До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Полуниця, малина, смородина: все, що потрібно знати про користь ягід

Вони зміцнюють імунітет, сприяють хорошому травленню і допомагають у профілактиці серцево-судинних захворювань. Дивовижно, але факт: ягоди вже давно не є просто фруктами, а гордо носять звання суперфудів. Про корисні властивості ягід і їхні головні переваги розповідає vogue.ua.

На сніданок, обід і вечерю

Калорійність ягід у середньому досягає 50 калорій на 100 грам (або одну склянку). Попри таку легкість, вони дуже поживні: щоб утамувати голод достатньо лише кількох ягід полуниці або ожини, півсклянки лохини або смородини. Головними зірками в ягодах є вітамін С і магній, від рівня яких в організмі людини залежать настрій, стан імунітету, реакція організму на зміну погодних умов і рівень енергії упродовж дня. Корисним бонусом є те, що організм людини здатний засвоювати буквально всі вітаміни і мікроелементи, які містяться в ягодах. До того ж, більшість з них відзначаються природною солодкістю, тому їх приємно їсти як у сирому вигляді "тільки з грядки", так і в улюблених десертах або в смузі.

Реклама
Глобальне очищення

Про очисні властивості ягід знає вже, напевно, кожен. Нескінченно можна перераховувати позитивні результати впливу цих дивофруктів на органи шлунково-кишкового тракту. Так, малина, наприклад, завдяки вмісту в ній пектину, обволікає стінки кишечника, так очищує його від шлаків, токсинів і холестерину. Ягоди корисні і для серцево-судинної системи, а саме такі речовини в їхньому складі, як кверцетин, вітамін С і антоціаніни. Завдяки першому, в серцево-судинній системі знижуються запальні процеси, що сприяє нормалізації серцевого ритму. Вітамін С відповідає за здоров'я судин, так підтримує рівень колагену в організмі. Антоцианіни є сильними антиоксидантами, що відповідають за зміцнення серцевих м'язів.

Вічна молодість

Більшість вітамінів і мінералів, що входять до складу ягід, мають властивість, про яку мріють усі, – вони сповільнюють процес старіння організму. Антиоксиданти і антоціаніни, про які йшлося раніше, захищають клітини від радіації. Вони ж мінімізують і негативні наслідки сонячного світла, підтримують пружність шкіри обличчя. Ягоди очищують організм зсередини та сприяють поліпшенню кольору обличчя і стану шкіри. Доведено, що деякі види ягід є причиною уповільнення зростання ракових пухлин, що безумовно відображається як на загальному стані здоров'я, так і на зовнішньому вигляді людини.

У сирому вигляді і без цукру

Попри безліч позитивних властивостей, у всьому слід дотримуватися міри. За бажання отримати з ягід максимальну користь, краще не змішувати їх з цукром і вживати в сирому вигляді. Хоча алергічні реакції на ягоди трапляються доволі рідко, все ж краще знати особливості власного організму і бути обережним. Полуниця, наприклад, незважаючи на всі свої корисні властивості, може стати причиною хворобливих відчуттів у людей із захворюваннями нирок. Додаткові підсолоджувачі або продукти для закуски, на кшталт сиру, шоколаду або алкоголю, теж краще прибрати вбік, щоб не анулювати весь корисний результат від вживання ягід і уникнути різких стрибків рівня інсуліну в крові.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.