До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих веганських кулінарних книг

Історію веганської їжі можна дослідити через кулінарні книги. В них ви відкриєте для себе майбутнє страв на рослинній основі, різні субкультури, ключових кухарів, популярні ресторани, дієти та модні інгредієнти. Однак головне, на чому зосереджуються в цих книгах, — це домашня кулінарія та перспектива, яка показує читачам, що без м'яса існує практично весь світ.

The Moosewood Cookbook, Моллі Катцен

Реклама

Ресторан Moosewood в місті Ітака, що у штаті Нью-Йорк, був заснований 1973 року. У 1977-му видавництво Ten Speed Press випустило кулінарну книгу Moosewood, з підписами та написаними від руки рецептами кухарки Моллі Катцен. Відтоді ця книга стала веганською класикою — її продажі й нині перевищують чотири мільйони примірників на рік.

Classic Indian Vegetarian and Grain Cooking, Джулі Сахні

Один з найкращих способів почати їсти та готувати більше страв на рослинній основі — це надихатися кухнею, де вегетаріанство є нормою. Книга Classic Indian Vegetarian and Grain Cooking Джулі Сахні, опублікована в 1985 році, викладає фундаментальні принципи приготування їжі та включає посібник зі звичайних овочів та зерен, а також рецепти пельменів з тофу, баклажанів та рисової запіканки тощо.

The Greens Cookbook: Extraordinary Vegetarian Cuisine, Дебора Медісон

Дебора Медісон стала відомою завдяки книзі Vegetarian Cooking for Everyone, яку вона випустила у 1997 році. Але все почалося з ресторану Greens у Сан-Франциско, де вона зарекомендувала себе як шеф-кухарка, яка могла працювати з місцевими сезонними продуктами і готувати вегетаріанську їжу, яку обожнювали навіть примхливі критики.

Veganomicon: The Ultimate Vegan Cookbook, Іса Чандра Московіц

Через двадцять років після того, як кулінарна книга The Greens Cookbook стала енциклопедією вегетаріанства, з'явилося видання Veganomicon. У ньому Іса Чандра Московіц навчила веганів, як по-справжньому готувати та робити це вкрай легко. Вона провела читачів через все: від нарізання салатів до випікання.

Afro-Vegan: Farm-Fresh African, Caribbean and Southern Flavors Remixed, Браянт Террі

Браянт Террі працював в продовольчій організації, перш ніж стати популярним завдяки книзі Afro-Vegan у 2014 році. Він зібрав безліч цікавих та легких рецептів, а також детально розписав інструкції щодо використання приправ та спецій, які додадуть більше смаку будь-якій страві.

The Homemade Vegan Pantry: The Art of Making Your Own Staples, Мійоко Шиннер

Мійоко Шиннер прославилася тим, що створила власне веганське вершкове масло та лінійку ферментованих сирів на основі кеш'ю. Але ця книга 2015 року нагадує читачам, що все, що варто їсти, слід робити з нуля: від кетчупу до багетів. Шиннер надає домашній кулінарії на рослинній основі всі інструменти, необхідні, щоб витратити набагато менше грошей у продуктовому магазині.

The Vegan Chinese Kitchen: Recipes and Modern Stories from a Thousand-Year-Old Tradition, Ханна Че

Коли Ханна Че вирішила дотримуватися раціону на рослинній основі, вона зрозуміла, що китайська кухня має багато страв з м'яса. Це надихнуло її створити блог під назвою Wok та розповідати про рецепти на основі рослин, з якого врешті з'явилася кулінарна книга 2022 року.

The Superiority Burger Cookbook, Брукс Гедлі

Брукс Гедлі прийшов до кулінарної слави як шеф-кухар висококласного нью-йоркського ресторану, перш ніж почав робити гамбургери з овочевими котлетами. Коли Гедлі відкрив своє крихітне місце з бургерами в районі Іст-Вілледж, його успіх продовжував зростати. Постійно змінюючи спеціальні пропозиції в меню, що залежали від сезонних продуктів, він зробив вегетаріанську їжу крутою. А тепер кожен може приготувати вегетаріанський бургер дома — завдяки його кулінарній книзі.

Sweet + Salty: The Art of Vegan Chocolates, Truffles, Caramels and More from Lagusta’s Luscious, Лагуста Єрвуд

У 2003 році Лагуста Єрвуд, яка вела веганський бізнес з доставлення харчових продуктів, почала виготовлення шоколадних цукерок — і змінила правила гри на арені веганських кондитерських виробів. З часом вона зібрала свої рецепти у Sweet + Salty.

The Korean Vegan Cookbook: Reflections and Recipes from Omma’s Kitchen, Джоан Лі Молінаро

Джоан Лі Молінаро вперше стала популярною завдяки своїм кулінарним відеороликам в соціальних мережах. Потім, у 2021 році, випустила цю кулінарну книгу, що стала лауреатом James Beard Awards Фонду Джеймса Берда для відзначення кухарів, рестораторів, авторів і журналістів у Сполучених Штатах. У ній читачам подаються цікаві веганські підходи до класичних корейських страв.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.