До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пережити спеку: головні б’юті-трюки

"Ця спека всіх замучить", стогнуть навколо. Згадуємо прості правила, які допомагають насолоджуватися влітку без дискомфорту.

Додати легкості

Влітку інтуїтивно хочеться перейти на легші текстури б’юті-засобів. Добре, якщо зміну догляду докладно розпише косметолог. Але можна обійтися й своїми силами: вибирати емульсії й зволожувальні засоби в спреях, не намагатися нашаровувати безліч засобів.

Реклама
Освіжний серпанок-сорбе для зволоження шкіри Dior Hydra Life, Dior

Влітку як ніколи важливий догляд з кислотами: під впливом сонця роговий шар стовщується, від чого шкіра може мати тьмяний вигляд. Важливо пам"ятати: застосування кислот чи ретинолу влітку дозволено лише тим, хто фанатично наносить санскрін за усіма правилами.

Очищувальний відлущувальний засіб Exfoliating Cleanser для сяйва й глибокого очищення шкіри з 10% гліколевою кислотою, які сприяють м'якій ексфоліації й зволоженню шкіри, в поєднанні з пептидами й антиоксидантами, що підвищують вироблення колагену, HydroPeptide
Темний бік

На вулиці завжди вибирайте тіньову сторону. Ховайтеся в тіні будинків і дерев, навіть якщо доведеться подолати коротку відстань. Сонячні промені — агресивні й безжальні, а тінь рятує. І в підсумку тим, хто від сонця ховається, набагато легше пережити спеку.

Сонцезахисний крем для обличчя Suncare Expert Sun, Shiseido, SPF50+

Сонцезахисні креми напохваті

Тримайте сонцезахисні креми напохваті: у машині, сумці, на робочому столі. Засоби з оксидом цинку й оксидом титану впливають відразу; засобам з хімічними фільтрами треба дати час ввібратися, щоб вони почали впливати. Важливо: сонцезахисні креми залишають потворні жовті плями на одязі, тому користуватися ними треба акуратно. Засоби в найзручніших флаконах шукайте тут. Сонцезахисні засоби у форматі спреїв ми зібрали тут.

Антивіковий сонцезахисний засіб для обличчя Soin Solaire, Eisenberg, PA +++, SPF 50+
Message in a bottle

У спеку організм активніше виводить вологу. Тому пити потрібно. Зручно тримати воду на робочому столі, брати її в машину (тільки в скляній пляшці: по-перше, пластик забруднює планету, по-друге, від сонця може виділяти токсичні сполуки). Вдома можна готувати тонізувальні напої: додавати в глечик з водою м’яту, базилік, розмарин, скибочки огірка, лимона, лайма, апельсина. Тримайте глечик у холодильнику — і насолоджуйтеся водою в будь-який час.

Режим охолодження

Світ ділиться на ворогів кондиціонерів ("вони сушать шкіру", "поширюють інфекції", "від них настає переохолодження") і тих, хто без кондиціонерів жити не може. Компроміс для обох сторін такий: по-перше, не варто ставити температуру на мінімум: це справді спричинює дискомфорт і дає занадто різкий контраст, порівнюючи зі спекотною вулицею. Можна зафіксувати температуру на прийнятних 23 °C — і насолоджуватися прохолодою. Тим, хто мерзне, треба накидати жакет або шарф. По-друге, не варто намагатися якомога довше зберегти повітря холодним, коли кондиціонер вимкнений. Треба періодично провітрювати приміщення.

Їжа

Влітку, хвала небесам, апетит прагне до мінімуму. Снідати можна ягодами або смузі; на обід їсти холодні супи — від холодника до гаспачо. Вечеряти — салатами: моцарела з помідорами-чері, базиліком і песто; тунець із зеленню, томатами й перепелиними яйцями; айсберг з куркою.

Алкоголь

Велика спокуса на літній терасі посмакувати келихом Апероля-шприца. Але краще вибирати безалкогольні напої: алкоголь провокує набряки. Гід з безпечного "вживання" від голлівудського нутриціолога читайте тут.

Режим

Прокидатися вранці стає легше. Залишайте штори відкритими, щоб ловити перші промені сонця. Спорт і пробіжки краще планувати до 8 ранку, поки повітря свіже й дихати легко. Довгі літні вечори ліпше проводити на свіжому повітрі. Кататися на велосипеді, сидіти у відкритому кафе, зустрічати захід біля озера або на Київському морі, валятися в гамаку або просто влаштуватися з книжкою на балконі. Не пропустіть літа.

Додати поливання

Ранковий і вечірній душ приємної температури — домашня насолода. Упродовж дня можна освіжати руки до ліктя в офісних ванних. Якщо зовсім спекотно, а одяг дає змогу, можна підставити шию під прохолодну воду.

Гель для душу з екстрактом квіток тіаре, Yves Rocher

Добре працюють серпанки-спреї й місти для обличчя й тіла. Термальну воду для обличчя краще промокати, а не давати їй випаруватися в природний спосіб: це позбавляє шкіру вологи.

Для легких ніжок

За першої-ліпшої нагоди ноги потрібно витягувати й розміщувати вище. Під столом можна тримати невелику лавку, пуф (або коробку з фікусом, приховану до певного часу), щоб ставити ноги на неї. Вечорами добре потримати втомлені ноги під струменем прохолодної води. Для найспекотніших днів літа потрібне надкомфортне взуття без підборів: в’єтнамки, біркенштоки, сандалії. Список найвпливовіших засобів від втомлених ніг шукайте тут. Зранку й упродовж дня можна використовувати тонізувальні освіжні засоби для ніг.

Тонізувальна олійка для ніг з екстрактом білого імбиру, Sisley

Одяг

Правильний одяг у спеку — вільного крою і зшитий з натуральних тканин: тонкого льону й бавовни, батисту, шовку. Світлі кольори — найвигідніші (вони відбивають, а не поглинають сонячні промені). Капелюхи будуть доречними на перегонах в Аскотті; у місті від них — суцільний дискомфорт і зіпсована зачіска.

Контроль вологості

Хто страждає на гіпергідроз, може використовувати ін’єкції ботулотоксину в пахвову зону. Це радикальний і дорогий, але дуже ефективний метод. Всім іншим можна використовувати дезодоранти. Підбірка дезодорантів без солей алюмінію в складі — тут.

Цитрусовий дезодорант без солей алюмінію в складі, Weleda

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.