До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Скандинавські хвилі: літній стиль, що варто спробувати просто зараз

Пляжна хвиля на волоссі, та ще й улітку, – це неперевершена вічна класика, яка пасує майже всім, незалежно від довжини та текстури волосся. Втім, на те вона й класика, що залишає місце для ефектного переосмислення. Отже, зустрічайте – скандинавські хвилі дуже вчасно з’явилися на порядку денному: саме час освіжити класичний вигляд.

Скандіхвиля не має бути надто ідеальною чи сконструйованою", — пояснює цей тренд перукар і представник бренду BaByliss Сід Хейс. "Ідеться про створення м’яких, пласкіших хвиль у зонах навколо обличчя та рандомно на волоссі". Сучасна (і набагато крутіша) еволюція гофрованого волосся, яке ми всі так любили в 90-х, — хвилі Scandi — набагато вільніша ітерація класичної пляжної завивки, і вони легші, вишуканіші та богемніші у своїй естетиці.

Реклама

Вони справді чимось схожі на хвилі Боттічеллі (або прерафаелітів). Недарма на червоній доріжці Met Gala 2022 всі, від Каї Гербер і Софі Тернер до Хойон Чон і Олівії Родріго, демонстрували власне прочитання довгих м’яких локонів Венери. "Загалом тренди в зачісках відійшли від полірованого вигляду, і тепер все пов’язане з розслабленою та розпущеною текстурою", — каже Хейз.

Найпростіший і найшвидший спосіб створити скандіхвилі — за допомогою стайлера для волосся

Все, що вам треба зробити, це розділити волосся на проділи (приблизно п’ять см завширшки та два см завглибшки), затиснути інструментом, утримувати кілька секунд і рухатися вниз по волоссю, щоб отримати певні заломи. Інший спосіб — спробувати заплести вологе волосся на ніч, а потім вранці використати спрей для текстурування й легкого розчісування.

Хейз дає кілька порад, як змусити хвилі працювати на вас: "Все залежить від того, де ви починаєте хвилю, і де сидять заломи та вигини, але скандіхвилі личать для будь-якої довжини волосся, — каже він. — Для довшого волосся ви можете починати ближче до маківки та просуватися вниз, створюючи більші заломи. З коротшими пасмами я рекомендую починати з лінії очей або нижче, щоб створити текстуру в нижніх шарах волосся, а не створювати занадто об’ємну верхівку".

Ще одна порада від стиліста — уникати затискання інструменту на однаковій висоті на кожній зоні волосся. Треба переконатися, що вигини починаються й закінчуються в різних місцях, щоб уникнути одного великого вигину у волоссі. Що нерівномірніше – то краще. Наостанок розпиліть текстурний спрей на середній довжині й на кінчиках, щоб додати обрисів, чіткості та руху. І вуаля, готова зачіска, ідеальна для літнього відпочинку, та й узагалі будь для чого – хоч де ви опинитеся цього літа.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.