До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фотографувати як профі: поради тревел-фотографа Рорі Гардінера

Подорож — це привілей, який не можна сприймати як належне. Ми звикли пакувати валізи і їхати, щоб зловити мить на тлі найкращих пам’яток або навпаки втратити її, безперервно клацаючи закривом. Фотограф Рорі Гардінер поділився порадами щодо створення ідеальних кадрів і розповів про місця, які варто відвідати, коли буде можна.

Советы тревел-фотографа Рори Гардинера
Виберіть слушний час

"Намагайтеся знімати на початку або наприкінці дня", — радить Гардінер, додаючи, що "цього періоду часу світло цікавіше, пропонує різні тіні й широкий діапазон кольорів". Що стосується подорожей, то Гардінер рекомендує Японію тим, хто любить пригоди в галасливому місті разом з тихим спокоєм острівного життя.

Реклама

"Очевидно, що я одержимий фотографуванням величезних пульсівних мегаполісів, і Токіо — вершина цього", — каже Гардінер. "Разом з оглядовими майданчиками й легкодоступними оглядовими пунктами можна тижнями фотографувати місто зверху", — веде далі він. Фотограф радить з’ясувати, у яких готелях є громадські бари на дахах, щоб мати змогу помилуватися просторими краєвидами на місто зверху.

"На найпівнічнішому острові Японії Хоккайдо випадає до 16 метрів снігу на рік. Всю зиму острів покритий чистісіньким білим снігом, що дає змогу знімати мінімалістичні пейзажі всюди, хоч куди ви підете", — розповідає фотограф.

Рори Гардинер поделился советами для начинающих фотографов
Не зациклюйтеся на обладнанні

"Найкраща камера та, яку ви маєте, — заявляє Гардінер. — Наявність спеціального обладнання не дуже допомагає, якщо його немає із собою в потрібну мить. Не бійтеся використовувати свій телефон або компактну камеру. У наші дні вони можуть запропонувати приголомшливі результати!" Подорожуючи локально, вибирайте місця з просторими пейзажами, щоб практикувати пейзажне знімання в природному освітленні.

Как фотографировать здания и пейзажи: советы фотографа Рори Гардинера
Камера не завжди бачить те саме, що й ви

"Якщо ви знімаєте будинок або міський пейзаж, постарайтеся зробити це рівно! Будинки видаються нам прямими, коли ми дивимося на них, тому переконайтеся зайвий раз, що камера "бачить" їх так само!" — попереджає Гардінер. Порада професіонала особливо корисна, якщо ви зібралися в навколосвітню подорож, прикріпивши камеру на бампер автомобіля. Адже в старих районах Амстердама або Лондона будівлі часто стоять під нахилом.

Как снимать пейзажи: 3 совета

Гардінер радить додати Kandalama Hotel на Шри-Ланці до переліку обов’язкових для відвідування, якщо вам подобається досліджувати місця, де штучне середовище зустрічається з природою.

"Ця довга споруда авторства Джеффрі Бави збудована на схилі гори й повністю вкрита густою рослинністю, що дає змогу створювати кадри, на яких стирається межа між архітектурою й природою", — пояснює Гардінер.

Текст: Lilith Hardie Lupica

Фото: Rory Gardiner

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.