До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Помити голову: як за волоссям доглядає Дженніфер Еністон

Без сумніву, волосся Дженніфер Еністон можна назвати ідеальним. За свою тридцятирічну кар'єру Еністон випробувала безліч стилів, проте спадаючі до лопаток каліфорнійські локони особливо полюбилися актрисі та її шанувальникам. Стиліст Кріс Макміллан і колорист Майкл Канале розповіли, як досягли ідеального результату, і як Еністон підтримує його вже більше десяти років.

Photo: Getty Images
Поступове освітлення

Фірмові золоті локони Дженніфер Еністон на перший погляд такі звичні і невимушені, хоча для того, аби вони були такими, знадобилося багато копіткої, перевіреної часом роботи. Упродовж майже тридцяти років колорист Майкл Канале доглядав за волоссям Еністон, підбираючи медово-коричневий відтінок під колір очей, щоб створити ефект освітленого каліфорнійським сонцем волосся. "Джен — власниця природного бронда", — говорить Канале, який повільно займався переходом актриси з природної брюнетки до золотистої білявки, перш ніж додати знакові "пляжні" відблиски. "Через деякий час можна було помітити, що я освітлив лінію росту волосся, щоб підкреслити очі і теплий колір обличчя", — пояснює колорист.

Реклама

Щоб відтворити схожий образ, Канале рекомендує почати з переходу в бронд, який зазвичай пасує волоссю з медовим відтінком і теплому тону шкіри, перш ніж повністю перетворитися на білявку. Як тільки ви створите міцну основу, використовуйте "кольорову ванну" (як це називає Канале), щоб створити об'єм. "Коли ви додаєте відблиски, тон коренів стає глибшим, — пояснює він техніку. — Це не стільки затінення, скільки додавання блиску кореням, які переходять у світлі кінчики".

Ретельне очищення і кондиціонер

Слухаючись Макміллана, Дженніфер Еністон серйозно ставиться до миття волосся. Коли вона миє волосся, то намилює його за допомогою шампуню до піни, добре ополіскує і повторює процедуру. "Справді хороше подвійне очищення забезпечує належний догляд і надовше зберігає шкіру голови чистою", — говорить Макміллан. Після цього використовуйте кондиціонер від коренів до кінчиків і гребінець з широкими зубцями. "Ми використовуємо кондиціонер не лише на кінчиках, — пояснює Макміллан. — Багато людей непокояться, що через це волосся втратить об’єм, але це не так!" Щоб мотивувати своїх клієнтів використовувати кондиціонер по всій довжині волосся, Макміллан порівнює кондиціонер з кремом для обличчя. "Ви зволожуєте кремом тільки зону підборіддя або лоба? — запитує він. — Ні! Ви наносите крем на все обличчя. Кондиціонер — це зволожуючий крем для волосся! Ви повинні робити зі своїм волоссям те ж саме, що і зі своєю шкірою".

Регулярні процедури для волосся і шкіри голови

За словами Макміллана, щонеділі Еністон робить повноцінну процедуру для волосся: найчастіше це маска, яку потрібно тримати на волоссі упродовж години. Ще одна важлива процедура — скрабування шкіри голови. "Ми робимо це раз на місяць", — говорить Макміллан, який використовує "наукову чистку щіткою" — методику видалення омертвілої шкіри, щоб зменшити зайві накопичення клітин шкіри, поліпшити кровообіг і сприяти росту волосся.

Регулярна стрижка

"Більшість доглядових процедур Дженніфер, стосується це волосся, шкіри чи тіла, виконуються регулярно, — говорить Макміллан. — Вона регулярно підстригає кінчики, вона регулярно робить фарбування, вона регулярно доглядає за обличчям. Вона піклується про себе". Регулярна стрижка — важлива частина підтримки здорового та красивого волосся. "Дженніфер стрижеться кожні чотири тижні, навіть якщо потрібно зрізати зовсім небагато волосся", — каже стиліст. Іншими словами, не варто недооцінювати важливості мінімальної стрижки, яка полягає у видаленні всього кількох міліметрів, щоб позбутися посічених кінчиків, спричинених тепловою укладкою або впливом навколишнього середовища.

Природність замість механічної завивки

"Дженніфер не любить штучні локони", — каже Макміллан. Замість щипців для завивки волосся, стиліст використовує фен і круглі щітки різного розміру для створення більш вільних і природних вигинів. Макміллан також мінімально використовує засоби для стайлінгу. "Волосся Дженніфер завжди має такий вигляд, наче до нього не страшно доторкнутися, воно не здається статичним і крихким", — говорить він. Щоб поліпшити текстуру, Макміллан використовує надлегкі засоби для стайлінгу. Для додаткового об’єму стиліст любить піднімати корені, використовуючи на маківці валики на липучці.

Застосовуючи ці поради, пам'ятайте, що відповідно до філософії Дженніфер Еністон, менше завжди краще. Як висловився Макміллан: "Те, як вона наносить макіяж, як вона носить волосся, як вона носить одяг — у цьому є легкість. Тому люди можуть також з легкістю ставитися до неї".

Текст: Lauren Valenti

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.