До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найяскравіших перевтілень Тільди Свінтон у кіно

Тільда Свінтон — актриса-хамелеон. За свою кар'єру британка встигла зіграти багато несподіваних персонажів: від Девіда Бові до 80-річної бабусі у стрічці "Готель "Гранд Будапешт". 5 листопада актрисі виповнюється 63 роки, а Vogue.ua згадує її найбільш незвичайні кінообрази.

Тільда Свінтон

"Орландо", 1992

Тільда Свінтон у ролі Орландо у фільмі "Орландо", 1992

Саме з фільму "Орландо" Тільда Свінтон почала дослідження андрогінних персонажів. В адаптації однойменної книги Вірджинії Вульф режисера Саллі Поттер Свінтон грає молодого чоловіка з довгим рудим волоссям, який протягом фільму перетворюється на жінку. Цю роль вважають однією з найсильніших у біографії Тільди.

Реклама

"Крізь сніг", 2013

Тільда Свінтон у ролі Мейсон у фільмі "Крізь сніг", 2013

В постапокаліптичному трилері Пона Чжун Хо Свінтон грає персонажа так званого надгендеру. Її персонаж міністр Мейсон не позиціонує себе ні чоловіком, ні жінкою; він — просто диктатор. Гримери використовували протези на ніс і зуби, щоб змінити зовнішність Тільди, а зачіска-боб надала їй ультрастрогого вигляду.

"Теорема Зеро", 2013

Тільда Свінтон у ролі лікаря Шрінк-Ром у фільмі "Теорема Зеро", 2013

Ще одна трансформація Свінтон відбулась у фільмі Террі Гілліама "Теорема Зеро". Сховавшись під перукою-бобом і великими окулярами, вона грає психотерапевта Шрінк-Ром, який насправді є роботом зі штучним інтелектом. Взявши на себе цю роль, Свінтон цілком очікувано представляє її з усією майстерністю, шотландським акцентом і ексцентричною манерою поведінки.

"Дівчина без комплексів", 2015

Тільда Свінтон у ролі Діани у фільмі "Дівчина без комплексів", 2015

У цій комедії Тільда Свінтон грає редакторку журналу з вельми їдким характером. Американська романтична комедія — нестандартна для Свінтон роль, але вона обіграла її по-своєму. Золоті голлівудські локони, непомірна кількість автозасмаги, густо підведені чорним олівцем очі — її героїня є справжнім кліше світу глянцю.

"Доктор Стрендж", 2016

Тільда Свінтон у ролі Старійшини у фільмі "Доктор Стрендж", 2016

Для ролі у цьому фільмі Тільда Свінтон знову радикально змінюється. Вона грає тібетського містика і духовного наставника. Старійшина — персонаж, який, зазвичай, зображений як чоловік, але актрису це не збентежило. Виголена наголо голова, повна відсутність макіяжу і об'ємні халати-кімоно зробили своє — Старійшина у виконанні Тільди Свінтон справляє враження людини, якій відкрилися вищі істини.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.