До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Треба спробувати: 3 прості рецепти, які стануть у пригоді

"Приготування їжі — один з найкращих способів відвернути увагу від тривожних новин і емоційно перезавантажитися, — впевнена Олена Сагун, авторка блогу www.editorsandbeauty.com. — Зверніть увагу на три нескладні рецепти страв, якими варто потішити себе й рідних вже сьогодні".

Цільнозернові галети з яблуками

Інгредієнти на 6 галет діаметром приблизно 10 см:

Реклама

— 250 г цільнозернового борошна;

— 70 г рафінованої соняшникової олії;

— 100 г теплої води;

— дрібка солі;

— 1 ч. л. розпушувача;

— 1 ст. л. цукру;

— 1 пакетик ванільного цукру;

— 3 невеликі яблука;

— мелена кориця;

— цукрова пудра для прикрашення (за бажання).

Приготування:

Підігріти воду — вона має бути гарячою, але не киплячою. Насипати борошно й розпушувач у глибоку ємність, перемішати. Влити гарячу воду й рослинну олію, насипати сіль, звичайний і ванільний цукор і все змішати. Спочатку можна змішувати ложкою або дерев’яною лопаткою, а коли тісто почне збиватися в грудки, потрібно далі його вимішувати руками впродовж приблизно однієї хвилини. Готове тісто обгорнути харчовою плівкою й відкласти вбік на 15 хвилин. За цей час можна розігріти духовку до 180 градусів, а також підготувати яблука для начинки: помити, витерти, розрізати навпіл, вирізати серцевину й нарізати тонкими скибочками.

Розділити тісто на 6 однакових кульок. Викачати кожну кульку в корж діаметром приблизно 15 см. У центр кожного коржика покласти нарізані яблука. Загорнути краї галет. Поставити заготівки в духовку на 30-40 хвилин. Вийняти галети, коли мине належний час. За бажання можна прикрасити цукровою пудрою. Їсти добре як теплими, так і охололими.

Цільнозернові галети з яблуками
Кіш із зеленим горошком і помідорами

Інгредієнти для форми діаметром 24 см:

— 100 г холодного вершкового масла;

— 200 г борошна;

— 1 яйце;

— 1 ч. л. солі;

— ½ ч. л. суміші будь-яких сухих трав;

— 300 г замороженого зеленого горошку (попередньо розморозити);

— 250 г помідорів (звичайних або чері);

— 250 г сметани (10%) або густого йогурту;

— 3 яйця;

— щіпка сухих трав;

— сіль і перець за смаком;

— на бажання — один солодкий перець.

Приготування:

Насипати борошно, сіль, сухі трави в глибоку ємність і перемішати. Натерти туди ж масло. Руками розтерти масло із сухими інгредієнтами в крихту. Влити яйце й рукою вмішати його в масляно-борошняну суміш. У процесі тісто збиватиметься в грудки — саме така консистенція й потрібна.

Підготувати форму. Якщо вона рознімна — застелити дно папером для випікання. Якщо не рознімна й не силіконова — змастити дно олією й посипати борошном. Пересипати у форму грудки тіста й руками притиснути їх до стінок і дна, формуючи в такий спосіб основу кіша з бортиками заввишки приблизно 2,5 см. Поставити основу в морозилку приблизно на 20 хвилин. У цей час розігріти духовку до 190 градусів.

Дістати основу з морозилки, покласти на неї папір для випікання, зверху насипати горох або рис, випікати 10 хвилин. Потім дістати форму з духовки, прибрати папір і вантаж, повернути основу в духовку й пекти ще 10 хвилин.

Поки основа в духовці, підготувати начинку. Розморожений горошок промокнути паперовою серветкою. Помідори й перець помити й теж промокнути серветкою. Великі помідори нарізати часточками, якщо ж ви берете помідори чері, то їх можна використовувати цілими. Якщо використовуєте солодкий перець — помийте, просушіть його, потім витягніть насіння й наріжте кільцями.

У глибокій ємності змішати вінчиком сметану або йогурт з яйцями, сіллю, перцем і сухими травами. Дістати готову основу з духовки. Насипати на неї горошок, зверху вилити рідку начинку, потім розкласти помідори й перець.

Поставити кіш в духовку на 30-40 хвилин або поки начинка добре не схопиться. Готовий пиріг дістати, трохи охолодити, їсти теплим.

Кіш із томатами й горошком
Цільнозернові панкейки

Інгредієнти на 12 панкейків діаметром 10 см:

— 200 г цільнозернового борошна;

— 1 яйце;

— 1 ч. л. кориці;

— 1 ч. л. розпушувача;

— 300—325 мл молока;

— 40 г розтопленого вершкового масла;

— дрібка солі.

Приготування:

У глибокій ємності змішати борошно, сіль, розпушувач і корицю. Додати яйце, розтоплене масло й більшу частину загальної кількості молока. Активно перемішати все вінчиком, щоб не було грудочок. Далі потрібно орієнтуватися за консистенцією. Якщо вона подібна до дуже густої каші, то варто долити ще молока, щоб вийшла консистенція, як у тіста для оладок.

Розігріти сковорідку, налити в неї трохи рафінованої олії. Смажити панкейки на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку. Перед смаженням кожного панкейка на сковорідку бажано додавати трохи рослинної олії. Це опціонально, але завдяки олії панкейки не дуже темнітимуть.

Готові панкейки можна подавати з медом, варенням, бананами, сметаною або йогуртом. Їсти ліпше відразу — після охолодження тісто стане щільнішим.

Цільнозернові панкейки

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.