До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 рецептів коктейлів, які повинен знати кожен чоловік

Щоб приготувати ці 5 коктейлів, не обов'язко бути міксологом. Достатньо дотримуватися інструкції.

"Негроні"

Цей коктейль — старший брат відомого "Апероля". Гіркий, сухий і злегка солодкуватий, він став улюбленим напоєм Ентоні Бурдена і Ернеста Хемінгуея. Додайте великий кубик льоду і трохи цедри як фінальний штрих.

Реклама

Вам знадобиться:

Рівні пропорції Campari, джина і лікеру, а також апельсин для прикрашання.

Приготування:

  • Змішайте рівні частини рідких інгредієнтів у шейкері з льодом. Потім процідіть отриманий коктейль у склянку на кубик льоду. Додайте цедру апельсина. Готово.
  • Також можна додати трохи содової, якщо хочете отримати більш легкий коктейль.
"Том Коллінз"

Створений у 1800-х роках, це бездоганний коктейль для любителів освіжаючих і злегка солодких напоїв. "Том Коллінз" легко п'ється і приємно тішить рецептори цедрою, неодмінно покращуючи настрій — ідеально для пікніка.

Вам знадобиться:

Джин, содова, лимон і сироп (або цукор).

Приготування:

  • У шейкері з льодом змішайте півтора шота джина і пів шота лимонного соку.
  • Також додайте придбаний у кроамниці цукровий сироп. Або приготуйте сироп самостійно. Для цього змішайте склянку цукру зі склянкою води, нагрійте цю суміш, перемішуючи, щоб цукор розчинився. І дайте сиропу охолонути. Охолоджений сироп обов'язково зберігайте в холодильнику.
  • Одержаний коктейль процідіть у високу склянку з льодом і залийте содовою.
  • Часто цей коктейль прикрашають часточкою лимона, апельсина або вишнею. Але це жодним чином не впливає на смак.
"Олд Фешн"

Цей коктейль зазвичай міксується просто в склянці для подачі. Через століття "Олд Фешн" залишається головним джентльменським коктейлем, адже його приготування майже не потребує зусиль.

Вам знадобиться:

Віскі або бурбон, біттер Angostura, кубик цукру або цукровий сироп, цедра апельсина.

Приготування:

  • В охолодженій склянці змішайте кубик цукру, чайну ложку води і два деша біттера. При цьому, якщо замість цукру ви використовуєте сироп, воду додавати не потрібно.
  • Потім просто додайте зверху одну-дві порції віскі або бурбона і перемішайте з льодом.
  • Переконайтеся, що все розбавлене і змішане, перш ніж додати цедру апельсина.
"Мартіні"

"Мартіні" це той класичний коктейль, який не обов'язково має бути ідеальним і може змінюватися залежно від уподобань.

Вам знадобиться:

Джин або горілка і вермут обов'язково; оливки або лимон залежно від того, яку версію ви готуєте.

Приготування:

  • Не існує правильного чи неправильного рецепта "Мартіні", тому що ви можете міксувати інгредієнти так, як того побажаєте, але експерти сходяться на думці, що базова рецептура передбачає змішування джина і сухого вермуту в пропорції 4: 1, проціджування коктейлю в склянку і додавання цедри лимона в кінці.
  • Інша версія, під назвою "Брудний мартіні", відома додаванням до базового міксу двох столових ложок розсолу з банки оливок і одну або три оливки на шпажці для подачі.
  • Є ще "Мартіні" з горілкою, який нічим не відрізняється від класичного коктейлю, за винятком заміни джина на горілку.
  • Варіація коктейлю під кодовою назвою "007" містить скотч замість джина і мартіні Vesper. Джин, горілка і лікер Lillet змішуються в пропорції 3: 1: ½, з додаванням лимона наприкінці. Перед проціджуванням у склянку, обов'язково збовтайте коктейль.
"Маргарита"

"Маргарита" стане душею товариства за будь-якої оказії. Цьому коктейлю легко надати будь-якого настрою, хоч солодкості маракуйї, хоч гостроти халапеньо, хоч прохолодності пива.

Вам знадобиться:

Текіла, свіжовичавлений сік лайма, апельсиновий лікер, кам'яна сіль і сироп агави (за бажанням).

Приготування:

  • Край склянки змочіть соком лайма, а потім занурте його в сіль.
  • Щоб приготувати коктейль, змішайте текілу і апельсиновий лікер в пропорції 2: 1 і додайте сік лайма. Обов'язково спробуйте коктейль, щоб зрозуміти,чи не треба додати щось іще.
  • Якщо не вистачає солодкості, додайте трохи сиропу агави.
  • Процідіть коктейль у підготовлену склянку з льодом. Прикрасьте часточкою лайма.

За матеріалами gq.com.au

Текст: Pema Bakshi

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.