До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На Ірпінському ліцеї встановили сонячну станцію із системою зберігання енергії

Ірпінський ліцей №1 поповнив ряди енергонезалежних шкіл у межах кампанії 100SolarSchools благодійного фонду Energy Act for Ukraine. Завдяки спільним зусиллям Німецької сонячної асоціації (BSW) та благодійного фонду на даху школи, яка розташована в місті Ірпінь, встановлено сонячну станцію із системою зберігання енергії. Цей знаковий проєкт підкреслює прагнення до розвитку сталої освіти та стійкої інфраструктури відповідно до ініціативи Solar Supports Ukraine.

Реклама

На урочисте відкриття сонячної станції 18 квітня в Ірпінському ліцеї №1 завітали Роберт Габек, віцеканцлер Німеччини, федеральний міністр економіки та боротьби з кліматом, та Йорг Ебель, президент німецької сонячної асоціації BSW Solar, представник IBC SOLAR і член ради директорів Європейської сонячної асоціації Solar Power Europe SPE. Ініціатива Solar Supports Ukraine, яку підтримують Європейська сонячна асоціація SolarPower Europe та BSW, спрямована на використання потужності сонячної енергії для відновлення громад по всій Україні.

З моменту початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року українська освітня інфраструктура зазнала великих втрат. За даними Міністерства освіти України, 3798 шкіл в Україні були пошкоджені, а 365 — повністю зруйновані. В ході окупації Ірпеня було пошкоджено майже половину від загальної кількості будівель у місті – 10 500 будівель, з них 2 501 повністю або суттєво зруйновано.

Місто Ірпінь одним із перших населених пунктів Київщини постраждав від російської війни в Україні, а його ліцей №1 зазнав значних руйнувань від ракетних і артилерійських влучень: було пошкоджено фасад, стіни, дах, вікна, вхідні та міжкімнатні двері, спортивний та актовий зали, спортивний майданчик, бігові доріжки і електричні мережі. На цьому тлі виникла необхідність зміцнити школи надійними джерелами електроенергії, щоб забезпечити безперебійне середовище навчання та автономне електропостачання.

На даху Ірпінського ліцею №1 було встановлено 64 сонячні панелі потужністю 25,6 кВт, разом із системою зберігання енергії 40 кВт/год. Додатково, ліцей отримає щорічну економію витрат на електроенергію: 1123 євро, а запобігання викидів CO2 за 25 років експлуатації системи складе 596 метричних тонн, що еквівалентно викидам парникових газів від 9 207 243 миль, пройдених середнім легковим автомобілем з бензиновим двигуном. Завдяки системі будівля зможе працювати автономно до 4 годин залежно від потреб у споживанні. Водночас система також допоможе забезпечити понад 25 % річного енергоспоживання школи.

Завдяки спільним зусиллям BSW-Solar та компаній-учасників, у тому числі Sonnen, Sungrow та IBC SOLAR, благодійний фонд Energy Act for Ukraine Foundation разом з Octopus Energy та Menlo Electric зробили цей проєкт реальністю. Ця сонячна система не лише забезпечує надійне джерело електроенергії, але й демонструє освітній компонент щодо сталого життя, надаючи майбутнім лідерам України знання та інструменти для розбудови екологічного майбутнього. Фонд проводить освітній курс "Сталий розвиток та зелена енергетика" для дітей з метою розвитку культури свідомого споживання природних ресурсів в Україні та наближення екологічного переходу України до сталого майбутнього!

Встановлення гібридної сонячної електростанції в Ірпінському ліцеї №1 є частиною кампанії 100SolarSchools фонду Energy Act for Ukraine, метою якої є оснащення 100 шкіл по всій Україні рішеннями з відновлювальної енергетики, завдяки чому освіта може продовжувати розвиватися в умовах складних випробувань.

"У квітні 2024 року, через 2 роки після заснування фонду, ми стали свідками введення в експлуатацію нашого 9-го об'єкту із сонячними енергетичними системами. Підтримка партнерів і донорів протягом уже протягом двох років, свідчить про те, що ми поділяємо не лише бачення більш екологічної реконструкції України як частини європейського суспільства, але ми хочемо культивувати сталий спосіб життя у дітей прямо зараз, незалежно від будь-яких обставин. Залучаючи у подібні проєкти, діти з дитинства сприймають їх за норму, так ми сьогодні навчаємо їх сталим звичкам та свідому підходу, роблячи свій внесок в досягнення 4-ї цілі сталого розвитку (ЦСР)", – підкреслила Юліана Оніщук, засновниця та виконавча директорка БФ "Energy Act for Ukraine".

"Як донори, наші зобов’язання виходять за рамки відновлення інфраструктури; йдеться й про надання Україні можливості відстоювати своє основоположне право на освіту навіть під час війни. Завдяки нашому внеску ми прагнемо бути поруч з Україною в забезпеченні доступу кожної дитини до освіти, попри виклики війни. Крім того, ми розглядаємо нашу підтримку як життєво важливий крок до відновлення нації, сприяння стійкості та надії на світле майбутнє", — зазначає Йорг Ебель, президент Німецької сонячної асоціації (BSW).

Ця спільна ініціатива між BSW та благодійним фондом "Energy Act for Ukraine" є прикладом спільної відданості, стійкості та розширення можливостей майбутніх поколінь. Разом ми висвітлюємо шляхи до яскравішого, сталого майбутнього для України за підтримки ініціативи Solar Supports Ukraine.

Фонд Energy Act for Ukraine спрямовує свою діяльність на забезпечення відновлювальною сонячною енергією шкіл та лікарень, які постраждали внаслідок російської війни в Україні, в межах кампаній "100 сонячних шкіл" і "50 сонячних лікарень".

Фото надані БФ Energy Act for Ukrain.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.