До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як приготувати том ям: простий покроковий рецепт

Як приготувати том ям, суп, що символізує класику паназійської кухні, розповідає шеф-кухарСергій Башинський

"Багато хто вважає, що ресторанні страви неможливо приготувати на домашній кухні без професійного начиння й кухарів. Я розвінчую цей міф і ділюся рецептами ресторанних страв, які готували мої друзі в себе вдома, — каже Башинський. — Знаменитий тайський суп том ям — саме така страва. Він вважається їжею №1 у всій паназії — як борщ в Україні (але борщ набагато складніший і потребує більше часу для приготування). Неймовірно ароматний кисло-гострий суп поєднує м’ясний і рибний бульйони, морепродукти й м’ясо. У кожній країні том ям готують по-різному, але завжди — з класичними інгредієнтами: лист кафіра, лемонграс, спеція тогараші. Без них том ям не буде том ямом. Спробуйте дотримуватися рецепта й не замінювати інгредієнтів, до того ж їх можна знайти в супермаркетах делікатесів або онлайн.

Реклама

Для однієї порції

Інгредієнти

Паста том ям — 30 г

Рибний бульйон — 100 г

Курячий бульйон — 250 мл

Філе лосося свіжого — 50 г

Мідії — 40 г

Креветка тигрова — 50 г

Лист кафіра — 2 г

Лемонграс — 4 г

Часник — 2 г

Корінь імбиру — 5 г

Кінза — 5 г

Спеція тогараші — 1 г

Оливкова олія — ​​20 мл

Приготування

В розпечену каструлю з оливковою олією додаємо часник, лемонграс, лист кафіра, корінь імбиру, нарізаний слайсами, креветки й мідії. Обсмажуємо дві хвилини й заливаємо курячим бульйоном. Відтак додаємо кінзу, пасту том ям і рибний бульйон. Тушкуємо кілька хвилин на повільному вогні. Далі додаємо нарізаний кубиками лосось. Варимо п’ять хвилин на повільному вогні. Перед подаванням прикрашаємо спецією тогараші.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.