До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про чоловічий догляд за шкірою після 20-ти

Щосекунди ми стаємо старшими. Тривога з цього приводу цілком реальна і доведена, а гусячі лапки з'являються в нашому житті досить раптово. Що робити на третьому десятку життя, щоб відкласти появу зморшок? Дотримуйтесь цих чотирьох порад косметолога Джордани Маттіолі.

Photo: Getty Images

Чи має старіння непокоїти? "Так, — рішуче каже Джордана Маттіолі. — Те, що ви робите чи не робите в 20 років, суттєво вплине на вашу шкіру в майбутньому". Джордана спостерігає шкіру десятків хлопців. За її словами, зосередитися потрібно на простому, сталому та комплексному догляді за шкірою, а не купувати маловідомі і дорогі чудо-засоби. Не забувайте, що "антивіковий засіб" — це маркетинговий хід: не звертайте уваги на клінічні дослідження і захоплених продавців, адже на ринку немає продуктів для догляду за шкірою, здатних зупинити або стерти зморшки. Добре продуманий догляд за шкірою — найкращий захист. І ось з чого він складається.

Реклама
Добре вмивайтеся

Не вмивайтеся з милом. Косметолог радить вибирати миючі засоби, у складі яких (або хоча б у назві) є зволожуючі елементи, як, до прикладу, "молочко", "крем", або "кондиціонер".

Другий крок — зволоження

З огляду на те, що регулярне гоління є стресом для шкіри, додаткове зволоження має вирішальне значення. Джордана рекомендує вибирати універсальні заспокійливі засоби з легкою текстурою. У складі шукайте саліцилову кислоту для відлущування. "Такий засіб заспокоїть шкіру і запобігатиме вростанню волосків", — говорить косметолог.

Санскрін

Це дійсно важливо, бо ознаки старіння, на кшталт зморшок і пігментних плям, поглиблюються під впливом ультрафіолетових променів. Косметолог надає перевагу формулам, які не лише захищають від сонця, але й містять додаткові інгредієнти, як-от антиоксиданти, які захищають від забруднень.

Ретинол

Як стверджує Маттіолі, ретинол потрібен для здоров'я шкіри, навіть якщо вас не турбує її старіння. "Ретинол, або вітамін А, допомагає вашій шкірі функціонувати найкращим чином, водночас позбавляючи від симптомів старіння в довгостроковій перспективі", — говорить вона. Маттіолі радить своїм клієнтам використовувати ретинол через день перед сном. Якщо ви лінуєтеся, використовуйте його один раз на вихідних, щоб це стало звичкою. Вибирайте засоби з ретинолом, які підходять для всіх типів шкіри. І старійте із задоволенням.

За матеріалами gq-magazine.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.