До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тренд: годинник з ювелірним браслетом

Годинник, як ювелірний браслет – тренд, який знову варто згадати.

"Жіночі годинники повинні робити ювеліри, а не механіки. Жінки все-одно сприймають їх як прикраси" у відривку кулуарної розмови на виставці високого годинникового мистецтва в Женеві SIHH, чутні відгомони як дискримінації, так і перемоги фемінізму. Традиційний поділ годинників за гендерним принципом, як правило, обділяв жіночі моделі складною механікою, залишаючи їм кварцові механізми і дорогоцінні камені. Однак, активні профеміністичні виступи остаточно переконали: свобода в можливості вибору, а не в прагненні володіти тим, що вважається виключно чоловічим.

Реклама

Здається, що сьогодні годинникарі видихнули і перестали шукати спосіб візуалізувати технічні складності. Наприклад, пропонувати нові сценографічні рішення функції дня-ночі і місячного календаря, або крізь апертуру відкривати перед захопленими поглядами красеня-турбійона. Кварц і ювелірні техніки – цей дует знову став формулою сучасних жіночих годинників, які обирають за настроєм, і носять як повсякденні прикраси, не намагаючись здаватися серйозними.

Вісім моделей секретних годинників Van Cleef & Arpels, речей багатовимірних і вигадливих, об'єднали в колекцію Le Jardin. Циферблат маргаритки відкривається при натисканні на дорогоцінну пелюстку. Корпус годинника у формі первоцвіту знімається, і переставляється на шпильку, тому квітку можна використовувати як брошку, а ремінець з порожнім колом взагалі схожий на причепурені марджеловські годинники без циферблату. Зручно: одну річ можна носити частинами і для абсолютно різних нагод. П'ять моделей Le Jardin випущені в єдиному екземплярі, і нагадують про минулі заслуги Van Cleef & Arpels. Прикраса у формі хризантеми з'явилася в колекціях Будинку в 1930-х, це була перша модель з "невидимою защіпкою". Хризантему робили з жовтого золота, яке рекомендували носити виключно вдень, залишаючи на вечір білі дорогоцінні метали. Сьогодні це правило здається анахронізмом. Слідувати йому не обов'язково, але враховувати можна. Van Cleef & Arpels обійшлися з етикетом минулого делікатно: в колекції Le Jardin в одному виробі змішані біле і жовте золото, тому прикраси залишилися поза жанром вечірніх або денних.

<b>WatchesJewellery</b>

Piaget, Hermès і BVLGARI зробили акцент на ювелірну роботу з браслетами. У колекції Extremely Lady Piaget – шість нових овальних годинників. Циферблати – з бірюзи або перламутру. Пластичний, як шовкова стрічка, ремінець з білого або жовтого золота, виконаний в техніці palace, гравійований під текстуру хутра, дерева та інею. Годинникова колекція Piaget Possession – продовження однойменної ювелірної лінії повсякденних прикрас. Кольорові годинники ідеально вписуються в тренд на монохромний total look. У годиннику Hermès Klikti ремінець зі шкіри алігатора комбінується з ювелірними фрагментами, які нагадують масштабовані ланки ланцюга: брутальність конструкції робить їх впевненою повсякденною прикрасою. У BVLGARI представили нові моделі Twist лінії Serpenti зі змінними браслетами. Найвиразнішим здається браслет з дрібних ланцюжків рожевого золота, які каскадом обвивають зап'ястя. На вигляд трохи ретро і дуже буржуазно – ідеально для любителів простих рішень в одязі.

Найрадикальнішим експериментом в галузі стилю стала колекція Libre Cartier. Чотири нові моделі з кварцовим механізмом обіграють традиційну овальну форму Baignoire, доводячи дамську класику до сучасного авангарду. У Baignoire Etoilée сплюснутий по горизонталі корпус (традиційно велика вісь розташована паралельно до ремінця) підвішений на манжеті з діамантів і шпинелей, які на руці мають вигляд ювелірного татуювання. Кладка з багетних діамантів, шпинелей, білого і чорного таїтянського перламутру в моделі Baignoire Infinie здавалася б класичною вправою на тему графіки ар-деко, якби не відчуття зсунутих пропорцій: орнамент ніби обрізали, вставляючи в шкіряний ремінець. При таких вправах з візуальними ефектами питання полягає вже не у часовому етикеті, а в готовності носити коштовності радикальних форм.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.