До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Олімпійські боги: як українські спортсмени виступили в Токіо

Завершилися XXXII літні Олімпійські ігри. Для української команди це був складний сезон, але за кількістю здобутих нагород Україна стала шістнадцятою. Згадуємо перемоги українських спортсменів, якими ми пишаємося.

ЗОЛОТО

Жан Беленюк здобув єдину для України золоту медаль у змаганнях з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 87 кг.

Реклама
Жан БеленюкФото: Dima Honcharov Стиль: Julie Pelipas
СРІБЛО

Михайло Романчук здобув срібну медаль у запливі на 1500 метрів. Це не єдина його медаль: Романчук також завоював бронзову медаль у запливі на 800 метрів вільним стилем з результатом — 7: 42.11. Михайло поступився у фіналі двом плавцям, хоча за кілька днів до цього встановив Олімпійський рекорд у цій дисципліні, пропливши дистанцію з результатом 7.41.28. Хай там як, нагороди Романчука стали першими олімпійськими медалями в плаванні для України за останні 17 років. Інтерв’ю з Михайлом читайте тут.

Михайло Романчук

Борець Парвіз Насібов здобув срібну медаль у змаганнях з греко-римської боротьби в категорії до 67 кг.

Каратистка Анжеліка Терлюга стала срібною олімпійською медалісткою в змаганнях з карате у вазі до 55 кг і дуже зворушливо подякувала своїм батькам в інстаграмі.

Трекова велосипедистка Олена Старикова в спринтерських велоперегонах на Олімпіаді в Токіо поступилася лише на 0,06 секунди — і здобула срібну медаль.

Олена Старикова Getty

Людмила Лузан і Анастасія Четверикова у веслуванні на каное-двійці на дистанції 500 м фінішували другими з разючим результатом — 1:57.499.

Анастасія Четверикова та Людмила ЛузанGetty

Боксер Олександр Хижняк у півфіналі переміг філіппінця Еуміра Марсьяла (бокс, до 75 кг). Хижняку 26, він з Полтави, у 2017 році став чемпіоном Європи, а у 2019 році здобув золоту медаль на Європейських іграх.

Олександр ХижнякGetty
БРОНЗА

Юна українська спортсменка Дарія Білодід, головна надія українського дзюдо впевнено претендувала на олімпійське золото в категорії до 48 кг, але доля покерувала інакше. Чемпіонка здобула бронзу в складному поєдинку — і ми пишаємося цією перемогою. Інтерв’ю з Дарією Білодід можна прочитати тут.

Дарія Білодід Фото: Lesha Lich Стиль: Venya Brykalin

Легкоатлетка Ярослава Магучіх завоювала бронзову медаль Олімпіади, стрибнувши на висоту два метри. Інтерв’ю з Ярославою Магучіх читайте тут.

Ярослава Магучіх Фото: CARLOS TEIXEIRA. Стиль: SARA SOARES

Шпажист Ігор Рейзлін виграв олімпійську бронзу у фехтуванні.

Олена Костевич і Олег Омельчук у змаганнях змішаних команд зі стрільби з пневматичного пістолета на дистанції десять метрів випередили сербських стрільців.

Олена Костевич та Олег Омельчук Getty

Найтитулованіша тенісистка за всю історію незалежної України, серед досягнень якої — 17 перемог WTA, перемога в Підсумковому турнірі в індивідуальному розряді й звання третьої ракетки світу, Еліна Світоліна принесла країні першу в її історії тенісну олімпійську медаль. Рік для Світоліної видався яскравим: вона вийшла заміж за Гаеля Монфіса. Велике інтерв’ю з Еліною можна прочитати тут, а рецепти її улюблених сніданків знайти тут.

Еліна Світоліна

Синхроністки Марта Федіна та Анастасія Савчук здобули дві бронзові медалі: в дуеті й у складі групи.

Команда українських синхроністок здобула бронзу в командних змаганнях з артистичного плавання. Це друга в історії України медаль у цьому виді спорту.

Анастасія Савчук, Марта Федіна, Єлизавета Яхно, Владислава Алексєєва, Марина Алексєєва, Катерина Резник, Аліна Шинкаренко, Ксенія Сидоренко Getty

32-річна Алла Черкасова, яка народилася у Львові, здобула бронзу в жіночій боротьбі в категорії до 68 кг.

Алла ЧеркасоваGetty

Ірина Коляденко стала бронзовою олімпійською медалісткою в змаганнях із жіночої боротьби в категорії до 62 кг.

Ірина Коляденкоgetty


В індивідуальному запливі на каное Людмила Лузан стала третьою на дистанції 200 м.


Каратист Станіслав Горуна став бронзовим призером Олімпіади у вазі до 75 кг.
Станіслав ГорунаGetty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.