До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 правила для сяючої шкіри від косметолога Дженніфер Еністон

Американська косметологиня і експертка з догляду за шкірою Джоанна Чех поділилася трьома золотими правилами догляду за шкірою в домашніх умовах, ефект від яких буде не гіршим, аніж від походу до косметолога.

Photo: Getty Images

Джоанна Чех спеціалізується на догляді за шкірою вже понад 35 років, а її зоряними клієнтами є всі, від Дженніфер Еністон до Крісті Тарлінгтон Бернс. Чех вчить, як, використовуючи тільки свої руки, зробити так, щоб шкіра мала чудовий вигляд, а активні інгредієнти улюблених засобів проникали глибше. Ось три головних поради від зоряної косметологині.

Реклама
Масажуйте м'язи, як тісто

"Найважливішим у догляді за обличчям є техніка масажу. Ключ у тому, щоб працювати з лицьовими м'язами, як з тістом, перебираючи їх і масажуючи, — пояснює Джоанна Чех. — Це стимулює кровообіг. Кров збагачується киснем, переносячи його ближче до шкіри і освіжаючи її поверхню. М'язи злегка розігріваються, внаслідок чого будь-який продукт, який ви наносите опісля, краще вбирається".

Вона рекомендує починати домашню б'юті-рутину з масажу передньої частини грудей, а потім опрацьовувати обидва боки хребта, розтягуючись якомога глибше. "Коли я роблю масаж під час процедур, то починаю з лінії талії і рухаюся вгору до основи черепа. Всі нерви, що відповідають за передню частину тіла, розташовані уздовж спинного мозку, тому це та зона, яку потрібно помасажувати в першу чергу. Такий масаж підготує обличчя до наступних процедур, ефект від яких буде сильнішим, якщо ви правильно підготуєтесь", — говорить Чех. Після цього масажуйте трапецієподібний м'яз (уздовж часто напружених м'язів шиї і до плечей) і шкіру голови, щоб досягти максимального ефекту (і розслаблення).

Масажер для обличчя, Joanna Czech

Чех також є великою прихильницею використання різних засобів для шкіри обличчя. Наприклад, масажер для обличчя впливає на м'язи і шкіру, допомагаючи зняти напругу й імітуючи вплив рук. Він допомагає зняти набряклість, надати шкірі пружності і посилити сяйво. Починати такий масаж потрібно з центру обличчя, просуваючись до його країв, закінчуючи на лімфатичних вузлах, скронях і за вухами. "Завжди рухайтеся в одному напрямку, не роблячи рухів назад-вперед", — пояснює Чех. Масажер також можна використовувати поверх тканинної маски для посилення її ефекту, допомагаючи активним інгредієнтам глибше проникати в шкіру.

Починайте з декольте

"Це неправильно, якщо ви приділяєте увагу тільки шкірі обличчя", — зазначає Чех. Її девіз: "завжди починати з грудей і закінчувати на лінії росту волосся" під час усіх процедур, які ви робите для обличчя, від ранкового очищення до вечірнього зволоження. Навіщо? "Дуже важливо дбати про зону декольте, тому що в 70-80 відсотках випадків ця ділянка видає ознаки старіння раніше за шкіру обличчя, — каже Чех. — За цією зоною потрібно доглядати вдвічі більше". Крім засобу для чищення, в зоні декольте потрібно застосовувати ті ж сироватки, засоби для догляду і зволожуючі креми, які ви наносите на обличчя. До того ж, на ринку зараз представлені спеціальні засоби для зони декольте, такі, як крем для відновлення еластичності шкіри Prai Ageless Throat and Decolletage Cream.

Крем для відновлення еластичності шкіри зони декольте Prai Ageless Throat and Decolletage Cream
Поводьтеся зі шкірою, як з губкою

Якщо ваші м'язи — тісто, значить, ваша шкіра — це губка. "Ставлення до шкіри як до губки — це ключ до успіху. Коли ви дивитеся на шкіру через мікроскоп зі збільшенням в 10 000 разів, то ви можете побачити жирову тканину і волокна колагену під нею, а також інші шари — це губка, — каже Чех. — Ось чому я завжди натискаю і відпускаю, щоб продукт проник глибше". Коли ви наносите формулу на шкіру і натискаєте на неї (чотирма пальцями), ваша шкіра мікроскопічно розкривається; коли ви відпускаєте, шкіра чіпляється за те, що на ній є, і вбирає це в себе (просто як губка).

Буде то тонік, есенція чи сироватка, Чех радить розподілити продукт по шкірі, а потім повільно на неї натиснути, відпустити, і акуратно постукати по шкірі подушечками пальців, щоб все увібралося. "Після цього ви можете наносити наступний шар", — говорить вона.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.