До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найяскравіші модні моменти з Олімпіади в Токіо

Олімпійські ігри — найбільший спортивний захід. Що чотири роки світ спостерігає за видатними спортсменами, дивується їхній майстерності та радіє тріумфам. І, звісно ж, невіддільною частиною Олімпіади стає мода.

Не треба занадто уважно придивлятися, щоб побачити: одяг спортсменів може бути так само важливим, як і їхні виступи на біговій доріжці або в басейні. Рік за роком ігри дарували світу безліч важливих модних моментів, що розсовували межі, надихали й дивували. У цьому матеріалі ми зібрали найкращі з тих, які було спостережено на Олімпійських іграх у Токіо2021 року.

Реклама

Піниста сукня виконавиці MISIA

Чому б не почати цей список з першого великого модного моменту Олімпійських ігор 2021 року? Японська співачка MISIA у великій кутюрній сукні виконує державний гімн на церемонії відкриття. Барвисте омбре-вбрання, що його розробив токійський дизайнер Томо Коїдзумі, було виготовлене з кількох шарів переробленої органзи.

Гра, настрій, колір

Наомі Осака — чемпіонка Японії з тенісу, що мала честь цього року запалити Олімпійський котел — на церемонії відкриття дебютувала з кісками, червоні й білі пасма яких були забарвлені в кольори національного прапора рідної країни.

13-річна Райсса Леал в Nike

Після того, як у сім років Райсса стала популярною завдяки її відео на скейтборді в казковій сукні, вона виграла срібло на іграх цього року. У 13 років наймолодша медалістка Бразилії без особливих зусиль показала крутий виступ у Nike.

Прихований сенс у формі австралійської команди

Австралійська форма цього року — данина поваги 52 спортсменам з-поміж корінних народів, які брали участь в іграх у минулі роки. Кільце з 52 сходинок, над дизайном якого працював колишній олімпієць Пол Флемінг, веде до місця зустрічі, де люди всіх релігій і походження збираються разом, щоб поборотися за спільну мету.

Повернення 2000-х на арену

Американська зірка легкої атлетики Крістіна Клемонс ґрунтовно підготувалася до змагань, прикрасивши свою зачіску блискучими метеликами й завершивши образ ефектними сережками — геть аеродинаміку!

Зірки й стрази

Команда США забрала додому срібло в блискучому купальнику, який розробила компанія GK Elite. Його дизайн — данина поваги важливому року в американській історії — 1776-му. На знак проголошення незалежності кожен купальник було прикрашено 76 зірками й 7600 окремими кристалами Swarovski.

Піктограми оживають

Несподіваною окрасою церемонії відкриття став виступ людських фігур у біло-блакитних костюмах на олімпійську тематику. Вони розіграли всі 50 піктограм олімпійських заходів, вшановуючи Ігри в Токіо 1964 року, на яких уперше було введено символи для подолання мовних бар’єрів.

Прапороносець Тонги

Чи не для того нам треба мода, щоб бентежити й провокувати розмови? Цього разу прапороносець Тонги Піта Тауфатофуа збурив світ, з’явившись без сорочки й вилискуючи м’язистим торсом. Нетерпляче очікуємо на його наступну появу.

Французький скейт-шик

Коли скейтбордисти дебютували на Олімпійських іграх, всі розуміли, що мода має стати невіддільною частиною виступів у цьому виді спорту. Французька уніформа, що її розробили в Nike, якнайточніше уособила естетику й стиль вуличного скейтбордингу.

Заява німців

Час від часу мода може ініціювати зміни. Збірна Німеччини з гімнастики виступила зі сміливою позицією проти сексуалізації в спорті, що дістала схвальних відгуків і підтримки в усьому світі. Відмовившись від традиційного крою бікіні, спортсмени збірної вирішили виступати в закритих комбінезонах, прагнучи до комфорту й функційності.

Уніформа, що створює історію Японії

На Олімпіаді 2021 року Японія вперше вирішила одягти олімпійську й параолімпійську команди в однакову форму, що її створив Aoki. Крім того, це данина поваги уніформі, яку вперше одягли японські делегати в 1964 році.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.