До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"І просто так…": чому варто подивитися продовження "Сексу у великому місті"

HBO випустив, мабуть, найдовгоочікуванішу прем'єру року — серіал "І просто так…", який повертає на екрани наших улюблених героїнь із великого міста — Керрі, Міранду й Шарлотту. Розповідаємо, як змінився "Секс у великому місті" і його герої.

Що ж, "Секс у великому місті" повернувся на екрани через 11 років після виходу останнього фільму — і головна новина, що тепер це зовсім інший серіал. На початку 2000-х "Секс у великому місті" став культурним феноменом: це був серіал про яскраву моду, ескапізм, про гумор і, звісно, про сексуальне розкріпачення та фінансову незалежність молодих жінок, які живуть у великому місті.

Реклама

9 грудня HBO показали перші серії продовження — серіалу "І просто так…", і це зовсім інше шоу. Нове — але гарне. Так, наші улюблені дами, безумовно, повернулися — хоч і без Саманти, відсутність якої пояснюється просто. Начебто подруги посварилися після того, як Керрі вирішила скористатися послугами іншого піарника. Але цього разу шоу звертає свій "мікроскоп" всередину себе, зосереджуючись на емоційному внутрішньому стані персонажів, коли вони досягають середнього віку.

Все це знаменує собою довгоочікуваний тональний перехід — від легковажніших моментів минулих сезонів до більш реалістичного погляду на світ у новому серіалі. Наприкінці першого епізоду відбудеться подія, яка змінить життя Керрі і змусить її замислитися про майбутнє (ми намагаємося обійтися без спойлерів). Також у першій серії творці натякнули, що у Міранди можуть бути проблеми з алкоголем, тоді як бездоганне існування Шарлотти у Верхньому Іст-Сайді явно пахне застоєм. Як завжди, ці історії досліджуються через призму людських взаэмин і дружби. Ця нова версія "Сексу у великому місті" також визнає, що оригінальне шоу було продуктом свого часу. До прикладу, у серіалі 2000-х не було різноманітності і того, що зараз прийнято називати словом дайверсіті. Тепер все інакше: у першому епізоді ми зустрічаємо трьох нових персонажів, які точніше відображають соціальний образ сучасного Нью-Йорка.

Найяскравіший персонаж із новачків — Че Діас (у виконанні прекрасної Сари Рамірас), відверта й кумедна подруга Керрі за її підкастом (так, Керрі зараз веде подкаст) — і за сумісництвом небінарний комік, яка палить травку в ліфті, щоб розслабитися після запису епізоду. Також є Ніколь Арі Паркер у ролі Лізи Тодд Векслі, міської жительки, яка відкриває Шарлотті очі на очевидну відсутність кольорових людей у ​​її житті, та Карен Піттман у ролі докторки Нії Воллес, професорки, у якої Міранда вчиться, коли повертається до університету, щоб отримати ступінь магістра в галузі прав людини. Кожен із цих нових персонажів кидає виклик культурним стереотипам наших трьох героїнь, даючи зрозуміти, що, хоч би як їх ми любили, всім їм є куди рости.

Зараз це може бути інший серіал — і, чесно кажучи, тим краще, але все ще є проблиски того ж грайливого настрою, яким завжди відзначався "Секс у великому місті". Перший епізод починається з камео всіма улюбленою світською левицею Бітсі фон Маффлінг; також приємно, що пікатний гумор нікуди не зник. "Ви коли-небудь мастурбували в громадському місці?", — запитує Че Діас під час подкасату у Керрі в одній з перших сцен, на що вона відповідає: "Ні, відтоді, як Barney's закрився".

Насправді найбільша радість "І просто так" полягає ось у чому: просте задоволення знову опинитися в товаристві жінок, яких ми знаємо і любимо. Приємно бачити, як виросли діти Шарлотти (ніби діти твоєї близької подруги): Лілі — зіркова піаністка у старшій школі, а Роуз — шибениця, обурена спробами матері надягти на неї квіткову сукню Oscar de la Renta для сольного концерту. Міранда і Стів (і вічно збуджений підліток Бреді), як і раніше, сім'я, за яку ви завжди вболіваєте, тоді як ласкаві сварки Стенфорда й Ентоні надають легкості наймеланхолійнішим моментам серіалу. Неможливо недооцінити, наскільки сильно ці жінки і їхні сім'ї справляють враження наших давніх друзів.

В оригінальному серіалі основна частина сюжету просувалася вперед завдяки побаченням наших героїнь, це змінювало їх і допомагало дорослішати і, зрештою, виходити з ситуації гідно. У світі "І просто так...", де всі три наші героїні тепер перебувають у серйозних стосунках, їхні друзі — як старі, так і нові — це ті, у кого вони вчаться. Для серіалу, який завжди прагнув довести, що друзі можуть бути настільки ж важливими в нашому житті, як наші партнери або наша сім'я, у цьому є щось дуже правильне і прекрасне.

Нові серії "І просто так..." можна переглянути на OLL.TV

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.