До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На залишок літа: 5 звичок, які наблизять до здійснення мрії

Як скористатися своїми можливостями задля наближення до мети ще на крок? Ось 5 корисних звичок, які варто практикувати вже зараз, щоб залишок літа минув з користю.

Полезные привычки на лето 2020Photo: Andriy Onufriyenko / Getty Images
Планувати майбутнє

Жити "тут і зараз" цікавіше, якщо життя присвячене чомусь, що очікує нас у найближчому (або не дуже) майбутньому. Коучі, психологи, велнес-наставники і численні дослідження підтверджують, що щастя і сенс життя особливо відчутні, якщо у нас є мета. Тому липневі дні, що залишилися, ми пропонуємо присвятити визначенню цілей і бажань, щоб з приходом серпня взяти за звичку робити щось, що в довгостроковій перспективі зробить мрію реальністю (щоб осінь не змогла занурити нас у тривалу саморефлексію).

Реклама
Полезная привычка мечтать и ставить перед собой целиPhoto: Getty Images
Інтуїтивне харчування

Звичка заїдати обід десертом або хрустіти чіпсами за переглядом серіалу не буде здаватися жахливою, якщо ви робите це через почуття фізичного голоду і усвідомлення, що вам потрібен саме цей шматок торта (або смак чіпсів). Влітку більшість із нас змінює своє ставлення до їжі, адже організм специфічно реагує на спеку і досить зрозуміло заявляє нам про своє бажання отримати тарілку холодного гаспачо або порцію полуничного морозива. Інтуїтивне харчування може стати чудовим тренуванням усвідомленості, а за умови регулярного практикування допоможе зійти на п'єдестал здорових звичок і перекочувати в новий сезон, де захочеться, наприклад, запечених яблук і какао з зефіром.

Принципи інтуїтивного харчування на слуху у всіх: починати прийом їжі через почуття голоду і припиняти, коли прийде відчуття наповненості; вживати в їжу те, чого хочеться саме цієї миті; не обмежувати себе щодо розміру порції або часу доби; слухати і розуміти бажання свого тіла й давати йому це.

Интуитивное питание позволяет есть все, что хочетсяPhoto: Getty Images
Тайм-менеджмент для душі і тіла

Краса — це не лише походи до косметолога, вмивання двічі на день улюбленими засобами і дотримання порад дерматологів. Краса — це ще й здоровий сон, уміння швидко й ефективно впоратися зі стресом, здоровий раціон і відчуття наповненості енергією упродовж дня. Ось звичка: внесіть до списку завдань на день турботу про себе, навіть якщо це перегляд наступного епізоду "Паперового будинку" з маскою на обличчі. Все-таки звичка розслаблятися і любити себе ніколи не вийде з моди.

Більше повітря

Порада перебувати на свіжому повітрі і за можливості поєднувати це з фізичною активністю переслідує нас з року в рік, від сезону до сезону. Нинішнє літо особливе тим, що на свіжому повітрі (бажано десь на природі і подалі від натовпу) перебувати безпечніше, ніж у приміщенні з іншими людьми, навіть якщо це приміщення постійно провітрюється. Тому намагайтеся насичувати організм киснем регулярно, щоб розминати тіло і "прочищати" думки.

Полезная привычка гулять на свежем воздухеPhoto: Getty Images
Практика примирення

Не все, що робиться, дає очікуваний результат, і не кожне бажання здійснюється. Але воно може трансформуватися. Літо можна вважати найстабільнішою порою року, що балує нас величезним вибором сезонних овочів і фруктів, гарною погодою і теплом. Так, у нас є можливість працювати над внутрішнім прийняттям того, що може розчарувати, засмутити і залишати без відповідей. Адже навіть маючи чітку мету і детальний план дій, важливо усвідомлювати, що є речі, на які ми не можемо вплинути. Це треба прийняти і прокласти шлях до мрії з іншого боку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.