До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найбожевільніших учинків кінозірок заради втілення в роль

Таланту може бути не досить, щоб досягти великих успіхів у кіно. Готовність розширити межі свого фізичного, психічного й емоційного стану — ось у чому полягає різниця між хорошим акторським виступом і культовим. Дієти, опанування нової мови або вступ до балетної академії — є безліч прикладів, які засвідчують неймовірні трансформації митців задля втілення в роль. Та деякі вчинки кінозірок вражають чи не найбільше.

Мішель Вільямс для фільму "7 днів і ночей з Мерилін"
Мишель Уильямс в фильме Мішель Вільямс у фільмі "7 днів і ночей з Мерилін"

У Мерилін Монро була дуже своєрідна хода: вона робила крихітні кроки, майже човгала. Імовірно, це було пов’язано із задушливими корсетами, які вона носила. Щоб досконально зімітувати її рухи, Мішель Вільямс зав’язувала навколо колін пояс під час підготування до ролі. Вона також слухала записи інтерв’ю з Мерилін упродовж кількох місяців перед зніманням. У підсумку все сталося саме так, як і передбачалося — м’який, солодкий голос Вільямс звучав достоту як у міс Монро.

Реклама
Марго Роббі для фільму "Тоня проти всіх"
Марго Робби в фильме Марго Роббі у фільмі "Тоня проти всіх"

Сповнена рішучості віддати належне історії американської фігуристки Тоні Гардінг, Марго Роббі провела п’ять місяців тренувань на льоду перед тим, як знятися у фільмі "Тоня проти всіх". Зрозуміло, що Роббі справді знадобився дублер для сцени з потрійним акселем, завдяки виконанню якого Гардінг увійшла в історію як перша американка, що зуміла приземлитися після нього на змаганнях у 1991 році. Однак через тренування Роббі страждала на грижу міжхребцевого диска на шиї. Вона також носила протези обличчя й перуки в стилі 80-х, щоб більше походити на Гардінг.

Тільда ​​Свінтон для фільму "Суспірія"
Тильда Суинтон в фильме Тільда Свінтон у фільмі "Суспірія"

Тільда ​​Свінтон зіграла двох персонажів у фільмі Луки Гуаданьїно 2018 року "Суспірія", і одним з них був 84-річний чоловік. За словами візажиста фільму Марка Куліера, Свінтон попросила його зробити їй "пеніс і яйця" для використання на знімальному майданчику. Ми можемо тільки припустити, що це було зроблено для того, щоб розділити чоловіче й жіноче єство, між якими Свінтон змінювала свою свідомість у фільмі.

Роберт Паттінсон для фільму "Гарні часи"
Роберт Паттинсон в фильме Роберт Паттінсон у фільмі "Гарні часи"

Під час підготування до фільму 2017 року "Гарні часи" Паттінсон працював на автомийці в Нью-Йорку — абсолютно інкогніто — щоб зануритися в життя свого персонажа, злодія Конні Нікаса. Актор також оселився в тій самій підвальній квартирі, що і його персонаж, і сказав, що "не міняв простирадл увесь час, поки був там". Воно того варте, тому що робота над фільмом принесла колишньому серцеїдові із "Сутінків" найгарячіші відгуки критиків.

Шарліз Терон для фільму "Монстр"
Шарлиз Терон в фильме Шарліз Терон у фільмі "Монстр"

Щоб зіграти серійну душогубницю Ейлін Ворнос у фільмі 2003 року "Монстр", Шарліз Терон поголила брови, наділа зубні протези й неодноразово проріджувала свої біляві кучері. Що стосується "невпізнання", то Терон зовсім не схожа на себе у фільмі. Однак вона дуже подібна до справжньої Ворнос, секс-робітниці, яка вбила сімох чоловіків у Флориді наприкінці 1980-х.

Крістіан Бейл для фільму "Влада"
Кристиан Бэйл в фильме Крістіан Бейл у фільмі "Влада"

Бейл справді сидів на інтенсивних дієтах для кількох фільмів. Він скинув 55 кілограмів, щоб зіграти в стрічці 2003 року "Машиніст", потім набрав 45 кілограмів м’язів для ролі Брюса Вейна, також відомого як Бетмен, у картині "Бетмен: Початок" (але режисерові фільму Крістоферу Нолану він видався занадто кремезним, тож акторові довелося скинути 9 кг). Пізніше Бейл погладшав на 20 кілограмів, щоб зіграти Діка Чейні, віцепрезидента США за президенства Джорджа Буша-молодшого у фільмі "Влада".

Руні Мара для фільму "Дівчина з тату дракона"
Руни Мара в фильме Руні Мара у фільмі "Дівчина з тату дракона"

Щоб увійти в образ Лісбет, Руні Мара зробила собі пірсинг точно такий, як у героїні книги "Дівчина з тату дракона". І хоча більшість проколів були в персонажа на обличчі, Мара зважилася повторити навіть пірсинг сосків. "Я подумала: „У неї це є в книзі, тому має бути й у фільмі"", — сказала актриса Allure. Вона не мала жодного пірсингу до знімання в стрічці.

Енн Гетевей для фільму "Знедолені"
Энн Хэтэуэй в фильме Енн Гетевей у фільмі "Знедолені"

Найкращий спосіб підготуватися до знімання у фільмі "Знедолені" — бути нещасним. Це був підхід Енн Гетевей, коли вона занурилася у світ кіномюзиклу, у якому грала Фантіну, матір і працівницю фабрики, яка підробляє проституцією. Щоб по-справжньому відчути безталання свого персонажа, Гетевей ізолювалася від чоловіка й схудла майже на 12 кілограмів під час підготування до ролі. Очевидно, вона плакала, коли дивилася фільм уперше й згадувала біль, який пережила, зображуючи Фантіну такою, якою вона була.

Наталі Портман для фільму "Чорний лебідь"
Натали Портман в фильме Наталі Портман у фільмі "Чорний лебідь"

Витончена Наталі Портман схудла на 9 кілограмів, щоб зіграти роль балерини Ніни Сеєрс у фільмі "Чорний лебідь". Місяцями під час знімання вона дотримувала дієти переважно з моркви й мигдалю. Під час однієї з репетицій Портман вивихнула ребро, а в деякі дні під час тренувань, згадує актриса, думала, що "ось-ось помре". "Це було вперше, коли я зрозуміла, як можна так захопитися роллю, що вона збиває вас із пантелику", — сказала Портман EW незабаром після прем’єри фільму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.