До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вілла, батлер, спа. Як провести найкращу відпустку у своєму житті

У турецькому Rixos Premium Belek відкрився оновлений Anjana Spa, і відпочинок там — найразючіший досвід, що його можна подарувати собі в житті.

Текст: Олена Пономаренко

Реклама

Я ніколи й гадки не мала, що бути гостем на відкритті розкішного спа — заняття, якому хочеться присвятити життя. Тут без жартів. Про все по черзі.

Check-in

"Можна ваш паспорт? Я оформлю check-in", — каже батлерка Ксенія, поки я, намагаючись примиритися зі сліпучо яскравим сонцем, роблю ковток крижаного ігристого, яким зустрічають гостей у Club Privé by Rixos. Приватний трансфер щойно доправив мене до оповитих зеленню дверей, за якими ховається затишний дворик і рецепція бутикового формату: дивани, стіл, розсувна скляна стіна з виходом до басейну, таця з екзотичними фруктами. Я не відразу збагнула: це не рецепція, а нульовий поверх вілли, де мені належить провести найрозкішнішу відпустку в житті. Гостей реєструють безпосередньо на місці.

Я вперше в Туреччині у форматі готельного відпочинку. І враження гостріші від того, що це приватний клуб, де гостям гарантоване всамітнення, room-service 24/7, власні виходи до басейну та пляжні ліжка. А ще — два батлери, які на зв’язку всю добу. А раптом гостю знадобиться трохи севіче із шампанським під ранок або багі від пляжу до вілли (4 хвилини пішки). Втім, дуже швидко стає ясно: такий рівень уваги викликає залежність. "Чи є життя без батлерів, спа і власної вілли з басейном? — Хочу опрацювати з терапевтом", — пишу я у своєму інстаграмі після повернення з раю. Ой, з Club Privé by Rixos.

Але перше, що мене турбує після приїзду, — як скоріше потрапити до парку атракціонів The Land of Legends, найбільшого в Туреччині. "Скажіть, квитки ліпше купувати на місці чи заздалегідь, онлайн?" — нетерпляче уточнюю я. "Які квитки?" — дивуються батлери. З’ясовується, що до вартості проживання входить безлімітне відвідування парку, а також fast pass, прохід без черги на атракціони, і трансфер для всіх гостей вілли (щонайменше п’ять осіб тут розміщуються вільно).

Anjana Spa Belek

Я ще не здогадуюся, що справжній парк атракціонів насправді розміщується під боком — у спа Anjana Spa Belek. Це те місце, куди треба вирушати відразу після першого келиха шампанського й невеликої оглядової екскурсії територією на багі. До речі, не проґавте її: це чудова можливість запланувати майбутні місця паломництва — інстаграмні локації на кшталт гойдалок і гамаків; Starbucks на пляжі; розкішні ресторани à la carte.

Спа займає територію в 4,5 тис. м2. Чотири з половиною тисячі, розумієте? Це два поверхи, басейн, балійські будиночки й абсолютно незвичний для спа простір. Так, традиційний хамам (куди треба вирушати передусім, щоб засмага потім лягала золотою та бездоганною), більше подібний до палацу. Кілька приватних парних, кілька загальних.

І плюс до цього — VIP-зал для закоханих (або подружок), де є власний душ, вбиральня, chill out, і де після процедур так приємно сидіти на розшитому диванчику з чалмою на голові, поїдаючи авокадо-тости з лососем і чорною ікрою.

Спа-меню в Anjana Spa Belek разюче, але дуже зрозуміле, вміщується на сторінку. Якщо потрібно уточнити подробиці процедур, допоможе хостес. Є традиційні тайський і балійській масажі, індійські аюрведичні ритуали, акупунктура. За кожен різновид послуг відповідають фахівці з відповідного регіону: тут вважають, що важлива автентичність.

Починати ліпше з хамаму: багатоступеневе очищення шкіри й масаж допомагають зняти не тільки ороговілі клітини шкіри, а й вантаж дедлайнів. Спа-майстри ретельно й ніжно полірують тіло, а після закінчення ритуалу здається, що шкіра дихає всією поверхнею. Впродовж процедури під дотиками рук майстра почуваєшся немовлям, а якоїсь миті просто провалюєшся в нірвану: збита мильна піна огортає тіло невагомим, але щільним коконом, і це найсолодший полон з усіх можливих.

Майстер обережно запитує, чи можна наносити скраб на обличчя. Треба погоджуватися: шкіра потім — як пелюстки магнолій (і сяє так само). Всі засоби для догляду потім мають надефективний вплив, і з відпустки можна привезти абсолютно сяйливий вигляд. До речі: у хамамі можна вибирати з трьох ритуалів: Hurrem Sultan — дуже ніжний і розслаблювальний, у ньому використовується скраб з олією троянди; Detox — із засобами на основі водоростей для волосся та тіла; Morocco — найінтенсивніший, який подобається чоловікам: чорне мило, жорстка рукавичка кесе і сильні рухи спа-майстра.

Приємно, що персонал завжди уточнює, чи має значення стать масажиста. Я думала, що жодної різниці немає, але в підсумку дійшла висновку, що площа чоловічих долонь більша, і суто фізично це приємніше. Але маленькі долоньки тайських і балійських дівчат-майстринь — теж дуже сильні й упевнені.

Дві з половиною години — і настає повне оновлення. Святкувати відродження треба йти в басейн. Я бачила багато басейнів при спа, але згадувати буду саме цей, в Anjana Spa Belek.

По-перше, він величезний. По-друге, у центрі розміщується острів, де бармен приготує манговий ласі (або на що у вас вистачить фантазії). По-третє, навколо є шезлонги з парасольками, затінені хатинки й гамаки. Ну і найголовніше: басейн з морською водою та підігрівом. Провести тут хочеться весь день (а якщо чесно, то залишок життя).

Попри всю розкіш матеріалів і оздоблення (онікс, мармур, складна підсвітка) все влаштовано так, щоб дати гостеві розчинитися в цьому просторі.

"До спа людина приходить у стресі — чи то після перельоту, чи то після напружених днів або вечірки, — кажуть тут. — Ми хотіли створити розслаблену атмосферу". Таке завдання легко вирішити в місті, де після гамору й заторів відразу відчувається контраст. А ось якщо гість прийшов до спа із затишку власної вілли, то занурити його в дзен набагато складніше. Але тут уміють.

Бачиш окремішню ванну у дворі балійського будиночка, у заростях бананових дерев, — і рівень ендорфінів у крові відчувається фізично.

Мені подобається, що, попри всю екзотику спа, косметичні бренди тут — респектабельні й добре відомі: американський HydroPeptide, французькі Thalgo й St.Barth. Щоб позбутися турбот повністю, раджу ритуал Мандара або Широб’янга, які роблять у чотири руки. Два майстри синхронно працюють з тілом (рухаючись паралельно або назустріч один одному), мозок ніяковіє — і зосереджується тільки на тому, як розгадати цей пазл. Дві години безперервного раювання, витягування й розминання з ароматом кокосової олії — ми заслужили.

До речі, тут є повноцінний б’юті-простір з послугами на зразок манікюру, гелевого покриття, фарбування тощо. Тренувати б’юті-команду регулярно прилітають зіркові майстри з київських салонів Clipse, тому про якість послуг можна не хвилюватися — зроблять як удома.

Море

Крім спа, те, за чим потрібно їхати до Club Prive by Rixos, — це море й природа. Дерева перелічені й мають персональні номери. Їх не можна ні рубати, ні обрізати. Навіть на пересадження потрібно отримати спеціальний дозвіл. Процес контролюють: дрони — з повітря; нескінченні інспекції — із суші. Тому тут зелено й свіжо.

Тепла ласкава вода, майже як в Індійському океані; власні будиночки-cabanas на пляжі; приголомшливий сервіс. У день приїзду прямо в кабану мені принесли букет; іншого дня ми, сидячи спиною до моря, спостерігали, як шеф готує для нас свіжі суші безпосередньо за барною стійкою. В усі інші дні головною турботою було оновлювати санскрин, вибирати коктейлі з величезного меню та планувати черговий візит до спа.

Мінібар і сейф у кожній кабані, кнопка виклику офіціанта, заміна рушників, доставлення екзотичних фруктів нон-стоп... Важко повернутися з такої подорожі й геть не розбеститися.

Їжа

У Club Prive by Rixos усе меню — all exclusive. Їжа свіжа, вишукана, овочі й фрукти — такі смачні, що можуть вважатися самодостатньою стравою. Неодмінно замовляйте до кожної трапези свіжі овочі: помідори й огірки тут подають очищеними, неодмінно зі свіжою м’ятою й базиліком, з "гарніром" з молдонської солі та лайма. Турецькі коржі гезлеме, тунець із чорною ікрою, кебаби, восьминоги на грилі — можна перерахувати хоч усе меню; кожна позиція — гастрономічна удача кухні. Нереально смачно.

Святкове відкриття

Відкриття оновленого спа Anjana Spa Belek і Rixos Premium Belek святкували так, що це можна назвати одним з найяскравіших післякарантинних івентів. Каскадом івентів. Крім інфлюенсерів і преси, друг Rixos Алла Барановська привезла 20 гостей. Вечірки гули одна за одною: вечеря в бохо-стилі, коли на пляжі влаштували вігвам, низькі столи й танці до ранку; мальдівська вечірка з факелами, фламінго й екзотичною їжею; сніданок з ікрою, обід у ресторані NEMO. Рівень турботи про гостей можна оцінити за одним епізодом (з безлічі): Алла привезла із собою стиліста зачісок і візажиста, щоб гостям допомогли зробити укладки та макіяж.

Для мальдівської вечірки на піщаному березі з’явилися смолоскипи, виросли столи з вишуканим сервуванням та екзотичними букетами.

<b>Мальдивы пати</b>

Заради вечірки в стилі бохо на пляжі спорудили вігвам, розставили гамаки й влаштували сидіння з подушок за низьким столом.

<b>вечеринка в стиле бохо</b>

Must visit

Ресторан Akşam

Найкращий ресторан на території Rixos Premium Belek, де готують і подають м’ясо. Особливі холодильники, де витримується і дозріває яловичина; незвичне подання м’яса; щедрі порції та вишуканий інтер’єр. Сюди ліпше не йти в casual: у цих інтер’єрах і на під’їзній дорозі захочеться зробити дуже гарні фото.

Mykorini

Грецький ресторан, у назві якого злилися Міконос і Санторіні, влаштовує фантастичні за розмахом вечері для компаній від 10 осіб. Цього не можна проґавити: нескінченне винесення страв, традиційні танці сиртакі (можна приєднатися до команди, яка, обійнявшись, іде в танок на очах у гостей) і апогей вечірки — биття посуду. Всі розпалюються і розбивають тарілки, а потім танцюють на уламках до безтями. Скалки, до речі, використовують знову: їх переробляють — і готують нові партії для нових вечірок.

NEMO

Ресторан у парку атракціонів The Land of Legend розміщується всередині гігантського акваріума, де плавають акули, скати та інша морська живність.

<b>Nemo Anjana</b>
Nemo ресторан

Охочі, до речі, за додаткову плату можуть спуститися на дно акваріума в скафандрі (не страшно, я перевіряла. Емоції сповнюють ущерть). Неодмінно варто скуштувати суші з трюфелем і морепродукти в усіх різновидах. Не замовляйте тільки боби едамаме: їсти їх просто ніколи.

The Land of Legends

У парку ліпше провести весь день, катаючись на американських гірках і водних атракціонах. Ось тут і прийде купальнику кінець (майте це на увазі: або вбрання, або веселощі). Можна забронювати кабану на білому піску, де є сейф і ванна, а також обслуговування. Каналами курсують гондоли, як у Венеції. Обережно: вздовж набережної — крамниці, від Adidas до Cacharel.

Тиждень відпочинку в такому форматі наснажує так, як три місяці літніх канікул. Турбота, персональна увага й уважність, з якою тут ставляться до прохань (а часто — і примх) гостей, самота, смачна їжа. Напевно, такою безтурботною я почувалася тільки в дитинстві. До речі, сюди ідеально приїжджати родиною, з батьками: не буде ані мовного бар’єра, ані джетлагу, ані клопоту з їжею або шезлонгами. Про все вже подбали.

Фото: Roman Gorbun

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.