До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як дивитися новини та зберегти ментальне здоров‘я

Добре, якщо це новини про знищені ворожі кораблі або про затримання одіозних політиків. А якщо новинний потік не такий вже й оптимістичний? Як підтримати близьких і друзів, які зараз у небезпеці? – Невеликий перелік дієвих порад дає Руслан Анчаков, психолог платформи з надання безкоштовної психотерапевтичної допомоги українцям Mindly.

Пам‘ятайте, що відчувати тривогу, занепокоєння та страх тоді, коли навколо бойові дії, а країна в стані війни з агресором, – нормально. Це прийнятна реакція вашої психіки та організму на ситуацію, що склалася.

Реклама

1. Жодних емоцій — лише факти

Увімкніть критичне мислення й довіряйте лише перевіреним каналам новин. Зберігайте тверезу голову: новини також можуть бути фейковими. Читайте експертів і не довіряйте любителям теорій змови, емоційним та маніпуляційним висловлюванням.

2. Спочатку фактчекінг — потім репост

Не поширюйте інформацію, що може посіяти паніку або деморалізувати. Поширюючи інформацію, піддавайте її критичному аналізу.

3. Скоротіть інформаційні потоки вдвічі

Щонайменше вдвічі. Спробуйте упродовж лише одного дня – побачите різницю. Можна спробувати налаштувати розклад та читати новини лише у відведений час.

4. Не час для суперечок

Не долучайтесь до політичних дискусій у коментарях з незнайомими людьми. Соцмережі заповнені тролями та ботами, конструктиву з ними не вийде. Крім того, будь-які коментарі та взаємодія лише покращують охоплення аудиторії.

Якщо ви не можете впоратися з навантаженням на ментальне здоров’я самостійно — зверніться з приводу професійної допомоги до психотерапевта. Для запису на консультацію достатньо перейти за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.