До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі осінні коктейлі: частина 1

Один з найкращих барменів Києва, Максим Рябець спеціально для Vogue.ua приготував 3 легкі коктейлі для міжсезоння. Перші два аперитивні коктейлі, які цілком доречно випити під час обіду, а третій сучасний twist на стару класику.

Максим Рябець
Barbieri Spritz

Коктейль дістав таку назву на честь братів Барб'єрі, які 1919 року в Італії придумали аперитив Aperol. Легкий аперитивний коктейль в авторській версії Максима Рябця.

Реклама

Складові:

50 мл аперолю

100 мл грейпфрутового фрешу

50 мл брют (або будь-яке сухе ігристе вино)

У шейкер додаємо 2/3 льоду, апероль і фреш. Інтенсивно збовтуємо – за цей час інгредієнти набирають кисню і стають більш повітряними. Подаємо коктейль на лід, перед цим обов'язково охолоджуємо посуд. Завершуємо ігристим вином, а в ролі декору використовуємо оливки і дольку грейпфрута.

Refreshing (освіжаючий): 3

Spiritious (спиртовий): 2

Bitter (гіркий): 1

Citrusy (цитрусовий): 2

Техніка: shake

Келих: highball

Гарнір: grapefruit peel, olives

<b>коктейль 1</b>
Gin Rose

Коктейль, який завжди подавали в опері Копенгагена. Максим готує його за класичним рецептом – в оригінальному коктейлі було тільки два інгредієнти, які не змінилися до сих пір. Напій належить до типу "all day cocktail", тому його можна пити в будь-який час доби.

Складові:

50 мл джину Hendrick's

100 мл лимонаду з троянди

У келих виливаємо джин, додаємо лимонад і прикрашаємо пелюсткою троянди, рекомендовано в тон до лимонаду.

Refreshing (освіжаючий): 3

Spiritious (спиртовий): 2

Bitter (гіркий): 1

Citrusy (цитрусовий): 3

Техніка: build

Келих: wine glass

Гарнір: rose leaf

<b>коктейль 2</b>

Mezcal Mule

Це варіація знаменитого коктейлю Moscow mule, який придумали в 1940-і роки в США для популяризації горілки. Він складався з трьох інгредієнтів: горілки, імбирного пива і свіжовичавленого лаймового соку. Максим пропонує варіант Mezcal mule, в основі якого мескаль – напій, який отримують шляхом дистиляції ферментованого соку агави.

Складові:

50 мл мескалю

100 мл імбирного пива

Лаймовий фреш за смаком (Максим рекомендує 30 мл, щоб максимально освіжав)

Беремо мескаль, додаємо лаймовий фреш (побільше для свіжості напою) і завершуємо все це імбирним пивом. Змішуємо. Як декор використовуємо листя шпинату.

Refreshing (освіжаючий): 3

Spiritious (спиртовий): 1

Bitter (гіркий): 2

Citrusy (цитрусовий): 3

Техніка: build

Келих: copper cup

Гарнір: lime twist, spinach leaf

<b>коктейль 3</b>

Фото: Марія Павлюк

Текст: Дарія Слободяник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.