До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все про костюми Енн Гетевей у фільмі "Відьми"

29 жовтня в український прокат виходить довгоочікуваний фільм Роберта Земекіса "Відьми". Ми вже розповідали про складний грим Енн Гетевей у цій стрічці, а тепер читайте, як створювали костюми Верховної Відьми, яку грає актриса, і чому вони натхнені стилем Мерилін Монро і Джекі Кеннеді.

Енн Гетевей у фільмі "Відьми"

Верховна Відьма, головна героїня казки "Відьми" Роальда Даля, як відомо, жахає — це підтвердить кожен, хто дивився екранізацію 1990 року з Анжелікою Г’юстон. У 2020 році режисер Роберт Земекіс звернувся до художниці з костюмів Джоанни Джонстон ("Лінкольн"), щоб зробити героїню Енн Гетевей модною й страхітливою водночас — зокрема й з допомогою фахівців із зачісок та макіяжу Поли Прайс і Пітера Кінга ("Оскар" за роботу над фільмом "Володар перснів: повернення короля"). На їхньому мудборді для Енн Гетевей були: ікони класичного стилю 60-х — Джекі Кеннеді й Мерилін Монро, а також "супермоделі" того часу, зокрема мати Уми Турман, Нена фон Шлебрюгге, і Кармен Делл'Орефіче.

Реклама
Енн Гетевей у фільмі "Відьми"

Основне місце подій фільму — розкішний готель Imperial Island, куди приїздить відпочити хлопчик-сирота і його бабуся (Октавія Спенсер). Вони приїздять туди саме тоді, коли в готель на великий шабаш злітаються відьми на чолі з героїнею Енн Гетевей. За час її перебування в готелі образ Гетевей змінився від гламурного до відверто чаклунського, а її приталені костюми, строгі накидки й мереживні пеньюари поступилися місцем темним сукням, які були подібними більше до образу леді Макбет, ніж Мерилін Монро. (Водночас команда закупила старомодні капелюхи, квітчасті сукні в стилі 50-х і плащі для Октавії Спенсер, щоб вона могла їх носити в ролі бабусі.)

Октавія Спенсер у фільмі "Відьми"

Макіяж Верховної Відьми також стає дедалі демонічнішим у міру того, як її прагнення позбавити світ від дітей прогресує. Художниця з макіяжу використовувала багато темно-фіолетових тіней навколо очей, щоб створити страхітливий образ, а художник із зачісок — багато перук, надавши їм вигляду рогів, на прохання Гетевей.

Енн Гетевей у фільмі "Відьми"

Також для того, щоб максимально перевтілити Гетевей в образ відьми, акторці робили спеціальні протези й накладки для обличчя — для цього їй потрібно було чотири години висиджувати в кріслі для макіяжу. До слова, відомо, що макіяж Анжеліки Г’юстон для ролі в оригінальному фільмі 1990 року потребував сім годин для нанесення й п’ять годин на зняття щодня. Загалом упродовж знімання Гетевей носила 17 накладок на голову, що імітують лисину, і 198 накладок на пальці. Останні мали показати, що відьми мають зовсім не п’ять пальців на руках, як звичайні люди. Що стосується її взуття, то всі туфлі й чоботи було зроблено за індивідуальним замовленням, щоб створити враження, ніби на ногах відьма не має пальців, як це описано в книзі Роальда Даля...

"Відьми" виходять в український прокат 29 жовтня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.