До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні героїні "Сексу у великому місті" відповіли на коментарі про старіння

Сара Джессіка Паркер, Синтія Ніксон і сценаристи "Сексу у великому місті" відповіли на коментарі про старіння, пов'язані з перезапуском серіалу, і пояснили, чому на екрані важливо показувати жінок різного віку.

Photo: Getty Images

Коли стало відомо, що Керрі Бредшоу, героїня Сари Джессіки Паркер, з'явиться в перезапуску "Сексу у великому місті" в тих же туфлях, що й двадцять років тому, в мережі почалися дискусії, що вийшли далеко за межі обговорень моди й трендів.

Реклама

"У соціальних мережах кожному є що сказати: "У неї занадто багато зморшок, у неї недостатньо зморшок", — розповідає Паркер Vogue. "Таке відчуття, що люди не хочуть бачити, що ми почуваємося добре такими, якими є. Наче їм подобається, коли нам погано через те, які ми сьогодні, незалежно від того, воліємо ми старіти природним чином і не прагнемо ідеального вигляду, чи робимо щось, щоб полегшити свій стан. Я знаю, який вигляд я маю. У мене немає вибору. Що мені з цим робити? Зупинити старіння? Зникнути?

Дослідження 2020 року, проведене Інститутом Джини Девіс про ґендер у медіа, відкрило правду про те, наскільки поширений ейджизм у розважальних медіа. В результаті тесту The Ageless Test, який вивчив найкасовіші фільми в Німеччині, Франції, Великій Британії і США, було виявлено, що жінки старше 50 частіше відіграють другорядні ролі самотніх і пригнічених героїнь. Замість грати сильних персонажів, вони стають фоновою частиною оповіді для своїх молодших колег.

Як щодо сексу? Результати виявилися гнітючими. Дослідження показало, що жінки похилого віку часто зображуються асексуальними або несексуальними, тоді як "персонажі молодше 50 років утричі частіше, ніж персонажі 50+, з'являються у сексуальних сценах".

Коли ми анонсували перезапуск "Сексу у великому місті", ми отримали багато позитивних відгуків, але в мережі була одна неприємна реакція: люди ділилися світлинами "Золотих дівчаток". І я подумав: "Оце так! Отож, тобі або 35, або ти на пенсії і живеш у Флориді", — каже Майкл Патрік Кінг, шоураннер нового серіалу. "Тут пропущено главу".

Тому Синтія Ніксон, яка грає успішну юристку Міранду Хоббс, схвильована рішенням команди зробити серіал по-справжньому щирим, реалістичним і наповненим. "Мені подобається, що ми не намагаємось молодитися. Ми не намагаємося поводитись, як, скажімо, 21-річні племінниці", — каже Ніксон. З цим погоджується штатний письменник Саманта Ірбі: "Я думаю, що це революція — зробити серіал про жінок середнього віку з їхніми старіючими жіночими тілами".

Паркер зазначає, що сексизм перебуває у центрі уваги серіалу. "Ми стикаємося з такою кількістю народжених мізогінією відповідей, з якими ніколи не зіткнуться чоловіки, — каже вона письменниці Наомі Фрай. — Сиве волосся, сиве волосся, сиве волосся. У неї сиве волосся? Я сиджу з Енді Коеном... і в нього густа сива шевелюра, і він має чудовий вигляд. Чому для нього це нормально?

"Секс у великому місті" завжди був про жінок, які присвоюють собі Нью-Йорк і починають нові етапи життя. З поверненням серіалу ця спадщина продовжується.

Текст: Michella Oré
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.