До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як українські герої надихають митців

Українські захисники та захисниці — справжні герої сьогодення. Їхні вчинки та долі надихають митців та формують новітній епос української нації.

Реклама

Короткометражний фільм "Маніфест сильних"

"Ми захотіли створити фільм, де кожен зміг би "пройти" шляхом героя та зрозуміти його переживання. Його труднощі та нікому непомітну боротьбу побачать інші люди", — каже Денис Стегній, режисер фільму. Короткий метр було представлено за підтримки Фонду Future For Ukraine.

Героєм став Олександр Чайка — український військовий, герой проєкту "Видимі", реалізованого українським Vogue. Він втратив ліву ногу через мінно-вибухову травму навесні 2022 року під Попасною.

Історія Олександра — одна серед десятків тисяч інших історій українських захисників, які втратили кінцівки у боях з російськими окупантами та які потребують протезування та реабілітації. Долучитися до збору коштів на складне протезування українських захисників та захисниць за кордоном можна тут.

Після прем'єри "Маніфесту сильних" відбулася панельна дискусія за участі Укрзалізниці, Work.ua, Prom.ua, Veteran Hub, TMS Hub, Всеукраїнської профспілки захисників України та Київської академії медіа мистецтв (КАМА). Темою обговорення стала адаптація українських ветеранів до соціального життя та можливостей для їхнього працевлаштування. Викликів перед бізнесами та перед ветеранами безліч, від банальної нестачі роботи для людей з інвалідністю в маленьких містах та селищах до проблем з безбар'єрністю та відсутність програм психологічної підтримки у 92% роботодавців.

Втім, вже зараз Future For Ukraine ділиться корисними ресурсами.

  • З приводу вакансій для ветеранів можна звернутися на гарячу лінію Veteran Hub.
  • Психологічна допомога та реабілітація ветеранів у TMS HUB.
  • Грантове онлайн навчання для ветеранів від KAMA: foundation.
  • Спеціалізовані навчальні програми, курси адаптації, стажування у UNIT.City.
  • Фізична підтримка ветеранів з інвалідністю у вейксерф-школі City Swell (безоплатно за попереднім записом).
  • Знижки на мовні курси для військових ЗСУ від Перший Кембриджський Центр.

Фотовиставка "Руки сміливої нації"

Український бренд краси Very Very Zen відкрив фотовиставку "Руки сміливої нації". "Країна тримається в надійних руках героїв, які захищають наше життя і долю нашої держави", — кажуть в Very Very Zen.

10% прибутку з кожного продукту бренду Very Very Zen відправляє на будівництво центру взаємодії та відновлення RE:Ukraine Community Hub, який майстерня balbek bureau реалізує у Ворзелі, протягом трьох місяців після відкриття фотовиставки. Першочергова мета — забезпечення гідним житлом внутрішньо переміщених осіб.



На виставці можна було побачити та почути коментарі самих учасників проєкту: військова волонтерка, доброволиця Богдана Голуб, водій медичного екіпажу в 92-й бригаді Сергій Борденюк, бойова медикиня батальйону "Госпітальєри" Катерина Галушка та військовослужбовець ДПСУ Ілля Ільяшенко.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.