Класика жанру: пастушачий пиріг — головна страва осені
Пастушачий пиріг — традиційна англійська страва. Колись пастухи брали з собою такий м'ясний пиріг у поле, щоб з'їсти його на обід. Сьогодні є багато варіацій приготування пастушачого пирога, але класичний — з фаршем і картопляним пюре — один з улюблених. Vogue.ua ділиться рецептом пастушачого пирога, який допоможе зробити цю осінь теплішою.
Photo: Getty Images
Інгредієнти
1 ст. л. соняшникової олії;
1 велика цибулина (нарізати);
2-3 середніх морквини (нарізати);
500 г фаршу з баранини;
2 ст. л. томатної пасти;
Вустерширський соус;
500 мл яловичого бульйону;
900 г картоплі (нарізати шматочками);
85 г вершкового масла;
3 ст. л. молока.
Приготування
- Розігрійте на пательні столову ложку соняшникової олії і готуйте на ній нарізані цибулю і моркву упродовж кількох хвилин.
- Коли морква і цибуля стануть м'якими, збільшіть вогонь і додайте фарш. Обсмажуйте до випаровування жиру.
- Додайте томатну пасту і вустерширський соус. Обсмажуйте ще кілька хвилин.
- Додайте 500 мл яловичого бульйону, доведіть до кипіння, а потім накрийте кришкою і тушкуйте упродовж 40 хвилин. Через 20 хвилин зніміть кришку.
- Поки готується начинка, розігрійте духовку до 180 градусів і приготуйте пюре. Відваріть картоплю і зробіть з неї пюре, додавши вершкове масло і молоко.
- Начинку викладіть у форму для випікання, зверху за допомогою виделки розподіліть картопляне пюре.
- Випікайте пиріг 20-25 хвилин: пюре має вийти зі злегка золотистою скориночкою, а начинка "вирувати" з боків.
- Коли пиріг буде готовий, дайте йому 5-10 хвилин "відпочити". Інакше він утратить свою структуру дорогою на тарілку.
Bon appetit!