До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Веселих свят: 7 ретрококтейлів з архіву Vogue

У 1950-х Vogue розпочав вести рубрику під назвою "Мистецтво розваг" (The Art Of Entertaining), присвячену вирішенню питань, що виникають у сучасної господині. Напередодні свят розповідаємо про головні новорічні і різдвяні коктейлі, які готували тоді і продовжуємо готувати зараз. Cin cin!

Культура вживання алкоголю в новорічний і різдвяний період передбачає лише кілька правил: розумно розраховувати свої сили, не ускладнювати свій коктейль і подумати, чи довгим буде майбутній вечір. На щастя, коктейльну карту придумали (і продумали!) доволі давно. Нам же залишилося тільки розумно почати з аперитиву і продовжити вечір тим, що до смаку. Отже, що ж пропонує Vogue?

Реклама

Аперитиви

Дедалі популярнішими стають аперитиви на основі вина. Мартіні, наприклад, можна пити просто так. А ще можна наповнити склянку льодом і додати добру порцію сухого або солодкого вина, або обмежитися газованою водою з біттером.

Якщо ви хочете втамувати спрагу і насолоджуватися напоєм довше, то є два коктейлі на основі джину Burrough. Для першого коктейлю "Джон Коллінз" вам знадобиться два-три шматочки льоду, подвійна порція джину, дві краплі біттера Angostura і сік половини лимона. Тепер залийте все газованою водою. Для другого коктейлю "Сінгапурський слінг" вам знадобиться склянка битого льоду, порція джину, крапля бренді Grants Morella Cherry Brandy і сік половини лимона. Перемішайте і подавайте з газованою водою.

Якщо ви прихильник горілки, можемо запропонувати вам так звану "викрутку" (у склянці з льодом змішайте горілку і апельсиновий сік). Коктейль "Кривава Мері" теж хороший, адже його міцність дуже легко контролювати. До склянки крижаного томатного соку додайте горілку і вустерширський соус до смаку. Перемішайте.

Для тих, хто бажає келих вина замість будь-якого аперитиву, є чудова ідея з Португалії – ігристе рожеве вино під назвою Mateus. Вино подається охолодженим і вирізняється легкістю, доречною перед святковою вечерею.

Чи варто нагадувати, що шампанське – хороший вечірній напій, якщо ви можете собі це дозволити. Але якщо захід розрахований на один-два спеціальні напої, більшість гостей належно оцінить ваші коктейлі на основі шампанського. Пропонуємо метод від Едді Кларка (одного з барменів-чемпіонів Великобританії) з Albemarle Club. Покладіть до келиха кубик цукру і додайте зверху трохи біттера Angostura. Додайте трохи льоду, скибку апельсина і ¼ чайної ложки апельсинового кюрасао. Наповніть келих шампанським і додайте трохи бренді зверху. Для святкового настрою посеред дня багато хто вибирає "Чорний оксамит" (важко уявити щось простіше): у високу склянку налийте келих "Гіннесса" і келих шампанського.

Пунш

Немає кращого напою для створення святкової атмосфери після різдвяної вечері, ніж глінтвейн або пунш. Нагрійте глінтвейн у важкій емальованій каструлі. Найкращий спосіб зберегти напій гарячим протягом всієї вечірки – розлити його у скляні пляшки і тримати в відрі з гарячою водою. І так, краще не варити його біля каміна у вітальні.

Bordeaux Bowl

Рецепт розрахований на вісім осіб. Вам знадобиться одна пляшка кларета, одна столова ложка цукру, ½ склянки кюрасао, тертий мускатний горіх. Варіть, але не доводьте до кипіння. Замість кюрасао можна використовувати портвейн.

Madeira Mist

Цей особливий напій найкраще подавати незадовго до півночі напередодні Нового року. В одній ємності слід змішати і нагріти: одну пляшку "Мадери", дві столові ложки бренді, чотири столові ложки абрикосового бренді і одну склянку цукрової пудри. Потім додайте дві склянки консервованого грейпфрута і стакан нарізаного ананаса. Подавайте напій в гарній склянці на блюдці з довгою срібною ложкою.

Віскі "Тодді"

Якщо ви віддаєте перевагу гарячим алкогольним напоям, то цей – найкращий варіант. До склянки для віскі покладіть два-три шматочки цукру або одну чайну ложку цукрового порошку. Обов'язково поставте в склянку ложку. Тоді налийте до склянки щедру порцію шотландського віскі. Фінальний крок – трохи лимонного соку і окропу. Перемішайте.

Гарячий ром з маслом

Покладіть два-три шматочки цукру (або коричневий цукор у потрібному еквіваленті) до склянки з ложкою. Додайте порцію ямайського рому, трохи смачного вершкового масла і маленьку чайну ложку міксу з спецій. Залийте все окропом.

Egg Nog

Egg Nog – чудовий напій для тих, хто повертається з святкових канікул голодним. Для цього напою підходить практично будь-який алкоголь – бренді, віскі, ром, джин або, якщо ваш гість того бажає, херес або портвейн. Помістіть у шейкер одну порцію вина (або іншого алкоголю) і розбийте туди одне яйце. Додайте столову ложку цукру і пів склянки свіжого молока. Дуже добре струсіть цю масу і подавайте у високій склянці, прикрасивши тертим мускатним горіхом.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.