RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

Місцева екзотика: в листопаді вчимося готувати фейхоа

15 листопада 2020

Цієї осені знайомимося з фейхоа — екзотичним фруктом, який можна знайти в наших широтах і зміцнити імунітет на зиму.

Photo: Getty Images

Фейхоа — фрукт, візуально нагадує ківі, мініавокадо і лайм. Його класифікують як ягоду, а за смаком порівнюють з ананасом і полуницею. Вперше пробувати фейхоа краще із заплющеними очима, відмовившись від очікувань через його зелені довгасті плоди невеликого розміру. Їдять фейхоа в сирому вигляді разом зі шкіркою. У ягодах фейхоа міститься водорозчинний йод, який добре засвоюється організмом людини. Крім того, білки, жири і вітаміни групи С і В у складі ягід легко сприймаються тілом і чинять антиоксидантний ефект.

Vogue.ua ділиться рецептом запечених ягід фейхоа, який настільки простий, що легко поповнить низку улюблених сезонних рецептів в кулінарних закладках.

Photo: Getty Images
Запечені фейхоа з медом і лавровим листом

Інгредієнти:

На 4 порції.

1 ст. л. вершкового масла;

12 плодів фейхоа;

2 ст. л. меду;

¾ склянки білого солодкого вина;

4-6 лаврових листки;

Вершки або морозиво для подачі.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть форму для запікання вершковим маслом.
  • Очистіть плоди фейхоа від шкірки і помістіть у форму для запікання разом з медом, вином і лавровим листям.
  • Випікайте 30 хвилин, час від часу поливаючи фейхоа юшкою, що утворилася.
  • Подавайте фейхоа гарячими з морозивом або вершками.

Bon appetit!

рецепт · еда ·

Ще в розділі Living

Популярне