До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія бікіні Урсули Андресс у фільмі "Доктор Ноу"

Приголомшлива Урсула Андресс свого часу зачарувала глядачів купальником, вихід у якому перетворив юну актрису на міжнародну зірку в найпершому фільмі саги про Джеймса Бонда.

Урсула Андресс в фильме Урсула Андресс у фільмі "Доктор Ноу"

У пляжному раю, на тлі шелестіння пальмового листя під пестливим вітром, чарівний голос веде Шона Коннері, він же Джеймс Бонд, з його снів... Ця сцена була показана ще в 1962 році в першому фільмі з франшизи про Джеймса Бонда "Доктор Ноу". Цей чарівний голос належить Урсулі Андресс, тоді ще невідомій актрисі, яка досягла світової популярності завдяки пам'ятній сцені і одному незабутньому предмету одягу. Вийшовши з води в манері Венери Боттічеллі, її героїня Хані Райдер іде до берега, засмагла і скульптурна, в уже легендарному купальнику. Над створенням цього бікіні Урсула Андресс співпрацювала з дизайнеркою костюмів Тесою Прендергаст. Купальний костюм-двійка складається з бюстгальтера, зав'язаного на грудях, і трикутного низу з бавовни кольору слонової кістки. Фірмова особливість цього дуже простого купальника — регульований на стегнах пояс і піхви збоку для зберігання кинджала. Ця деталь підкреслює концепцію фатальної жінки, якою була Хані Райдер.

Реклама
Революційне бікіні

Через роки, коли її запитали про вплив цієї сцени, Урсула Андресс зізналася, що хоча "Доктор Ноу" відчинив для неї багато дверей, вона не розуміла, чому навколо цього моменту у фільмі стільки шуму. Щоб зрозуміти всі аспекти, пов'язані з цією культурною віхою, потрібно враховувати контекст. У Франції бікіні вже добре зарекомендували себе на пляжах, завдяки знаменитим Бріжит Бардо і Даліді. Перший фільм про Джеймса Бонда мав великий вплив у Сполучених Штатах, де все ще панувало пуританство. Випущений на початку 1960-х років, на зорі сексуальної революції, фільм представляє бікіні Урсули Андресс, як заклик до відкриття жіночого тіла. Після цієї сцени роздільні купальники з блискавичною швидкістю поширилися пляжами усього світу. 14 лютого 2001 року знамените бікіні Урсули Андресс продали майже за 150 000 доларів США на аукціоні, організованому Christie's.

Урсула Андресс и Шон Коннери в фильме Урсула Андресс і Шон Коннері у фільмі "Доктор Ноу"
Віддаючи належне

Данину пошани ямайській пляжній сцені віддають донині, і франшиза про Джеймса Бонда найкраще відтворює захоплюючу і спокусливу атмосферу цього моменту на екрані в наступних фільмах. У 2002 році у фільмі "Помри, але не зараз" з Пірсом Броснаном в головній ролі Холлі Беррі грає нову дівчину Бонда. Чудова актриса виходить з води в схожій культовій сцені в яскраво-помаранчевому бікіні, прикрашеному поясом і кинджалом на стегнах. Вихід з моря став візитівкою серії фільмів про Джеймса Бонда, що доводить і Деніел Крейг в "Казино "Рояль"". У цьому фільмі 2006 року британський актор злітає на поверхню води і йде до берега, як знаменита Хані Райдер, демонструючи свою скульптурну фігуру в блакитних плавках.

Урсула Андресс в фильме Урсула Андресс у фільмі "Доктор Ноу"

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.