VOGUE UA CONFERENCE

5 секретів ідеального песто

21 липня 2018

Класичний рецепт соусу песто невловимий: в різних регіонах Італії інгредієнти і їх кількість значно різняться. Але песто майже неможливо зіпсувати, тому всі рецепти хороші. І в жарті про те, що з песто можна з'їсти що завгодно, є невелика частинка правди. Надзвичайно апетитний, простий і швидкий в приготуванні, соус все ж має кілька секретів, які перетворюють його в амброзію.

Песто @alicja_stap
Як приготувати песто?

Інгредієнти:
250 г листя базиліку
300 мл оливкової олії extra virgin
2 ст. л. обсмаженого кедрового горіха
2 ст. л. тертого пармезану
2 зубчики часнику
дрібка солі

Приготування:

  1. Збийте в чаші блендера спершу горіхи та часник. Потім додайте базилік. Потім, не зупиняючи блендер, влийте тонкою цівкою оливкову олію.
  2. Перекладіть суміш в зручну ємність і додайте сир та сіль. Перемішайте.
Приготування соусу песто @simplyquinoa
Секрети ідеального песто
  • Мийте базилік в холодній, а не теплій воді. Тепла вода сприяє в'яненню. Також варто добре просушити базилік на рушнику.
  • Якщо невелику частину базиліку замінити петрушкою, то соус набуде нотки гастролегкості.
  • Кедрові горішки найчастіше фігурують в рецепті песто, але можна сміливо експериментувати з іншими горіхами (мигдаль, волоський, фундук) і навіть насінням (льону, гарбуза, соняшнику, кунжуту). Головна умова – легке прожарювання перед використанням, до появи апетитного аромату.
  • Оливкова олія має великий вплив на смак песто, тому варто брати свіжу якісну extra virgin. Як перевірити її апетитність? Налити в тарілку, посолити, поперчити і змочити в ній хліб, спробувати на смак.  
  • Пармезан можна замінити на інший твердий сир. Якщо сир менш солоний, ніж пармезан, то, можливо, варто додати трохи більше солі. Натертий сир найкраще додавати в соус останнім.
Базилік @domi.cz2701
Як використовувати соус?
  • Додайте до гарячих макаронів або до готової лазаньї.
  • Змішайте з підливою або іншими соусами.
  • Додайте до готових яєць – яєчні, омлету або яйця-пашот.
  • Замініть традиційний томатний соус до піци на песто. А ще краще – додайте його до готової страви.
  • Додайте песто в улюблені сендвічі, роли з лавашу або тортилью.
  • Песто, навряд чи, може зіпсувати салат.
  • Ложка песто не завадить тарілці супу. Точно так само, як і запеченому м'ясу, птиці або рибі.

@adamstagram01
@mrjnbrdwld
@simoonlens
@cafferome
@freezelicious
@pacinirestaurant
@stephanie.a.meyer
@soulhookedonfood
@ejzoen

Читайте также:

Как выглядит самая дорогая еда в мире

Как приготовить модный коктейль Апероль Шприц

Первый в мире авокадо-бар открыт в Нью-Йорке

гастрономия · рецепт · Италия ·

Ще в розділі Ресторани

Популярне