RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

Як у шефа: 4 способи приготувати спаржу, як у ресторані

30 травня 2021

Спаржу можна запікати, варити, смажити і їсти сирою. Київські ресторани розповіли vogue.ua, як насолоджуватися спаржею в цьому сезоні. Нижче найсмачніші і легкі рецепти, які легко випробувати на своїй кухні.

Бланшована спаржа з соусом палак і густим йогуртом (Eastman)

Шеф-кухар Eastman Енвер Таіров презентує спаржу просто і зі смаком. З огляду на те, що стручки аспарагуса можна їсти навіть сирими, мінімальне бланшування зі спеціями і оливковою олією це все, що потрібно, щоб насолодитися натуральним смаком спаржі.

Інгредієнти:

Спаржа;

Сіль;

Чорний перець;

Оливкова олія;

Густий йогурт;

Олія чилі;

Мікрогрін кінзи.

Приготування:

  • Випікайте спаржу на мангалі (або на пательні) з сіллю, меленим перцем і оливковою олією.
  • Готову спаржу подавайте з мікрогріном кінзи, соусом палак або густим йогуртом і олією чилі.
Зелена спаржа з яйцем пашот, грейпфрутом і соусом Голландез (Citronelle)

Варіація на тему тоста з яйцем пашот і соусом Голландез, де замість улюбленого хліба головний овоч початку літа. У ресторані Citronelle пропонують поєднувати пікантність з кислинкою і свіжістю грейпфрута, а також детально пояснюють, як приготувати ідеальний Голландез.

Інгредієнти:

На 1 порцію

100 г зеленої спаржі;

60 г сегментів грейпфрута;

1 яйце;

20 г рослинної олії;

Сіль за смаком;

1 ч.л. оцту 9%;

40 г соусу Голландез.

Для соусу Голландез знадобиться:

1 жовток;

Вершкове масло;

15 г білого вина;

10 г винного оцту;

Сіль і цукор за смаком.

Приготування:

  • У підсоленій воді упродовж 2 хвилин відваріть спаржу.
  • Потім обсмажте її на рослинній олії упродовж кількох хвилин.
  • В окремій каструлі доведіть воду до кипіння, додайте оцет і сіль. Ложкою зробіть воронку і акуратно, за допомогою шумівки, викладіть яйце. Варіть 2-4 хвилини.
  • Очистіть грейпфрут від шкірки і відокремте соковиті сегменти.
  • На теплу тарілку викладіть спаржу, на неї яйце пашот, довкола викладіть очищені сегменти грейпфрута.
  • Усе полийте соусом Голландез.

Як приготувати соус Голландез:

  • У невеликому сотейнику розігрійте вершкове масло. Добре прогрійте масло, даючи йому прокипіти приблизно хвилину на повільному вогні. Потім зніміть масло з вогню.
  • Підготуйте водяну баню. Поки вода нагрівається, в неглибокій мисці змішайте жовтки з оцтом, білим вином, цукром і сіллю до однорідної консистенції.
  • Миску з жовтками встановіть на водяну баню. Вода не повинна кипіти, а миска не повинна торкатися води. Енергійно збивайте суміш з жовтками, поки вона не почне загусати.
  • Тонким струменем влийте до жовтків вершкове масло, продовжуючи збивати суміш. Якщо додати масло занадто швидко і багато, то жовтки згорнуться.
  • Збивайте суміш вінчиком, поки соус не загусне. Він має бути досить густим, щоб обволікати ложку. Зніміть соус з водяної бані.
  • Поки готуються яйця пашот, накрийте соус кришкою і обгорніть миску рушником, щоб він не охолов.
Салат зі спаржею та лососем татакі (КАМА Restaurant)

Освіжаючий салат від шеф-кухаря Айка Вейшторта. Поєднання сирої спаржі з оригінальним цибульним соусом і лососем — це новий досвід для смакових рецепторів.

Інгредієнти:

60 г спаржі;

10 г шпинату;

15 г соусу з печеної цибулі шалот з базиліком;

100 г оливкової олії (для соусу);

10 г базиліка (для соусу);

40 г томатів;

20 г очищених черрі;

40 г лосося;

Кунжут (за бажанням).

Приготування:

  • Приготування салату почніть з соусу. Для цього запікайте 200 г цибулі шалот упродовж 40 хвилин.
  • За допомогою блендера ретельно подрібніть запечену цибулю з оливковою олією. За бажанням можна додати оцет.
  • Додайте базилік, сіль і перець за смаком і добре перемішайте соус.
  • Далі наріжте слайсами спаржу і змішайте зі шпинатом.
  • Окремо викладіть на тарілці томати.
  • Швидко обсмажте філе лосося на змащеній маслом пательні.
  • Готовий лосось наріжте тонкими шматочками.
  • Зверху на томати викладіть лосось, спаржу зі шпинатом, залийте соусом.
  • За бажанням салат можна прикрасити кунжутом.
Зелений салат з аспарагусом, авокадо і соусом з каперсами (ресторан "Прага")

Шеф-кухар ресторану "Прага" Зоряна Ранька показує, як приготувати легкий і ситний зелений салат усього з чотирьох інгредієнтів.

Інгредієнти:

30 г мікс-салату;

40 г помідорів;

40 г авокадо;

50 г асапаргуса.

Для соусу із зелені:

20 г оливкової олії;

20 г лимонного соку;

20 г зелені.

Для соусу з каперсів і пармезану:

10 г каперсів;

10 г пармезану;

20 г оливкової олії.

Приготування:

  • Попередньо очищений аспарагус обсмажте на пательні з оливковою олією і часником.
  • Очистіть авокадо і наріжте слайсами.
  • Для соусу із зелені змішайте всі інгредієнти і подрібніть за допомогою блендера.
  • Для соусу з каперсами натріть пармезан і змішайте його з каперсами і оливковою олією.
  • Потім окремо змішайте мікс-салат, помідори і аспарагус з соусом із каперсів.
  • Для подачі викладіть на тарілку мікс-салат з помідорами. Зверху викладіть аспарагус і авокадо. Весь салат полийте соусом із зелені.

ресторан · шеф-повар · рецепт · еда ·

Ще в розділі Ресторани

Популярне