КУПИТИ КВИТКИ

7 рецептів коктейлів з полуницею від київських барів і ресторанів

Упродовж такого короткого сезону полуниці можна як просто насолоджуватися свіжими ягодами, так і задовольнити своє бажання яскравим полуничним коктейлем. У вигляді цілих ягід, пюре або дистильованого солодкого лікеру — полуниця напрочуд універсальна в коктейлях. Найкращими рецептами напоїв з ароматною ягодою від київських барів і ресторанів ділимося в цьому матеріалі.

"Полуничний Белліні", Італійська редакція
Коктейль

Інгредієнти:

Реклама.
  • Ігристе вино — 100 мл
  • Свіжа полуниця — 5-8 шт.
  • Цукровий сироп — 20 мл
  • Лимонний фреш — 10 мл
  • Базилікова піна — 30 мл

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь підготовлене пюре зі свіжої полуниці помістити в шейкер, додати цукровий сироп і свіжовичавлений лимонний фреш, а відтак трохи збити вміст шейкера.
  2. Далі засипати кубики льоду й додати 1/2 частину ігристого від зазначеного об’єму в рецепті.
  3. За допомогою барного стрейнера й другої половини шейкера охолодити коктейль методом Throwing (не більш як 5 переливань).
  4. Потім перелити готовий коктейль у завчасу охолоджений келих, додати решту 50 мл ігристого вина й покрити напій піною зі стиглого ананаса й ароматного базиліку.

Піна Цитрат

  • Ксантан — 1 г
  • Фреш ананаса — 2 г
  • Свіжий ананас — 300 г (2 кільця)
  • Базилік — 10 листків

Перебити в блендері. Залити в сифон і заправити сифон газом NO2.

"Россіні в Парижі", Citronelle
Коктейль

Інгредієнти:

  • Шампанське — 70 мл
  • Полуниця — 8 шт.
  • Лимонний фреш — 10 мл
  • Цукровий сироп — 20 мл
  • Краш крижаний — ¾

Спосіб приготування:

  1. Полуницю промити під проточною водою й просушити.
  2. Перемолоти ягоди в блендері й наприкінці додати в нього лимонний фреш і цукровий сироп.
  3. "Россіні" готують за методом shake & strain. У шейкер засипають грубоколений лід, потім — у співвідношенні 1: 2 — полуничне пюре й шампанське або ігристе вино. Суміш потрібно акуратно струсити до повного охолодження. Готовий коктейль вилити в келих для шампанського й прикрасити свіжою полуницею.
Liquid Coral, Parovoz Speak Easy
Liquid Coral, Parovoz Speak Easy

Інгредієнти:

  • Горілка Ketel One — 30 мл
  • Лікер Bols Yoghurt — 30 мл
  • Сироп ваніль — 10 мл
  • Полуниця — 4 середні ягоди
  • Лимонний фреш — 20 мл
  • Гарнір: лист базиліку, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Готують за методом shake & strain.
  2. Додати в шейкер горілку, лікер, сироп і лимонний фреш.
  3. Туди ж помістити свіжу полуницю й добре розім’яти мадлером або качалкою.
  4. Наповнити шейкер льодом на 3/4.
  5. Інтенсивно збовтати 10 секунд.
  6. Готовий коктейль вилити в келих на лід, проціджуючи через сито.
  7. Прикрасити листком базиліку й свіжомеленим перцем.

P.S. Для приготування в домашніх умовах шейкер можна замінити на будь-яку ємність, подібну до термокухля, термоса або банки. Головне — щоб щільно закривалася. Лікер Bols Yoghurt можна замінити на грецький йогурт.

"Россіні", Прага
Коктйель

Інгредієнти:

  • Ігристе вино Проссеко брют — 125 мл
  • Полуниця — 2 шт.
  • Пюре зі свіжої полуниці — 25 мл

Спосіб приготування:

  1. Россіні готують за методом bild — прямо в келиху. Починається цей процес з приготування полуничного пюре.
  2. Добірну полуницю промити під проточною водою й просушити.
  3. Перемолоти ягоди в блендері й наприкінці додати в нього трохи цукрового сиропу.
  4. Важливі деталі. Тому вибираємо найкращий келих-флюте, наливаємо полуничне пюре, після чого акуратно додаємо холодне ігристе вино.
  5. Перемішати барною ложкою до однорідного стану.
  6. Доповнити свіжою полуницею, загорнутою в банановий лист.
Spanish Breakfast, Who & Why Bar
Spanish Breakfast, Who & Why Bar

Інгредієнти:

  • Botafogo Spiced rum — 40 мл
  • Porto Tawny — 20 мл
  • Strawberry Gorgonzola Sauce — 30 мл
  • Свіжовичавлений лимонний сік — 20 мл
  • Angostura bitter — 2 деші (6 мл)
  • Easy Foam — 4 краплі

Спосіб приготування:

  1. Strawberry Gorgonzola Sauce — 300 г полуниці перебити в блендері з 300 г цукру й 50 г сиру горгонзола. Процідити й нагріти в сотейнику до повного розчинення цукру. Охолодити, зберігати в холодильнику.
  2. Всі компоненти влити в шейкер, додати лід, збити й процідити в охолоджений посуд для подавання.
"Россіні", 11 Mirrors Rooftop Restaurant & Bar

Інгредієнти:

  • Полуничний сироп — 15 мл
  • Італійське сухе ігристе вино — 150 мл

Додати інгредієнти в улюблений келих на ніжці, попередньо його охолодивши. Акуратно перемішати ложкою, зберігаючи газацію.

Способи приготування полуничного сиропу:

  1. Змішати свіжовичавлений полуничний сік без м’якоті із цукром в пропорції 1:1 до повного розчинення цукру.
  2. Засипати цукром заморожену полуницю в пропорції 1:1. Залишити за кімнатної температури на 6-12 годин. Процідити отриманий сироп.

Обидва способи приготування — без теплового оброблення, що дає змогу зберегти повноту смаку й аромату полуниці. Зберігати такий сироп можна в холодильнику сім днів.

Pure morning, N::B Cocktails Bar
N::B Cocktails Bar

Інгредієнти:

  • Джин — 50 мл
  • Кордіал з полуниці й органічних кислот — 25 мл
  • Шафрановий лікер — 10 мл
  • Ангостура бітер — 2 деші (6 мл)

Спосіб приготування:

  1. Готують за методом shake & strain.
  2. Підготувати полуницю, цукор, воду й органічні кислоти.
  3. Підготувати полуничне пюре з полуниці й води за допомогою блендера.
  4. У сотейнику доводимо до кипіння отримане пюре, решту води й органічні кислоти, але не кип’ятимо. З появою перших бульбашок відразу знімаємо з вогню. Даємо охолонути до кімнатної температури й пропускаємо через фільтр для кави. Отриманий кордіал переливаємо в чисту пляшку й охолоджуємо.
  5. Наливаємо інгредієнти для нашого напою в шейкер, робимо шейк приблизно 10 секунд, даємо охолонути, беремо дрібне сито й переливаємо в охолоджений келих на ніжці.
  6. Подаємо без льоду. Прикрашаємо скибочкою свіжої полуниці на шпажці.
  7. Келих подавання — купе.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.