До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

До смаку, до кольору: найкрасивіші ресторани світу

Від вишуканих ресторанів на Західному узбережжі США до милих кондитерських на Далекому Сході, Vogue UA розповідає про найкрасивіші заклади в різних частинах світу.

Leo's Oyster Bar, Сан-Франциско, США

<b>Leo's Oyster Bar, Сан-Франциско, США</b>

Реклама

У серці фінансового кварталу Сан-Франциско, між хмарочосами і скляними офісами, на вулицях, де повітря просочене діловою суєтою і божевіллям повсякденного життя, ви знайдете Leo's Oyster Bar – привіт з 1960-х, місцевий оазис посеред бетонної пустелі. Це місце шалено смачних обідів з устриць, молюсків, креветок і рулетів з омарів. Однак ресторан славиться не тільки вишуканим меню. Дизайнерські шпалери, сяючий бар з оніксу та меблі з ротангу також відіграють свою роль у привабленні натовпу з усього міста. Таємна зброя Leo's – це тікі-бар, в якому можна замовити гігантську чашу бананового дайкірі. У цьому ретро-притулку, безсумнівно, хочеться потурати своїм бажанням, тому навіть не встигаєш помітити, як один коктейль з рому та амарето швидко перетворюється в чотири.

El Portalon, Івіса, Іспанія

<b>El Portalon, Ивиса, Испания</b>

El Portalon розташований в 600-річному палаццо в Дальт-Вілі. Це перший ресторан американської фермерки Енн Сіджмонсбержен, яка 13 років тому зробила революцію у світі кулінарії в Івісі. Цей невеликий ресторан на гірському схилі варто відвідувати на заході сонця, коли він купається в незвичайно рожевому світлі. Оберіть столик на терасі, покритій виноградною лозою, і замовте каталанський смажений кабачок з медом з ферми Сіджмонсбержен або кальмара, фаршированого шпинатом і субрасадою.

Liza Beirut, Бейрут, Ліван

<b>Liza Beirut, Бейрут, Ливан</b>

Колись Бейрут був відомим як Париж Близького Сходу. Його краса все ще там, хоча тепер не настільки очевидна. Безсумнівно, перлиною міста є палац Бустрос, розкішний таунхаус XIX століття. На першому поверсі розташований ресторан Liza Beirut. Його вигадливі інтер'єри поважають минуле, при цьому не застрягаючи у ньому. Меню – класичне ліванське і бездоганно виконане. Збудований в дещо задушливому районі Ашрафія, Liza Beirut – це славетний приклад зростаючої впевненості, з якою місто обіймає свою космополітичну історію, створюючи нову, – зі стилем і почуттям гумору.

Wanda Café Optimista, Мадрид, Іспанія

<b>Wanda Café Optimista, Мадрид, Испания</b>

Чи може кафе покращити настрій міста? Студія дизайну Parolio вважає, що їх останній проект, Wanda, робить саме це. Іспанська столиця немало постраждала від фінансової кризи, але, на щастя, веселощі та оптимізм знову повернулися до міста. Ніде позитив не відчувається так сильно, як в Wanda Café Optimista: стіни пофарбовані у відтінки морозива, флуоресцентні тони у мотивах ikat і на подушках під фотографіями каліфорнійського літа. Відчуття Західного узбережжя поширюється і на меню: карпачо з морського баса і гамбургери з сочевиці і тофу з хумусом із буряка. А з настанням темряви тут стає ще веселіше, коли люди приходять рятуватися від спеки динним дайкірі.

Otium, Лос-Анджелес, США

<b>OTIUM, LOS ANGELES</b>

Колись найкращим, що ви могли з'їсти після відвідин музею чи галереї, був набір з чашки кави і шматочка торта. Але гра пішла на підвищення. Тепер арт-центри пропонують вам відвідати їх ресторани, з настільки ж креативним меню, як і експонати виставки. Такими досягненнями може похвалитись заклад Otium, розташований в музеї сучасного мистецтва The Broad. У шеф-повар Тіма Холлінгсворта вельми витончене овочеве меню, що охоплює все: від хамачі з норі до шпинатної пасти.

SHUGAA, Бангкок, Таїланд

<b>SHUGAA, Бангкок, Таиланд</b>

Вперше ресторани, які спеціалізуються на пудингах, стали популярними в Мельбурні. Потім цей тренд дістався і до Бангкоку, де з'явилося кафе SHUGAA. Розташований в районі Ваттану, його інтер'єр створений тайською студією Party / Space / Design і став своєрідною одою солодощам, з м'ятно-зеленими стінами, льодяниково-рожевими табуретками, бронзовими люстрами і гвинтовими сходами з прозорих акрилових блоків. В асортименті кафе – тарти з меду і маракуї, темний шоколад, м'ятні брауні, торт "Червоний оксамит" і морозиво з чаю матча. З напоїв варто спробувати чай з полуниці та лічі, або шоколадне молоко з маршмелоу.

RAW, Тайбей, Тайвань

<b>RAW RESTAURANT, TAIWAN</b>

Знаменитий шеф-кухар острова, Андре Чіанг, чиї ресторани в Сінгапурі та Парижі завжди вражають нових відвідувачів, створив новий еталон для столиці Тайваню у вигляді Raw. Цей ресторан схожий на галерею, де хвиляста деревина, що звисає зі стелі, настільки ж вражаюча, як і погляди шеф-кухаря на національну їжу. Меню тут – це низка сюрпризів: розмаїття інгредієнтів перетворюється в химерні творіння, сформовані азіатським корінням Чіанга і класичною французькою школою. Перш за все, їжа тут – це ваблива справа: починаючи від столового приладдя, яке з'являється з власної маленької скриньки під столом, до десерту, місцевий делікатес – ананасовий торт – представлений у вигляді трьох заморожених кубиків.

Lily of the Valley, Париж, Франція

<b>Lily of the Valley</b>

Франція відносно пізно відчула на собі хвилю захоплення крафтовими кафе, що прибула з Австралії до Лондона через Портленд і, нарешті, вималювалася в Парижі. Але і це вже в минулому. Сьогодні в центрі уваги чай, на який чекає епічне відродження. Цей тренд вже став невід'ємною частиною кафе Lily of the Valley. Тут подають органічні суміші з обсмаженої в шоколаді трави-мате і молочного улуна. А що вже говорити про інтер'єр: сидіти з чашкою чаю в такому "саду" одне задоволення.

Bar Central, Стокгольм, Швеція

<b>Bar Central</b>

У Стокгольмі вже давно одержимі ідеями крафтового пива, невеликих пивоварень і блідих елів, виготовлених в обмеженій кількості. Але головна характерність бару Central – традиційний Pilsner Urquell, що зберігається у двох баках з нержавіючої сталі, що під барною стійкою. Розливне в невеликому чеському селі з 1842 року, це пиво встановило світовий стандарт. Меню уособлює всю класику європейської кухні. Безпосередньо присутні німецькі, угорські та австрійські страви. Співробітникам із сусідньої штаб-квартири Spotify особливо до смаку обсмажені у фритюрі угорські лососеві коржі і домашні ковбаски Thüringer з квашеною капустою.

El Moro, Мехіко, Мексика

<b>El Mor</b>

El Moro не потрібні зміни: цей ресторан з його домашніми чурос і гарячим шоколадом був фаворитом Мехіко ще з 1935 року, коли іспанський власник Франсиско Іріарт заснував магазин в Centro Histórico. Геометричні візерунки на стінах віддзеркалюють сучасну енергію околиці, яка в останні роки зазнала швидку трансформацію. Тут завжди можна зустріти художників та архітекторів, які прийшли поласувати солодкими паличками з хрусткого тіста, посипаного корицею, і випити гарячого шоколаду. Наполегливо рекомендуємо замовити Консуело: солодкий "сендвіч" з морозива і спіральних чурос.

За матеріалами: CNTraveller.com

Читайте також:

10 лучших fashion-школ мира

Как любили завтракать Тэтчер, Пруст и Хэмингуэй

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.