До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Нова реальність: фарбування після карантину

На Новопечерських Липках відкрився салон Clipse Lipki, який спеціалізується на колористиці й nail-сервісі. У ньому побувала Олена Пономаренко.

Clipse Lipki

Перший вихід після карантину — як висадка на Місяць: тривожно і захопливо водночас. З одного боку, можна застати постапокаліптичний пейзаж: порожнеча, стерильність, дзвінка тиша. З іншого, — опинитися у вирі подій і людей; але ж те, що карантин послаблено, ще не означає, що вірус переможено. Тож у новий Clipse, який відкрила українська it-girl, інстаграм-інфлюенсерка Алла Барановська на Новопечерських Липках, я їхала зі змішаними почуттями. Але з’ясувалося, що в разі точної організації процесів нова реальність може виявитися комфортною й десь навіть прекрасною. Clipse запустили до карантину, він пропрацював 10 днів — і закрився. Весь цей час, каже Алла, людям платили зарплату: команда тут професійна, відбирали суворо, цінують кожного.

Реклама
Алла Барановська

Clipse Lipki — це незвичний формат б’юті-квартирника (перший Clipse на Цитадельній — це instagrammable-простір у дівочій рожево-золотій гамі). Щоб потрапити всередину, треба піднятися на другий поверх. Ніяких вікон-вітрин, нічого напоказ: це камерне й затишне місце.

Clipse Lipki

Кажуть, сюди можна спуститися з дому хоч у піжамі, але клієнти їдуть сюди для фарбування з різних куточків Києва. Колористика — головна спеціалізація салону, а його артдиректор Clipse Ілля Мозолюк — амбасадор La Biosthetique в Україні. Фарби й догляд цього бренду мені знайомі добре: я вже понад рік довіряю волосся їм.

Ілля Мозолюк

При вході насамперед пропонують вимити руки. Каву подають у разовому паперовому стаканчику з трубочкою. Попереджають, що в разі потреби видадуть нову маску. Я розслабляюся, до того ж бачу інших відвідувачів: місця багато, всі розміщуються комфортно.

Clipse Lipki

Алла каже, що ажіотажний запис на фарбування й манікюр був у перші два тижні після карантину: всім було терміново, "на вчора" й "дуже треба". Але клієнтські потоки грамотно розвели, щоб створити клієнтам комфортні умови. Тепер щодня приймають учетверо менше гостей, але гарантують безпеку кожному. Бактерицидні лампи й очисники повітря, антисептики всюди, майстри й клієнти в масках, і все це — в інтер’єрі, де поєднуються елементи класики й модерну, але водночас абсолютно розслаблена атмосфера.

Clipse Lipki

Мені пощастило записатися до Іллі Мозолюка, тож я майже без докорів сумління ставлю йому складне завдання: пофарбувати коріння, освіжити колір і загальний вигляд зачіски. Все це — за півтори години: не терплю тривалого й безцільного сидіння в кріслі. Ілля запропонував м’яко освітлити кілька пасом близько обличчя, щоб зберегти відчуття сонця у волоссі, не фарбуючи всієї маси; пофарбувати коріння й затонувати волосся, щоб надати йому кольору, жвавості й щільності.

Алла Барановська й Ілля Мозолюк

Поки Ілля працює, я дізнаюся, що двічі на рік він з командою літає до Парижу, штаб-квартири La Bioestetique, де бренд представляє тренди майбутнього сезону й нові техніки фарбування, і що, виявляється, всі аромати для марки розробляє парфумер Геза Шон, автор знаменитих "Молекул".

Clipse Lipki

Ілля вкладається в таймінг досить легко й наостанок обережно питає, чи готова я розлучитися з декількома міліметрами посічених кінчиків. Перукарям зазвичай не шкода чужого волосся: мінус 5 см "кінчиків" — це звичайна річ, але Ілля слово тримає, працює дбайливо й точно: це рівно 2 мм, втрати яких я не помітила, але волосся має набагато здоровіший вигляд.

Ілля Мозолюк

Після закінчення я бачу в дзеркалі результат: свіжа голова, блискуче волосся. Зміни ніжні, але насправді колосальні.

Олена Пономаренко

Ніщо не може зрівнятися із цим відчуттям раювання, коли після двох місяців заперечення, гніву, торгу настає прийняття. Зрозуміло, приймати себе зі свіжою головою — набагато легше, ніж коли колір вимився, а коріння як у Дуа Ліпи, тільки з поправкою на вимушені умови, а не стилістичний прийом.

Складно зупинитися із селфі. Алла радить мені місце, де ідеальне світло: так планували спеціально, щоб фото виходили гарними. Аллі можна довіряти, в її інстаграмі понад 350 тис. підписників.

Те саме селфі-крісло, Clipse Lipki

У моєму дзеркалі відбивається стенд, заставлений від підлоги до стелі засобами Nashi Argan. Марка улюблена в нашій редакції, але до сьогоднішнього дня я не знала, що вона випускає не тільки засоби для волосся, а й засоби для тіла. Алла дуже радить скраб для тіла, текстура якого подібна до смузі із чіа або щучої ікри: ніжного, що відливає м’яким сяйвом, і сухе масло для тіла. Несу із собою і те, і інше, плюс бальзам для губ, який рятує від сухості під маскою. Clipse — офіційний дистриб’ютор марки в Україні, і найповніший асортимент Nashi Argan можна знайти тут або онлайн — в бутику косметики Clipse Cosmetics.

Алла Барановська й Олена Пономаренко в Clipse Lipki

Команда регулярно їздить на тренінги й навчання до Франції, Німеччини та Іспанії, тож складні завдання й фарбування можна довірити їм. У Clipse пишаються вмінням працювати з просвітленням волосся й кажуть, що вміють створювати ідеальний блонд, але без шкоди для здоров’я волосся. Ілля дає мені багато корисних порад стосовно постдогляду — і надихає так, що я після фарбування не пропустила жодного нанесення сироватки для шкіри голови й постійно наношу незмивні засоби з догляду.

Clipse Lipki

У Clipse комфортно — я навіть забуваю там парасольку. Напевно, прикмета: повернуся сюди ще й на манікюр.

Алла Барановська, Clipse Lipki

Фото: Рома Горбун

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.