До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найкращих фільмів цього літа

Настало літо, а це означає, що наспів урожай високобюджетних блокбастерів. Від амбітних екранізацій Disney до повернення Тарантіно – розповідаємо про найочікуваніші кінострічки сезону.

Бред Пітт і Леонардо ді Капріо у фільмі "Одного разу в Голлівуді"
"Люди Ікс: Темний Фенікс", 6 червня

Нова частина фільму про супергероїв є передісторією виникнення здібностей Джин Грей (її грає зірка "Гри престолів", Софі Тернер): вона починає розвивати неймовірні сили, які перетворюють її в Темного Фенікса. Тепер Людям Ікс доведеться вирішити, чи варте життя члена команди більше, ніж всіх людей, що живуть у світі. Зірковий склад картини: Дженніфер Лоуренс, Софі Тернер, Джессіка Честейн, Еван Пітерс, Джон Макевой, Ніколас Голт і Майкл Фассбендер.

Реклама
"Рокетмен", 6 червня

"Рокетмен" – зовсім не класичний байопік. Ця стрічка радше є фантазією на тему творчого шляху і життя музиканта Елтона Джона, в якій конкретні факти з його біографії змішані з вигадками творців. Головну роль у стрічці виконали Терон Еджертон, зірка фільмів Kingsman, і Річард Медден, який отримав визнання завдяки серіалу "Охоронець".

"Люди в чорному: Інтернешнл", 13 червня

Звичайно, складно уявити фільм "Люди в чорному" без Вілла Сміта і Томмі Лі Джонса. Проте хімія в дуеті Кріса Гемсворта і Тессі Томпсон є, і він має досить динамічний і перспективний вигляд. Вони обоє носять культовий чорний костюм і беруть на себе міжнародну партію недисциплінованих інопланетян.

"Стокгольмський синдром", 4 липня

Американський кримінальний фільм з Ітаном Гоуком, Нумі Рапас, Марком Стронгом і Крістофером Гейєрдалом у головних ролях. Сюжет стрічки оснований на абсурдній, але реальній історії пограбування банку і кризи з заручниками в Стокгольмі, яку згодом описали в New Yorker як "Стокгольмський синдром".

"Людина-павук: Далеко від дому", 4 липня

Незабаром після подій стрічки "Месники: Завершення" Пітер Паркер, який гірко переживає смерть свого наставника Тоні Старка, вирушає у шкільну поїздку до Європи з однокласниками. За кордоном його вербує Нік Ф'юрі для спільної місії з Містеріо, майстром обману та ілюзій, щоб боротися з ворогами.

"Біль і слава", 18 липня

"Біль і слава" – це історія про режисера, що старіє та разом з тим переживає кризу. Він – самотній, слабкий і нездатний написати сценарій. Але вирішує зануритися в найболючіші спогади і знайти у кризі натхнення, аби створити новий фільм. Головну роль зіграв Антоніо Бандерас і отримав за неї нагороду на 72-му Каннському кінофестивалі. А саму стрічку вже встигли охрестити найкращою зі спадщини режисера Педро Альмодовара останні півтора десятка років.

"Король Лев", 18 липня

Дональд Гловер, Бейонсе, Сет Роген і Чиветел Еджиофор – цілий загін зірок озвучує героїв римейку культового мультфільму 1994 року. Дія фільму відбувається в африканській савані і розповідає про молодого лева на ім'я Сімба, який втратив батька і був вигнаний з прайду в пустелю. За кілька років він повертається, щоб відвоювати трон, що має належати йому. Примітно, що стрічка вийде до 25-річного ювілею оригінального мультфільму.

"Гарний, поганий, злий", 25 липня

Сюжет фільму "Гарний, поганий, злий" оснований на реальних подіях і розповідає історію відомого американського серійного вбивці 1970-х, садиста, ґвалтівника і некрофіла Теда Банді (Зак Ефрон), що занапастив щонайменше 36 осіб. Історія розказана від імені його дівчини Елізабет Клопфер (Лілі Коллінз). Протягом їхнього семирічного роману Елізабет не знала про жахливу сторону Банді. Тільки з часом вона почала зауважувати його підозрілий зв'язок з жахливими подіями.

"Одного разу в Голлівуді", 8 серпня

Дія в дев'ятому студійному фільмі Тарантіно відбувається у 1969 році в сонячному і яскравому Лос-Анджелесі. У центрі історії – актор Рік Далтон (Леонардо ді Капріо) і його каскадер Кліфф Бут (Бред Пітт), які живуть по сусідству з молодою акторкою Шерон Тейт (Марго Роббі) і стають свідками її вбивства сектою маніяка Чарльза Менсона. Але, як і у випадку з будь-яким фільмом режисера, сюжет не буде простим, і, як стало відомо, історія має безліч переплетених ліній у стилі стрічки "Кримінальне чтиво".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.