До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрети чоловічої сили, міфи про урологічні хвороби та як зберегти свій організм в умовах стресу

Стрес — тихий вбивця XXI сторіччя. Ми живемо в новій реальності, відчуваючи стрес кожного дня, 24/7, щоразу як лунає повітряна тривога. І цей викид кортизолу вже став для нас буденністю, але наслідки нагадують про себе. Як стрес впливає на організм та як уникнути проблем зі здоров’ям розповідає лікар-уролог Олександр Кардонов.

Реклама

Який він, сучасний лікар-уролог?

По-перше, це доказовий лікар! Лікар, який займається практикою кожного дня, розвивається, отримує нові знання, відвідує конференції, ділиться своїм та бере досвід лікарів з інших країн.

По-друге, це лікар у тренді! Я помічаю, що більшість пацієнтів надають перевагу молодим лікарям. Я вважаю, що на сьогодні молоді лікарі успішніші, грамотніші, вони на одній хвилі із молоддю. Сучасні лікарі говорять про те, що відвідувати лікаря і бути здоровим у нашому сьогоденні — це тренд.

Уролог — це унісекс лікар?

Однозначно так! Колись була неправильно сформована думка про те, що жіночий лікар — це гінеколог, а чоловічий — це уролог.

Уролог спеціалізується на діагностиці та лікуванні сечовивідної системи, як у чоловіків, так і у жінок. Лікуємо нирки, сечовід, сечовий міхур, а також чоловічі статеві органи та безпліддя.

Більшість моїх пацієнтів — це жінки. Вони підписані на мій блог, приходять самі, а потім приводять своїх чоловіків та батьків.

Міфи про чоловіче здоров’я?

Міфів в урології безмежна кількість.

  • Міф про те, що через обмежену кількість еякуляцій може бути лише 5400 статевих контактів за все життя — це цілковита неправда, яка порушує всі фізіологічні канони людини.
  • Після 40 років потенція знижується. Ні — це неправда! Якість потенції залежить не від віку, а від здоров’я та соціально-психологічних факторів людини. Проблема з потенцією може бути й у 20-річного юнака, а у 70-річного дідуся може не виникати жодних нарікань.
  • Чим більший ніс у чоловіка, тим довший статевий член. Це 100% брехня.
  • Розмір має значення — це неправда. Статева активність залежить не від розміру, а від статевої конституції, яка своєю чергою пов’язана з гормональним фоном чоловіка.

Короткий екскурс у науку щодо сексуальної активності — американські науковці провели дослідження і з’ясували: що вищий статус у чоловіка, то більше він впевнений у собі й, відповідно, більше стежить за своїм здоров’ям і має активне сексуальне життя.

З початком війни чи збільшилася кількість пацієнтів через постійний вплив стресу на організм?

Значно зросла кількість пацієнтів, які приходять із проблемами впливу стресу на сексуальну функцію. Результати аналізів можуть бути задовільні, але проблема існує, тому боротися потрібно із джерелом проблеми, а саме зі стресом. У таких випадках я раджу вживати вітамінно-мінеральний комплекс OrthomolVitalF/M. Це базовий жіночий та чоловічий комплекс, який є незамінним помічником у боротьбі зі стресом. Це можливість відчути приплив сил та енергії при появі ознак підвищеної емоційної та фізичної втоми. Це мій Musthave для сучасних чоловіків та жінок.

Які фактори найбільше впливають на чоловіче здоров’я?

  • Сидячий, малорухливий спосіб життя
  • Нездорова, висококалорійна їжа
  • Зайва вага
  • Алкоголь

А в комплексі — це проблеми зі здоров’ям по всіх фронтах. І такий спосіб життя негативно впливає не тільки на зовнішній вигляд, а й на вироблення тестостерону. Дуже часто чоловіки не йдуть до лікаря, а шукають симптоми в інтернеті й починають самолікування. Затягують процес хвороби, або навіть підсилюють її. Немає чарівної пігулки, яка зробить вас повністю здоровим. Потрібно почати змінювати своє життя, звернути увагу на фактори впливу і відчути себе новою людиною.

Check-up для чоловіків 30+?

Мене дуже радує той факт, що все більшої популярності серед чоловіків набирає піклування про своє здоров’я. Звичайно, бувають такі випадки, коли чоловік приходить до уролога вперше у 50 років. Але те, що молодь зараз більше дбає про своє здоров’я і відвідує лікаря це факт.

Check-up для чоловіків 30+:

  • УЗД нирок, сечового міхура;

  • обстеження простати (це друге серце чоловіка);

  • здача аналізу на різні інфекції статевих органів;

  • здача загального аналізу крові;

  • флюорографія;

  • ліпідограма;

  • терапевт;

  • стоматолог.

Ми звикли робити технічний огляд автомобіля кожні пів року, але огляд свого здоров'я рідше. Наше здоров’я важливіше за автомобіль, тому такі перевірки мають бути регулярними.

Чи впливає стрес на рівень тестостерону в чоловіків?

Тестостерон є важливий гормон як для жінки, так і для чоловіка. Він потрібен не лише для нормального функціонування статевої функції. Тестостерон — один із головних гормонів, тому, що він допомагає людині боротися зі стресом, а стрес — є найперший у списку причин, через що зменшується рівень тестостерону. Чим більше ми наражаємось на стрес, а це зараз відбувається кожного дня, 24/7, коли лунає тривога, тим більше спалюється рівень тестостерону і складніше його потім буде відновити.

Тестостерон впливає на серцево-судинну систему. Стрес впливає на рівень тестостерону, він знижується і серцевий м’яз постачає недостатньо крові, що може призвести до захворювань. Так само тестостерон впливає на випадіння волосся, чоловічу потенцію та лібідо. І безпосередньо тестостерон потрібен для статевої функції. Якщо тестостерону недостатньо, то ерекція зменшується.

Віагра і подібні препарати — безпечні?

Віагра це один із найбільш відомих препаратів для покращення чоловічої ерекції, але, як і будь-який лікарський препарат, він має побічні ефекти. Важливо пам’ятати, що такі препарати впливають на природній механізм виникнення ерекції, а не на сексуальне бажання. Тому, якщо бажання не буде, віагра може і не подіяти. Потрібно бути дуже обережним із дозуванням таких препаратів, наприклад, від віагри можна осліпнути, що не є вигадкою, але це трапляється рідко. У разі перевищення рекомендованої дози, є ризик виникнення серцевого нападу або довготривалої ерекції (близько 4 годин). Остання погрожує розвитком гангрени статевого органу, що може призвести до його ампутації.

Чи існує чоловічий клімакс?

Пацієнти часто мене запитують чи існує чоловічий клімакс. Адже всім відомо про жіночу менопаузу, а про чоловічу, якось не заведено говорити. Але чоловічий клімакс існує, називається він — андропауза. Як правило, вона настає після 45 років. З андропаузоюпов’язується зниження рівня статевих гормонів, зокрема тестостерону. В одних чоловіків — це проходить легко, в інших так само як і у жінок відчувається ряд неприємних симптомів.

Причини андропаузи прості: внаслідок вікових змін репродуктивна система починає знижуватись і рівень тестостерону падає. Деякі чоловіки різко відчувають ці зміни, а деякі навіть у 60 років не стикаються з андропаузою. При андропаузі у чоловіків: знижується лібідо, виникають проблеми зі статевим життям, з’являється зайва вага, припливи жару, активне потовиділення, зниження фертильності, зменшення активності сперматозоїдів, мігрені, тривожність та дратівливий стан.

Які секрети збереження чоловічого здоров’я, уникнення стресу та негативу у лікаря Кардонова?

Збереження чоловічого здоров'я — це про взаємодію всіх аспектів життя. Основні секрети полягають в балансі, обізнаності та дбайливості.

  • Загальний фізичний стан: регулярна фізична активність, здорове харчування та нормальний режим сну допоможуть зберегти тіло в формі й підтримати оптимальну роботу всіх систем організму.
  • Емоційне здоров'я: навчіться розпізнавати свої емоції та дозволяти собі висловити їх. Знаходьте способи релаксації, які вам підходять. Важливо розуміти свої потреби й задовольняти їх, даруючи собі радість і задоволення.
  • Стрес та негатив: уникайте перевантаження і вчіться керувати стресом. Знайдіть свої методи розслаблення, будь то спілкування з близькими людьми, хобі, спорт або творчість. Важливо зберігати позитивний настрій, шукати в житті радість і натхнення.
  • Професійне задоволення: розвивайте свої таланти, відчувайте сенс у своїй роботі й прагніть постійного особистого росту. Відпрацьовуйте здорові режими роботи й відпочинку, зберігайте баланс між роботою та особистим життям.

Загалом, збереження чоловічого здоров'я — це постійний процес самовдосконалення та зваженої життєвої позиції. Знайдіть свій власний шлях до збалансованого життя, де душа, тіло і розум працюють разом у гармонії.

Фото: OlhaOrhanishchukfor Orthomol

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.