До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які вітаміни вживати, щоб відростити волосся

Редакторка Vogue UA Дарія Слободяник скористалася вітамінним комплексом для волосся Orthomol — і пишається результатом

Мені вдалося відростити 3,5 см густого блискучого волосся за неповні два місяці — і це мій безперечний рекорд. Особливо з огляду на те, що нормальним вважається приріст 10—12 мм на місяць. Вітаміни я призначила собі не сама (це важливо — консультуватися з лікарем перед початком будь-якого вітамінного курсу): на початку осені обстежила щитоподібну залозу й здала аналіз на гормони. Мій ТТГ був на рівні верхньої межі норми, а для ендокринолога це знак, що в організмі дефіцит йоду. Разом з призначеннями для щитоподібної залози мені порекомендували вітаміни для волосся.

Реклама

Я почала вживати Orthomol у виграшній ситуації від самого початку — моє волосся буле здорове. Але як зрозуміти, що проблема справді є? "Випадання волосся не обов’язково свідчить про порушення в роботі організму, — запевняє лікар-дерматолог, трихолог Кузьма Хобзей. — Це відбувається, коли змінюються фази зростання: фолікул росте, волос збільшується завдовжки, доростає до максимуму, випадає, і на його місці виростає новий. Кілька волосин у ванній після миття — нормально. Ненормально, коли волосся випадає жмутками; коли, збираючи його у хвіст, ви помічаєте, що він зменшився в об’ємі; коли на голові з’являються залисини розміром з 10-копійчану монету — таке випадання може бути наслідком хвороб: коронавірусу, грипу, кору".

Волосся, каже трихолог, на 85% складаються з білка — і це головний вид амінокислот, який йому потрібен. Не менш важливе залізо, цинк, сірка, вітаміни групи В. Комплекс Orthomol зручний саме тим, що його склад ідеально збалансований для потреб волосся: у ньому вітаміни групи B, які відповідають за ріст і яскравість; амінокислоти L-цистеїн і L-метіонін, які сприяють виробленню кератину й поліпшують структуру; цинк, мідь і селен, які зміцнюють здоров’я волосся. Перед початком вживання комплексу жінкам варто здати аналіз на феритин — він покаже, чи бракує організму заліза. За словами Хобзея, саме залізодефіцит — найчастіша причина випадання волосся в жінок.

Мій курс Orthomol Hair Intense тривав місяць, але в ідеалі варто підживлювати організм комплексом упродовж тривалішого періоду. "Краса волосся безпосередньо залежить і від повноцінного харчування, — продовжує Кузьма Хобзей. — Якщо ви раз на тиждень їсте червоне м’ясо, двічі — рибу, а овочі й фрукти на вашому столі щодня, то вітаміни вам не потрібні. А якщо ні, то потрібні". Двічі на тиждень я снідаю сиром — відновлюю запаси білка. А доповнивши корисну звичку вживанням Orthomol, отримала результат, який перевершив сподівання.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.