До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Зендея перетворилася на зіркову тенісистку у фільмі "Суперники"

"Суперники" нова стрічка режисера Луки Ґуаданьїно (який прославився фільмом "Назви мене своїм імʼям"), де Зендея, головна ньюйсмейкерка Голлівуда цього сезону, перетворюється на зіркову тенісистку Таші та закручує навколо себе любовний трикутник. Як акторка перевтілилася у новий образ, читайте нижче.

Здається, для 27-річної Зендеї немає нічого неможливого. Зірка червоних хідників, співачка, активістка, кінопродюсерка й акторка, яка втілює дуже різні образи на екрані, — здається, це далеко не все, чим може вразити нас Зендея. За останні кілька років вона спробувала себе в ролі дівчини Людини-павука ("Людина-павук: Повернення додому"), наркоманки Ру, учениці старшої школи, яка переживає кризу дорослішання, в "Ейфорії", відважної, лютої воїтельки Чані в блокабстері Дені Вільнева "Дюна". А цього травня в український прокат виходить, мабуть, найзвабливіша стрічка сезону "Суперники", де Зендея грає впевнену Ташу Дункан, тенісистку, навколо якої вирують справжні пристрасті.

Реклама

Нова робота режисера-візіонера Луки Ґуаданьїно розповідає про Таші Дункан (Зендея), колись неймовірно талановиту тенісистку. Після серйозної травми коліна вона стала тренеркою свого чоловіка. Чоловік Таші (Майк Файст) останні кілька матчів програє, але вона вигадує, як здолати невдачі. Та план Таші стикається із несподіваним поворотом, адже наступний суперник чоловіка Патрік (Джош ОʼКоннор) — його колишній найкращий друг і екс-коханий Таші. Напруга зростає, і Таші мусить запитати себе, чого коштуватиме перемога.

Зендея в цьому фільмі більше не та вразлива підлітка, якою ми бачили її в "Ейфорії" і навіть не волелюбна борчиня за свободу з картини "Дюна: Частина Друга". Лауреатка премії "Еммі" потрапляє в абсолютно нове амплуа і вперше постає в образі дорослої жінки, матері та дружини.

"Суперники" — нова робота італійського режисера Луки Гуаданьїно, чий фільм "Назви мене своїм ім’ ям" про романтичні стосунки між 17-річним юнаком (Тімоті Шаламе) та 24-річним ученим (Армі Гаммер) у 2017 році став гучною роботою та неабияким трампліном для актора Тімоті Шаламе.

Майк Файст, Джош ОʼКоннор, Зендея та Лука Гуаданьїно

В інтерв’ю режисер неодноразово зізнавався, що давно захоплений Зендеєю та хотів попрацювати з нею. "За багато років до роботи над цим фільмом я зустрів Зендею на одному заході. Я провів вечір, сидячи поруч із нею, і був зачарований цією молодою жінкою, яка могла приковувати погляди натовпу і водночас бути справжньою і витонченою. Зендея — чудова акторка та продюсерка. Вона робить усе, що в її силах, для досягнення успіху", — ділиться своїми враженнями про роботу з акторкою Лука Ґуаданьїно.

Ми знайомимося з Таші, коли ій 18 і вона — майбутня зірка світового тенісу, сильна й амбітна. Обоє юнаків, Патрік і Арт, захоплені нею. Хлопці, які з 12 років живуть в одній кімнаті та навчаються у спортивній школі, якраз планують своє доросле життя і обирають між навчанням у коледжі та кар’єрою, Найкращі друзі та дружні суперники, вони відомі в тенісному колі як "Вогонь і Лід". Проте коли в їхнє життя входить Таші, суперництво за її прихильність розділяє Патріка й Арта. Таші і Патрік стають парою; пізніше вони розходяться, вона починає стосунки з Артом, пара одружується. Далі ми зустрічаємо героїв через 13 років, Таші і Арт одружені та виховують доньку. Таші вже не спортсменка, а тренерка. У любовному трикутнику, де всі троє постійно грають одне з одним, а двоє чоловіків — ще й конкурують за увагу Таші, дівчина руйнує стосунки між друзями. Таші пробуджує почуття як у Арта, так і у Патріка, і викликає у них емоції, яких вони ніколи не відчували.

Головна тема фільму, який критики вже встигли назвати найсексуальнішою стрічкою сезону — це стосунки. "Складні стосунки захоплюють мене, — каже Лука Гуаданьїно в інтерв'ю Variety. "Стосунки — це завжди про контроль над коханими, але, зрештою, і про контроль над вами самими. Для мене це дуже важливі елементи. Я нічого не знав про теніс, але моя робота як режисера полягає в тому, щоб вивчати та відкривати те, чого я не знав раніше. Це була чудова нагода показати, як динаміка бажання та динаміка в стосунках віддзеркалюються в красі й атлетизмі гри в теніс".

За словами Зендеї, вона ніколи не грала подібних героїнь і ніколи не зустрічала в житті. Таші, навіть у підлітковому віці, сильна та впевнена в собі жінка. Вона безкомпромісна та амбітна, однак Зендеї вдалося привнести у цей образ людську вразливість. Легковажність Таші співіснує з досконалістю, якої вона вимагає від себе та від інших, особливо коли йдеться про теніс.

За словами акторки, теніс у цьому фільмі — це метафора сили та влади над людьми. Перше кохання Таші — це теніс, який дав їй силу й енергію, зробив її такою, якою вона є. "Мені легко ототожнювати себе з Таші, тому що я теж сформувала частину своєї особистості завдяки роботі. Коли через травму Таші більше не може робити те, що, як вона вважає, визначає її особистість, їй доводиться шукати спосіб переосмислити себе. Вона робить все можливе, аби контролювати все, щоб отримати від життя те, чого вона хоче і чого потребує, не усвідомлюючи, до чого це призводить", — розповідає про свою героїню Зендея.

Підготовка до ролі не була простою для акторки, адже, як зізнається Зендея в бесіді з Variety, вона раніше "нічого не знала про теніс". "Тож я просто кинулася в цю історію з головою. Я передивилася практично кожне відео в інтернеті, кожен онлайн-матч, кожне інтерв’ю. Це стало моєю пристрастю: коли я не працювала, я щось дивилася. Мій Instagram заповнився тенісними речами, картинками і всім іншим".

Кілька місяців перед зніманнями актори приділили тренуванням. За словами Зендеї, це було наче літній табір, адже вони втрьох прокидалися і цілий день проводили на кортах пліч-о-пліч, а ввечері була репетиція. Також Зендея зізнається, що опанувати теніс їй допоміг багаторічний досвід занять танцями, а також, звісно, талановиті дублери, які працювали в кадрі.

Зендея

За образи героїв, які є втіленням стилю нормкорм, відповідав Джонатан Андерсон, креативний директор LOEWE і засновник бренду JW Anderson. Вбрання Loewe стали і частиною гардероба промотуру фільму, а для акторів — ще однією можливістю розповісти про фільм та про характери героїв. Так, образи акторів на червоному хіднику перегукуються з фільмом: наприклад, під час одного з показів Джош О‘Коннор, а потім і Зендея, були вбрані в сіру футболку з іронічним написом I TOLD YA ("Я вам казала"), історія якого сягає ще 60-х років минулого століття, і яку Таші носить у кадрі. Більшість образів натякають на теніс — і на те, що в цій грі багато пристрасті та емоцій, що вирують через край.

Джош ОʼКоннор та Лука Гуаданьїно

"Суперники" виходять в українській прокат 2 травня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.