До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 простих прийомів, які безкоштовно подарують осяйний вигляд

Сяюча шкіра — головний тренд останніх років, який не потребує зайвих витрат, достатньо знати кілька хитрощів. Щоб заощадити на засобах і підтримувати сяйливий вигляд, важливо робити масаж обличчя, звикати до холоду й елементарно стежити за гігієною. Про головні нюанси і способи, які подарують осяйний вигляд, розповідаємо в матеріалі.

1. Не бійтеся холоду

Кейт Мосс відома своєю прихильністю саме до цього трюку з догляду за шкірою, який дуже легко повторити вдома. "Крижана ванна — найкращий варіант. Наповніть раковину кубиками льоду, холодною водою і скибочками огірка і тримайте в ній обличчя стільки, скільки зможете", — говорила вона в одному з інтерв'ю. За словами фахівчині з догляду за обличчям Ясміни Віко, яка давно рекомендує цей прийом своїм клієнтам, холодна температура чудово підходить для поліпшення мікроциркуляції й зміцнення шкіри, розгладження тонких ліній, звуження пор і збільшення сяяння. "У довгостроковій перспективі холод також допомагає значно зміцнити шкірні тканини, зменшує тонкі лінії, почервоніння та запалення". Якщо у вас висипання, холод допоможе зменшити набряк і знизити почервоніння.

Реклама

Віко радить використовувати холод після очищення і перед нанесенням вітаміну С вранці або в якості засобу від набряклості перед важливими подіями і заходами. "У своїх процедурах я використовую охолоджувальні кульки, але зараз на ринку дуже багато інструментів, які дають такий же ефект", — каже вона.

2. Масаж обличчя

Масаж обличчя не лише розслабляє (часто напружені) щелепи, скроні й шию, але й має низку інших переваг. "Масаж обличчя освітлює тон шкіри, — каже фахівчиня зі здоров'я шкіри Анні де Маміель. — Масажні рухи посилюють мікроциркуляцію, поставляючи в шкіру кров разом з її компонентами — киснем, вітамінами й мінералами — прибираючи набряклість і токсини. Масаж також знімає м'язову напругу, підвищує тонус і об’єм". Щоб руки легко ковзали шкірою, важливо використовувати гарну олію для обличчя. Масаж починайте з шиї, поступово рухаючись до обличчя, то знижуючи швидкість і силу натискань, то посилюючи їх. Рухи важливо робити знизу вгору, не відтягуючи шкіру донизу.

3. Наносьте засоби на вологу шкіру

Як домогтися максимуму від вашого догляду? Просто наносьте зволожувальні засоби на злегка вологу шкіру. "Теоретично волога шкіра більш сприйнятлива до зволоження і проникнення активних інгредієнтів, а це означає, що продукти легше вбираються", — пояснює косметологиня Кетрін Маккензі Патерсон. "Усі зволожувальні інгредієнти, до прикладу, гіалуронова кислота й гліцерин, мають працювати з меншими зусиллями, щоб притягти вологу, тому що вони вже є у вашій шкірі". Загалом, кожному, хто має шкірні бар'єрні стани, як дерматит або екзема, варто звикнути наносити засоби для догляду на злегка вологу шкіру.

4. Вгору ногами

Якщо ви коли-небудь займалися йогою, то ви знаєте, що таке перевернуті пози — це положення, в яких голова розташовується нижче серця і стегон, від собаки головою вниз до стійки на голові. Відомо, що такі положення покращують кровообіг і стимулюють лімфодренажну систему організму. З фізичної точки зору, перевернуті пози чудово підходять для роботи мозку, поліпшення концентрації уваги й заспокоєння, але вони працюють також і на поліпшення стану шкіри.

"Коли ви перебуваєте в перевернутому положенні, система кровообігу легше перекачує свіжу кров до обличчя і мозку", — пояснює Алана Муррін, головна тренерка Psycle. "Хоча спочатку ви можете злегка почервоніти, ваша шкіра буде вдячна вам за додатковий кисень і кров, і невдовзі ви помітите додаткове сяяння". Перевернуті пози також допомагають впоратися зі стресом, що, своєю чергою, теж впливає на здоров'я шкіри.

Для початку Муррін рекомендує спробувати позу "ноги на стіні", в якій ви лежите на підлозі на спині, спершись ногами просто об стіну. Інший спосіб — нахилитися вперед, розслабивши шию, і постояти так якийсь час. "Це доступний спосіб для початку, який легко освоїти новачкам, щоб побачити ефект на шкірі", — говорить Муррін.

5. Періть наволочку

"Щоразу, коли до мене приходить клієнт, який страждає від постійних шкірних проблем, я запитую, наскільки часто він пере свою постільну білизну", — говорить Маккензі Патерсон, яка попереджає про те, що запалення можуть посилитися, якщо спати не на свіжій постільній білизні. При цьому на деякі шкірні стани може впливати мийний засіб, який ви використовуєте для прання білизни. Що радить експерт? "Використовуйте шовкові наволочки, позаяк вони повітронепроникні, м'які і прохолодні на дотик. Для прання наволочок завжди використовуйте синтетичний мийний засіб — що-небудь ніжне і без запаху. І, нарешті, періть наволочки не рідше одного разу на тиждень, щоб позбутися бактерій і пилових кліщів, які можуть сісти на подушку".

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.