До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Страва для пікніка: бургери за перевіреним рецептом

Як приготувати справжній бургер: перевірений рецепт і покрокова інструкція

"Бургер — ідеальна страва для пікніка або вечірки в стилі американа. Я навчився його готувати під час карантину, коли хотілося якоїсь особливо смачної їжі. Увага: бургери виходять дійсно смачними, але з ними треба обережніше — це калорійна їжа, яку потім доведеться відпрацьовувати на тренуваннях", — говорить Володимир Пономаренко.

Реклама

Бургери дуже подобаються дітям, а на пікніку можуть стати чудовою альтернативою банальному шашлику. Один бургер — повноцінне приймання їжі. Готувати недовго, а ефект — на мільйон. Зазвичай радять додавати в бургер бекон. Я ніколи цього не роблю: по-перше, зайві калорії, по-друге, котлети соковиті самі по собі, особливо якщо готувати їх до стану medium rare. Плюс соус і овочі: бекон точно зайвий. Але карамелізованої цибулі ігнорувати не можна: саме вона перетворює бургер з фаст-фуду на шедевр.

Інгредієнти на дві порції:

Булочки для бургерів (краще купувати свіжоспечені). Правильні булочки — половина успіху: вони мають бути пишними, свіжими, м’якими. Якщо не знайшлося свіжих, краще відмовитися від ідеї: хліб з консервантами занапастить всю ідею.

Котлети для бургерів (з яловичини або ягнятини). Їх можна приправити свіжомеленим перцем.

Соус для бургерів (є у Heinz)

Дижонська гірчиця (опціонально)

½ середньої цибулини

Салат айсберг (або будь-яка інша зелень)

Плавлений чедер у порційному пакованні — 2 порції

Маринований огірок — 1 шт., 8 скибочок

Свіжі овочі: наприклад, помідор або солодкий перець — пара кілець

Коричневий цукор — 2 ч. л.

Оливкова олія

Приготування

  1. Приготувати цибулю: нарізати півкільцями, обсмажити в оливковій олії з додаванням коричневого цукру. Помішувати, поки цибуля не стане золотистою. Відставити в сторону. Якщо ви збираєтеся готувати бургери на відкритому вогні, то цибулю краще карамелізувати вдома заздалегідь.
  2. Розрізати булочку навпіл. Підсушити на сковорідці або решітці для барбекю зрізом униз до легкої скоринки.
  3. Обсмажити котлету з одного боку. Перевернути, накрити скибочкою сиру чедер і верхньою частиною булочки — прямо на сковорідці або решітці, нехай готується.
  4. Поки котлета досмажується (це хвилин 5 на середньому вогні), намазати соусом нижню частину булочки, рівномірно викласти цибулю, кільця огірочків, помідорів або перцю, накрити листком айсберга. В ідеалі пункти 3 і 4 треба виконувати паралельно, щоб компоненти бургера були гарячими. Важливо стежити, щоб котлета не пригоріла.
  5. Готову котлету із сиром і булочкою зняти зі сковорідки й накрити цією конструкцією основу бургера. Подавати, простромивши дерев’яною шпажкою. Для пікніка бургер краще загорнути: спочатку впакувати в пергаментний папір, потім обернути фольгою. Це збереже його гарячим і дасть змогу насолоджуватися їжею, не гублячи крихти й краплі соусу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.