До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рецепт дня: цільнозерновий пиріг з полуницею й бананом

Сезон полуниці тільки починається, а це означає, що потрібно цей короткий час використовувати максимально. Пропонуємо сьогодні приготувати цільнозерновий пиріг з полуницею і бананом за рецептом Олени Сагун, авторки блогу www.editorsandbeauty.com.

"У пирозі — цільнозернове борошно, а ще мед і банан для солодкості. Все, як ви любите. Я додала в тісто сметану (можна замінити йогуртом). Це робить пиріг вологішим — я люблю таку текстуру, але якщо ви ні, можете сметани / йогурту не додавати, тоді вам може знадобитися трохи менше борошна, ніж вказано в рецепті", — розповідає Олена.

Реклама

Інгредієнти для форми діаметром 22 сантиметри:

— 100 мл рослинної олії

— 120 г рідкого меду (у мілілітрах приблизно стільки ж)

— 3 яйця

— 60 г (~ 2 ст. л. з гіркою) сметани 10—15% або густого йогурту

— 170 г цільнозернового борошна

— 1 ч. л. розпушувача

— ⅓ ч. л. ваніліну (або 1 ч. л. ванільного цукру)

— дрібка солі

— 200 г полуниці

— 1 великий банан (ступінь стиглості будь-який)

Приготування:

Ріжемо полуницю на половинки або четвертинки (залежно від розміру ягід), відставляємо в бік. Чистимо й нарізаємо банан кружальцями, теж відставляємо.

Переходимо до тіста. У глибоку ємність наливаємо олію, мед, додаємо яйця, сметану або йогурт. Збиваємо міксером, поки суміш не спіниться. Додаємо всі сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, сіль, ванілін), збиваємо міксером до однорідності. Додаємо в тісто шматочки банана, перемішуємо ложкою.

Беремо форму. Силіконову нічим не змащуємо, якщо ж вона з іншого матеріалу — змащуємо маслом. Виливаємо тісто у форму, зверху викладаємо полуницю.

Ставимо пиріг у розігріту до 170 °C духовку. Я пекла приблизно 45 хвилин, але ви орієнтуйтеся за своєю духовкою — вам може знадобитися менше або більше часу. Готовність перевіряйте, проштрикнувши пиріг зубочисткою. Вона має виходити сухою.

Готовий пиріг дістаємо, даємо охолонути, за бажання посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо свіжою полуницею й листочками м’яти.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.