бондіани мала відбутися навесні 2020 року, але пандемія внесла корективи в плани продюсерів франшизи. І нам довелося чекати аж півтора року, щоб побачити фільм. Нагадаємо, що в новій частині бондіани Джеймс Бонд пішов на відпочинок і розкошує на Ямайці. Він залишається Бондом, але статус агента 007 в МІ-6 замість нього отримує талановита агентка Номі (Лашана Лінч). На прохання начальства Бонд повертається до справ. Йому доведеться протистояти головному лиходієві — таємничому персонажу, що заволодів новими небезпечними технологіями. У головній ролі — уп’яте й востаннє Деніел Крейг, у ​​ролі головного лиходія — Рамі Малек. Режисер стрічки — Кері Фукунага, якого пам’ятають за першим сезоном "Справжнього детектива" і серіалом "Маніяк", а над сценарієм працювала Фібі Воллер-Брідж, авторка серіалу "Погань", яка привнесла в бондіану феміністичного ладу.

30 вересня

"Французький вісник"

Події нового фільму Веса Андресона відбуваються в редакції американської газети у вигаданому французькому місті XX століття. "Французький вісник. Додаток до газети „Ліберті. Канзас івнінг сан"". Акторський склад фільму найразючіший з усіх, кого Андерсон коли-небудь збирав. Володарі "Оскара" Френсіс Макдорманд, Тільда ​​Свінтон, Бенісіо Дель Торо й Едрієн Броуді — серед лідерів. Поруч із ними улюблені актори режисера — Білл Мюррей, Овен Вілсон, Леа Сейду та Матьє Амальрік, а також новачки — Тімоті Шаламе, Джеффрі Райт, Ліна Худрі й Стівен Парк. Є версія, що фільм натхнений любов’ю Андерсона до видання The New Yorker й багато які сцени створено на основі знаменитих статей журналу. Наприклад, Білл Мюррей зіграє Артура Говітцера — молодшого, персонажа, "натхненого Гарольдом Россом, редактором-засновником The New Yorker".

28 жовтня

"Минулої ночі в Сохо"

Психологічний трилер Едгара Райта ("На драйві") із зіркою серіалу "Хід королеви" Анею Тейлор-Джой у головній ролі. Це історія юної дівчини, яка в містичний спосіб переміщується в Лондон 1960-х і обертається там на знамениту співачку Сенді (Аня Тейлор-Джой). Такі подорожі в часі зле пожартують з героїні.

З 28 жовтня

"Вічні"

Для шанувальників всесвіту Marvel "Вічні", без сумніву, головний фільм цієї осені. Стрічка оповідає історію давньої групи супергероїв — це безсмертні, що живуть на Землі 35 000 років. Їм доводиться возз’єднатися, щоб захистити світ від Девіантів. Режисерка фільму — Хлоя Чжао, що здобула премію "Оскар" у категорії "Найкращий фільм" за стрічку "Земля кочівників". Оскільки "Вічні" — це команда героїв, то у фільмі Marvel зібрався цілий ансамбль знаменитостей, які зіграли супергероїв: це Анджеліна Джолі, Сальма Гаєк, Річард Медден, Кіт Герінґтон. Докладніше про "Вічних" читайте в нашому огляді.

4 листопада

"Стоп-земля"

"Стоп-земля" — дебют молодої української режисерки Катерини Горностай. Цього року фільм здобув приз на Берлінському кінофестивалі. Це зворушлива й чуттєва стрічка про дорослішання. Головна героїня — учениця київської школи, 16-річна Маша. Не почуватися дивно й відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна і Сеня, який, як і вона, по-своєму переживає напружену шкільну буденність. Маша закохується в однокласника Сашка й розуміє: якщо не наважишся запитати — ніколи не дізнаєшся, чи взаємно це.

4 листопада

"Снігу більше не буде"

Новий фільм Малгожати Шумовської, однієї з найцікавіших польських режисерів, минулого року боровся за Золотого лева Венеційського кінофестивалю, а також був висунутий Польщею на здобуття "Оскара". Це історія українського іммігранта Жені, що живе в Польщі й працює масажистом. Здається, хлопець лікує не тільки тіло, а й душу. Заможні клієнти довіряють йому свої тривоги, переживання й таємниці. Женя був у Чорнобилі в момент аварії, і, можливо, саме це стало причиною його особливих здібностей...

28 жовтня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.