До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Три рецепти затишних осінніх пирогів

"Осінь – ідеальний час для затишних чаювань з ароматними пирогами, – каже Олена Сагун, авторка блогу www.editorsandbeauty.com. – Тільки уявіть запахи і смаки шоколаду, прянощів, інжиру, яблук, гарбуза – вони точно зігріють душу, поліпшать настрій і прикрасять навіть дуже похмурий день".

Шоколадний кекс з інжиром і ягодами

@editorsandbeauty

Складники (для прямокутної форми 26х12 см)

Реклама

– 100 г м'якого вершкового масла

– 50 г рафінованої олії

– 120 г цукру

– 3 яйця

– 150 г чорного шоколаду з вмістом какао від 56%

– 100-120 г борошна

– 1 ч. л. розпушувача

– 1 ч. л. меленої кориці

– дрібка солі

Начинка

– 3-4 великі інжири чи щось інше. Наприклад, 200 г слив, 150 г чорної смородини, чорниці або вишень без кісточок

Прикраса

150 г цукрової пудри

2-3 ст. л. лимонного соку

інжир і ягоди

Приготування

Розтопити шоколад, трохи остудити. В окрему миску покласти м'яке вершкове масло, налити соняшникову олію, насипати цукор і збити все це до кремової консистенції. Додати яйця, ще раз збити, тоді додати шоколаду і знову збити масу міксером. Насипати дві третини від загальної кількості борошна, розпушувач, дрібку солі, корицю, збити і подивитися на консистенцію. Якщо тісто рідке, додати борошна, що залишилося. Тісто має нагатувати добре збиті вершки.

Помити і промокнути серветкою інжир, нарізати його на дрібні шматочки. Акуратно вмішати їх у тісто ложкою або силіконовою лопаткою. Якщо використовуєте сливи, їх теж слід промити, обсушити і нарізати. Тісто викласти у змащену маслом і посипану борошном форму. Випікати при температурі 170-180 градусів. Приблизний час випікання – 45-50 хвилин, але це може різнитися залежно від духовки. Готовність кексу перевірити зубочисткою – вона має виходити з тіста сухою.

Готовий кекс вийняти з духовки, повністю остудити, перекласти на таріль. Для глазурі насипати цукрову пудру в миску, потроху додавати в неї лимонний сік і перемішувати ложкою до отримання бажаної консистенції. Полити кекс глазур'ю, прикрасити шматочками інжиру і ягодами.

Цільнозерновий яблучний пиріг

@editorsandbeauty

Складники (на круглу форму діаметром 24 см)

– 125 г цільнозернового борошна

– 1/2 чайної ложки меленого кардамону (хто не любить кардамон, можна замінити на 1 ч. л. кориці)

– 1 ч. л. розпушувача

– дрібка солі

– 150 г цукру

– 2 яйця кімнатної температури

– 3 ст. л. коньяку або рому

– 1 ч. л. ванільного цукру

– 75 мл кефіру кімнатної температури

– 120 г розтопленого вершкового масла

– 3 великі яблука

– цукрова пудра для прикраси

Приготування

Масло, кефір, яйця і алкоголь збити вінчиком до однорідності. Додати звичайний і ванільний цукор, знову збити. Тоді додати решту сухих складників, ще раз збити. Почистити два яблука, витягнути серцевини, нарізати яблука кубиками і додати до тіста. Вилити тісто в змащену маслом і посипану борошном форму. Третє яблуко можна не очищати від шкірки. З нього потрібно вирізати серцевину і нарізати часточками завтовшки близько 1 см. Часточки викласти зверху на тісто, посипати столовою ложкою цукру і поставити пиріг у розігріту до 175 градусів духовку на 45-50 хвилин.

Готовий пиріг вийняти з духовки, дати йому повністю охолонути. Пиріг виходить доволі вологим. Якщо любите пишнішу і сухуватішу консистенцію, використовуйте міксер замість вінчика.

Цільнозернова галета з гарбузом

@editorsandbeauty

Складники (на 1 галету діаметром 25 см)

– 250 г цільнозернового борошна

– 70 г рафінованої соняшникової олії

– 100 г теплої води

– дрібка солі

– 1 ч. л. розпушувача

– 2 ст. л. цукру

– 1 ч. л. ванільного цукру

– 250-300 г очищеного сирого гарбуза

– жменя будь-яких заморожених ягід

– мелена кориця і цукор для прикрашання

Приготування

Насипати борошно і розпушувач у велику миску, додати теплої води, масла, солі, дві ложки цукру і все змішати – спочатку ложкою, потім хвилину помісити тісто руками. Обгорнути тісто харчовою плівкою і залишити на 10-15 хвилин. Розігріти духовку до 180 градусів і нарізати гарбуз тонкими скибочками.

Розкачати тісто на корж діаметром близько 30 см. Розкласти на тісто гарбуз, на відстані 4-5 см від країв. Додати ягоди. Загорнути краї тіста, посипати галети цукром і корицею, поставити в духовку. Випікати до м'якості гарбуза. Готовність перевірити, проткнувши скибочку гарбуза зубочисткою або ножем. Якщо краї тіста почнуть сильно темніти, а гарбуз не буде готовий – накрити галету фольгою і допікати.

Готові галети дістати з духовки. Можна їсти як теплими, так і холодними. Особливо смачно з кулькою морозива або ложкою грецького йогурту з медом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.