До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Час згадати: 5 порад як пережити спеку

Це літо вже встигло запам’ятатися не тільки нестабільною погодою, а й напруженою ситуацією з пандемією, до якої ми, здається, звикли й пристосувалися. І коли запобіжні заходи, пов’язані з Covid-19, всі вже знають напам’ять, vogue.ua вирішив згадати кілька базових пунктів, які допоможуть пережити літню спеку цього року. Ми виокремили 5 порад.

Практичные советы как пережить жару этим летом.Photo: Getty Images
Залишайтеся вдома

"Бути вдома" — девіз останніх кількох місяців і цього літа. Якщо є така можливість, то краще більше часу проводити вдома й не ризикувати. Якщо велелюдні місця небезпечні через коронавірус, то перебування під прямими сонячними променями вдень небезпечне тепловими ударами й зневодненням.

Реклама
Пийте воду

Ні, не потрібно пити воду весь день безперервно або змушувати себе пити, коли не хочеться. Просто виходячи на вулицю (особливо вдень), беріть із собою пляшку води, щоб будь-якої миті мати змогу зробити ковток, сполоснути обличчя або навіть допомогти комусь, хто має потребу у воді.

Сезонні продукти

Літній сезон не просто багатий на фрукти й овочі, які запросто стануть основою сезонного раціону, але вони, фактично, для цього й призначені. У спекотні дні їжа має наповнювати організм енергією й корисними сполуками та мікроелементами. Якщо після їди ви відчуваєте важкість у шлунку й загальне погіршення самопочуття, то потрібно переглянути свої харчові звички й неодмінно звернутися до лікаря.

Красивый летний обед на природе для фото в Инстаграм.Photo: Getty Images
Прислухайтеся до себе

Спека — це точно не кращі умови, щоб перепрацьовувати і йти проти себе. Коли погодні умови навіть мінімально небезпечні для здоров’я середньостатистичної людини, потрібно зупинитися й переглянути свої плани та дії на найближчий час (наприклад, на найближчі кілька годин або днів). Здебільшого, це правило стосується пересувань вулицею й тривалого перебування в задушливому просторі (наприклад, у транспорті або закритому приміщенні). Якщо плани відкласти не можна, тоді озбройтеся пляшкою води й постарайтеся мати доступ до повітря, навіть коли єдине, що залишається, — це томливі помахи віялом.

Якщо на вулиці, то в затінку

В особливо спекотні літні дні ліпше не перебувати на вулиці в період з десятої ранку до четвертої вечора. Інакше — пересувайтеся тією стороною вулиці, де більше тіні. Головний убір, одяг з легких тканин, сонцезахисні окуляри й пляшка води в руках (так, знову вона) допоможуть пережити найспекотніші дні.

Красивая плетеная панама для летней жары.Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.