Що на сніданок: середземноморський салат з кіноа і авокадо від шеф-кухаря Зоряни Ранько
Щовихідних vogue.ua пропонує смачні і прості рецепти сніданків від українських шеф-кухарів і ресторанів. Цього разу шеф-кухар київського ресторану "Прага" Зоряна Ранько поділилася рецептом середземноморського салату з кіноа, який стане чудовим початком вихідного дня.
Може здатися незвичним починати свій день з салату, коли традиційно найкращим сніданком вважаються яйця Бенедикт, млинчики або вівсянка. Проте салат з кіноа, креветками і авокадо є чудовим прикладом нетипового сніданку, який наповнить організм поживними речовинами і енергією як мінімум до обіду.
На одну порцію.
Інгредієнти:
Для салату:
4 великі креветки;
50 г кіноа;
50 г огірка;
50 г авокадо;
30 г мікс-салату;
Імбир, часник і спеції за смаком.
Для соусу:
10 г бальзамічного оцту;
10 г оливкової олії;
10 г апельсинового соку;
40 г крем-сиру.
Приготування:
- Попередньо відваріть кіноа і дайте їй охолонути.
- Креветки обсмажте з імбиром, часником і спеціями за смаком.
- Змішайте всі інгредієнти для салату.
- Змішайте всі інгредієнти для соусу і помістіть в окрему ємність для подачі.
- Подавайте салат разом з соусом і теплою, підсмаженою булочкою бріош (або будь-яким хлібом на ваш смак).