До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як позбутися мішків під очима: 9 кроків

The bags under my eyes are Prada. Якщо навіть ця знаменита мантра не рятує, то час переходити до рішучих дій.

Эффективные способы избавиться от синяков под глазами.
Photo: Getty Images

Експерти естетичної медицини кажуть, що зараз очі — це "нові губи" (і це ще один мем, косметологічний). Всі переживання останніх років, всі нічні тривоги та недосипання – на обличчі. "Ми фіксуємо більше дзвінків від поточних та потенційних клієнтів із запитаннями про процедури для зони навколо очей. Особливо проти темних кіл і набряків, — розповідає докторка Джана Вогт, пластична хірургиня в Mallucci London. — Акцент змістився з вуст на очі, які набули нового значення".

Реклама

Звісно, мішки під очима, набряклість, темні кола і тонкі зморшки — це абсолютно природно і навіть більше — вони неодмінні супутники людини в стресі. Але, оскільки багато хто зараз цікавиться, як підняти, освітлити чи зміцнити ділянки навколо очей і повік, то саме час вивчити можливі варіанти.

"Темні кола і мішки під очима пов'язані не лише з тим, скільки ми спимо або не спимо", — каже пластична хірургиня і офтальмологиня та засновниця Perfect Eyes докторка Сабріна Шах-Десаї. "З віком ми втрачаємо об’єм під очима в місцях, які називають слізними борознами. Це може призвести до появи темних кіл, зморшок, потоншання ділянок шкіри. Тим часом набряклість і в'ялість шкіри навколо очей можуть з'явитися через утому, стрес, алергію, зневоднення і через негативний вплив сонячного проміння".

Ось 9 способів, які допоможуть впоратися з проблемами, що виникають навколо очей.

Поліпшіть харчування

Те, що ви даєте своєму тілу, проявляється на його поверхні. Докторка Шах-Десаї каже, що темні кола під очима можуть бути спричинені дефіцитом заліза, тому переконайтеся, що "у вашому раціоні є вітамін В12 і такі продукти, як червоне м'ясо, свинина, птиця, морепродукти, квасоля, шпинат, родзинки, абрикоси і горох". Докторка Вогт також радить пити багато води і скоротити споживання солоної їжі і алкоголю, оскільки ці продукти можуть сприяти появі мішків під очима. Від сигарет теж краще відмовитися.

Інвестуйте в крем

Наступний крок: крем для шкіри під очима. З огляду на те, що шкіра навколо очей від природи тонша і крихкіша, про неї треба дбати. "Зазвичай очі — це та частина обличчя, на якій насамперед проявляються ознаки втоми і видимі тонкі зморшки, — говорить Воррен Доуделл, старший фахівець з макіяжу в Bobbi Brown. — Шкіра під очима потребує додаткового зволоження, адже на цій ділянці найменше жирових залоз".

Дайте шанс ретиноїдам

Відновити щільність шкіри під очима і позбутися темних кіл можна спробувати за допомогою ретиноїдів. "При повторному використанні ретиноїди можуть допомогти з відновленням шкірного колагену і сприяти підтримці здоров'я судин на цій ділянці", — каже докторка Шах-Десаї, яка також рекомендує приймати вітамін С, щоб поступово знизити пігментацію і освітлити темні кола.

Cristal Retinal Ceramide Eyes, Medik8

Виберіть хороший консилер

"Тоді як правильний догляд за шкірою є основою для здорової шкіри навколо очей, вміле нанесення макіяжу радує миттєвим результатом", — говорить Доуделл, який радить використовувати консилер, щоб приховати синюватий відтінок кіл під очима. "Якщо у вас блакитно-пурпуровий відтінок, підбирайте консилер ніжного бісквітного відтінку; якщо у вас зеленувато-коричневий відтінок, то спробуйте персиковий", — радить візажист, додаючи, що все, що потрібно зробити, так це нанести консилер на ділянку під очима, що потребує корекції.

Консилер Teint Couture, Givenchy

Спробуйте радіочастоти

Це чудовий метод для тих, хто не любить голок. Радіочастоти — процедура, під час якої використовується електричний струм для стимуляції вироблення колагену і еластину, а також для підтягування шкіри, її розгладження і пружності. Радіочастоти творять дива і мають довгостроковий ефект.

Придивіться до мезотерапії

Мезотерапія — це зведена до мінімуму інвазивна процедура, коли суміш вітамінів, амінокислот і мінералів вводиться в мезодермальний шар шкіри. У клініці Mallucci London є попит на інноваційну процедуру у назві Light Eyes Ultra. Це інноваційний вітамінний коктейль для мезотерапії, що містить гіалуронову кислоту, рускус, вітамін С і антиоксиданти. Доктор Вогт пояснює, що ця процедура допомагає в боротьбі з усім: від мішків і кіл під очима до грубої шкіри, зморшок і зневоднення. Словом, мезотерапія допоможе у всьому. "Це просте і безпечне лікування, важливе для ділянки навколо очей, бо ця зона зазвичай важко піддається лікуванню, — говорить доктор Вогт. — Ми використовуємо винятково натуральні інгредієнти, які не впливають на риси обличчя, але покращують і освіжають зовнішній вигляд".

Філери у сльозові борозди

"Ін'єкційні препарати, на кшталт філерів для сльозових борозен, є ефективним способом для лікування темних кіл і "западин" під очима", — говорить Шах-Десаї. "Вводячи під очі філери, ми заповнюємо простір, що утворився внаслідок старіння, висвітлюючи темні кола, заповнюючи порожнечу і розгладжуючи зморшки", — пояснює докторка. Попит на процедуру зріс, але важливо звертатися до визнаного медичного фахівця, адже це складніша ін'єкційна техніка.

Підтяжка нитками

Більш інвазивний підхід до регенерації шкіри — без значного хірургічного втручання — нитковий ліфтинг. "Це лікування, для якого застосовуються спеціальні хірургічні нитки, що миттєво підтягують шкіру і забезпечують довгострокову регенерацію колагену, — говорить Шах-Десаї. — Розчинні нитки вводяться за допомогою канюлі з тупим кінцем, щоб запобігти травмам та пошкодженням тканин". Операція триває 45 хвилин, і хоча буде спостерігатися ефект "відтягнутих назад" очей, він мине через кілька днів.

Підтягнення повік

Блефаропластика (або підтягнення повік) може допомогти відкрити погляд і характеризується "найбільшою віддачею за вкладені кошти", — каже Шах-Десаї. Під час підтяжки відбувається видалення зайвої шкіри і жиру з верхньої повіки, шляхом розрізу, прихованого в природній складці повіки, і потім прихованого тонкими швами. "Якщо обвисла шкіра заважає периферичному зору, блефаропластика допомагає з усуненням цієї перешкоди, розширюючи тим самим поле зору", — пояснює Шах-Десаї.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.