До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія створення культових убрань Джулії Робертс для фільму "Красунечка"

Культовий фільм "Красуня" сповнений красивих убрань, які навіть через 30 років після виходу фільму продовжують надихати індустрію моди. Безсумнівно, одним з найпопулярніших образів Вівіан Уорд став суперсексуальний образ дівчини за викликом, в якому вона з'явилася під час сцени знайомства з мільйонером Едвардом Льюісом. Ну а найгламурнішою стала знаменита червона сукня з відкритими плечима, яка перетворила дівчину на сучасну принцесу. Історію створення цих убрань розповідаємо в матеріалі vogue.ua.

Від купальника до культової сукні

Чобітки до стегна, сережки-обручі розміру XXL, світла перука в "Красуні" персонаж Джулії Робертс грає по-крупному. Сукню з укороченим топом і міні-спідницею, з'єднаними між собою кільцем на животі, було створено художником з костюмів Мерилін Венс.

Реклама
Джулия Робертс в фильме Джулія Робертс у фільмі "Красунечка", 1990

Вивчивши фігуру актриси, дизайнерка зрозуміла, що, попри стрункість і красу, у Робертс нечіткі стегна і талія. Щоб перетворити актрису в переконливу дівчину за викликом, Венс згадувала тенденції зі свого дитинства. Натхненна роботою дизайнера Руді Гернрайха, вона вирішила переосмислити силует купальника з металевим кільцем у центрі, дуже популярної моделі в 1970-х роках. Мета Мерилін Венс полягала в тому, щоб за допомогою одягу виліпити тіло Робертс, зробити його бажаним. Так, відкритий розріз до центру сукні створює ілюзію пишних форм, перетворюючи героїню на справжню фатальну жінку. Дизайнерка завершила образ парою недорогих вінілових ботфорт, знайдених в лондонському панк-бутику.

Жінка в червоному

Спокусивши Едварда Льюїса, Вівіан Уорд виявляється втягнутою в імпровізований роман з мільйонером. І стрімко молода жінка, що відкриває для себе вищий світ, переодягається з дешевих убрань в розкішну вечірню сукню з діамантовим намистом. Мерилін Венс використовувала гардероб Вівіан, щоб продемонструвати еволюцію персонажа упродовж усього фільму. Талія підкреслена, груди округлені V-подібним вирізом у формі серця, плечі виділені коміром-бардо яскравий, неймовірно сексуальний, але такий, що не втрачає й краплі елегантності, силует зосереджує увагу на Вівіан, на яку глядач тепер дивиться з іншої точки зору — із захватом.

Ричард Гир и Джулия Робертс в фильме Річард Гір і Джулія Робертс у фільмі "Красунечка", 1990

Прикметно, що в процесі створення костюма виробнича студія вирішила, що ця сукня має бути чорною. Але художниця з костюмів від початку бачила її червоною, і після кількох тестів їй вдалося переконати студію у своєму виборі: "Перш ніж було прийнято рішення, ми створили три різних сукні. Бідолашній Джулії довелося пережити безліч фотосесій і колірних проб на цю сукню. Нарешті, я змогла знайти правильний відтінок і переконати всіх у правильності моїх вказівок". Ставка окупилася. Насправді, це вбрання настільки культове, що його навіть виставили в Музеї Вікторії та Альберта в Лондоні в 2014 році.

Ричард Гир и Джулия Робертс в фильме Річард Гір і Джулія Робертс у фільмі "Красунечка", 1990

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.