До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хліб нашвидкуруч: три прості рецепти

Коли хліба в крамницях немає, можна приготувати його власноруч. Перелік інгредієнтів – короткий; технологія – елементарна. Покроковими рецептами ділиться сертифікована нутриціологиня, фудтерапевтка, консультантка ЮНІСЕФ в Україні з питань харчування Анастасія Голобородько.

Швидкий хліб

Борошно можна використовувати пшеничне або житнє. На останніх етапах можна додати льон, шрот/висівки, насіння, сушену зелень.

Реклама

Інгредієнти:

500 г борошна
2 ч. л. сухих дріжджів
400 мл теплої води

Приготування:

Замішати, накрити й залишити в теплому місці на 2–3 години. Тісто підійде вдвічі. Сформувати буханку – і можна одразу випікати чи залишити тісто в холодильнику на 2–4 дні. Випікати за 23 °C 30 хвилин, накривши пергаментом, та ще 15 хвилин – без нього.

Коржик

Якщо немає дріжджів, можна приготувати коржик.

Інгредієнти:


200 г борошна
150 мл води
сіль

Приготування: ⠀

Змішати інгредієнти й залишити на 15–20 хв. Сформувати шар із тіста, розділити на 4 частини, розкачати скалкою чи пляшкою й пекти по черзі на сухій сковорідці.

Горохвяник

"Мій улюблений рецепт! Замісити квасолеве чи горохове борошно (чи із сочевиці – можна збити блендером, якщо він є) з водою до стану сметани. Дати постояти та спекти як оладки на сухій сковорідці".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.