RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

Грушевий татен: рецепт від шефа

28 листопада 2021

Цей рецепт ідеальний для вікенду, коли на вулиці сіро-сиро, а душа просить тепла й затишку — секретний рецепт головного кондитера «Світу кави», одного з легендарних місць Львова.

Зовсім трохи чаклунства на улюбленій кухні — і ось уже пряний, з нотками легкої гіркуватості аромат огорнув дім. Так, це саме він — грушевий татен.

Для начинки

Груша — 1,5 кг
Вершкове масло — 200 г
Цукор — 100 г

Для тіста

Борошно – 250 г
Вода — 1-2 ст. л.
Масло — 185 г
Яйце — 1 шт.
Цукор — 15 г
Сіль — 20 г

Приготування

Тісто. Масло нарізати кубиками, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Потім до масла додати жовтки, воду (у якій розвести сіль і цукор). Отриману однорідну суміш акуратно викласти на попередньо просіяне борошно й акуратно вимісити руками. Тісто покласти в холодильник на пів години.

Начинка. Розтопити цукор, додати до нього масла й, помішуючи, довести до кипіння, щоб вийшла карамель. Готову карамель вилити у форму для запікання. Почистити груші, розрізати навпіл, вибрати серединку. Викласти груші поверх карамелі.

Тісто з холодильника розкачати, викласти поверх груш, проколоти виделкою й випікати 60 хв за температури 180 °C.

Подавати охолодженим, можна з кулькою ванільного морозива.
 

рецепт ·

Ще в розділі Ресторани

Популярне