Найкращі осінні коктейлі: частина 2

07 жовтня 2018

Максим Рябець, бармен "Boutiquebar biancoro" і бар-менеджер "Grano" спеціально для Vogue.ua приготував 3 коктейлі: на основі горілки, текіли і джина. Всі ці рецепти легко повторити в домашніх умовах.

Максим Рябець

My Posh

Авторський коктейль Максима, який був створений 2015 року для конкурсу Finlandia Vodka Cup і став фіналістом. Ідеальний варіант для переходу від літніх до осінніх напоїв.

Інгредієнти:

50 мл лаймової горілки Finlandia

20 мл абрикосового лікеру Abricot du Roussillon

50 мл свіжого грейпфрутового фрешу

2 деша апельсинового біттера

Горілку, лікер і фреш залити в шейкер, додати лід, потім біттер. Струснути інтенсивно, а потім за допомогою стрейнера вилити напій в коктейльний келих.

Refreshing (освіжаючий): 3

Spiritious (спиртовий): 3

Bitter (гіркий): 2

Citrusy (цитрусовий): 4

Техніка: shake

Бокал: cocktail glass

Гарнір: grapefruit peel

Frida

Головний секрет цього коктейлю – ідеальне поєднання текіли з кавуном. Напій названий на честь мексиканської художниці Фріди Кало, яка завжди була патріоткою своєї країни. В основі коктейлю домінує національний алкогольний напій Мексики – текіла.

Інгредієнти:

50 мл текіли

10 мл сиропу агави

15 мл апельсинового фрешу

20 мл лаймового фрешу

250 г м'якоті кавуна

1 г морської солі

Спочатку мнемо кавун, потім змішуємо всі інгредієнти в шейкері і виливаємо в посуд для подачі.

Refreshing (освіжаючий): 4

Spiritious (спиртовий): 3

Bitter (гіркий): 1

Citrusy (цитрусовий): 3 

Техніка: shake

Бокал:  old fashioned

Гарнір: orange peel

Martinez

Перша письмова згадка про коктейль датована 1884 роком. Це ікона коктейльного світу, попередник знаменитого Dry Martini. По-справжньому класичний коктейль з дуже багатогранним смаком.

Інгредієнти:

30 мл джина

30 мл італійського червоного вермуту

10 мл лікеру Maraschino / Curaçao

2 деша апельсинового біттера

Змішуємо всі інгредієнти інтенсивно. Потім проціджуємо в охолоджений посуд для подачі – коктейльну чарку. В кінці можна вичавити над келихом апельсинову цедру, окропити келих ефірними маслами, як парфумом.

Refreshing (освіжаючий): 1

Spiritious (спиртовий): 5

Bitter (гіркий): 4

Citrusy (цитрусовий): 2

Техніка: stir

Бокал: cocktail glass

Гарнір: orange peel

ресторан · коктейль ·

Ще в розділі Lifestyle

Популярне